Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
tanyatais

Re: Canadian Dream

Мнение от tanyatais »

]Калифорниян , съветите са хубаво нещо ,но подходът е много по важен .
Да ,разбрах ,че сте на пъпа на земята от десетилетия , в изобилие и богатства ,на широко и дълбоко , рализирани семейно и професионално, но ти убягва тънката нишка,че и аз не съм от десетилетия в БГ ,а и ,че се вслушвам в съветите на Пъмпи, Иван , Боецът и още ,но не и в другите ,които са обидни , провокативни или покровителствено-назидателни .
roumensp написа:
pumpy написа:Бившия директор на програмата ми в Денвър е имал кабинет 16 години в някъде в Ню Йорк. Продава всичко, мести се в Денвър да преподава и живее в горите около Денвър, на около 45 мин път с кола от Университета. Коси си тревата на "полянката" с трактор и се разхожда часове сред собствената си гора. С пушка не можеш го закара обратно в града.
И аз така, кося си тревата и си чистя шишарките по двора и вече с пушка не могат да ме закарат у градо, въпреки че съм роден и израснал в центъра на София и съм си "градско чадо". Човек се променя и в момента предпочитам спокойствие и природа, за разлика от младежките ми години, когато най-важните ми критерии бяха множество развлечения и добър нощен живот на walking distance.
Това напълно го разбирам ,защото съм на същия етап в живота ни. :y:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

То това хубаво ама едно е събърбия на Бостън, Хюстън, Сан Франциско, Ню Йорк, Лос Анджелис, Торонто, Ванкувър... друго е там където ти си тръгнала в нищото дето на 3 часа със самолет пак има едно голямо нищо, както и да е. Дано осъзнаваш какво искаш/правиш и дано да разбираш прочетеното.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

... повторено мнение
Последно промяна от tanyatais на Сря Апр 17, 2013 5:26 pm, променено общо 2 пъти.

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Californian написа:То това хубаво ама едно е събърбия на Бостън, Хюстън, Сан Франциско, Ню Йорк, Лос Анджелис, Торонто, Ванкувър... друго е там където ти си тръгнала в нищото дето на 3 часа със самолет пак има едно голямо нищо, както и да е. Дано осъзнаваш какво искаш/правиш и дано да разбираш прочетеното.
Явно паметта ти изневерява доста ,защото този разговор сме го водили с теб и още няколко други поне 5 пъти откакто съм в този форум. Това е т.н."stepping stone "за да влезнем в Канада по бързо от нормалните процедури ...
Всеки гледа от собствената си камбанария :)
Последно промяна от tanyatais на Сря Апр 17, 2013 6:03 pm, променено общо 1 път.

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Аз пак ще ти кажа как изглеждаш от страни, и ти си ми съвсем приятна, не си мисли, че тая лоши чувства към теб, просто си ми симпатична дори. :P

Значи много си противоречиш. Аз си мислех, че аз съм човека дето си противоричи най-много в този свят а ти май ме биеш. Признавам.
В по-горното си мнение казваш, че си в тази част от живота си където имаш пари, къща, голямо дворче, при това в Англия където цялата е заселена и с една дума си в събърбията до хубав голям град. Тоест успяла си. И за теб 10хил долара са нищо, тоест от една страна се описваш като успяла и богата.

От друга би се навила на как го каза stepping stone - 2-3 години да живееш в самото нищо, място където няма да ти харесва е ясно от думите ти и абе с една дума да отидеш в северните прерии...при белите мечки или както го казваме ние българите - хукнала си дивото да гониш...

Абе нещо като цяло не ми се връзваш, или просто не мога да ти схвана логиката, явно аз бъркам не ти, извини ме, те хората от страни ще си преценят.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Няма нужда никой да ме преценя, аз съм ник във форум,който си пише размишленията ,да пишат и те ..
Казах,че съм на същия етап,т.е. ,че искам същите неща -спокойствието на провинцията , шишарки по двора и борове около мен и "малка спретната къщурка с две липи отпред",но не тук ,а в Канада.
Толкова пари за къща тук в Лондон няма да взема на заем да изплащам ,и това е основната ни идея за имиграция -по-добър шанс за такъв тип бизнес и affordable housing ..
А и не съм казала,че 10 000 долара са нищо,а че са смешна сума да чакам 2 ,3 години за да ги взема на заем и купя ,какво беше бусче и "...един по стар пикап,малко инструмент,четки,баданарки,мистерии и там каквото е нужно за един кънстракшън гай...",когато в Канада идваме с цяла менажерия машини и всичко необходимо за бизнеса.
А градът Реджина ,последно когато проверих е над 200 000 души,та ми се разминава малко с "..белите мечки или както го казваме ние българите - хукнала си дивото да гониш.."
Вчера беше Пъмпи ,.днес моят ред ли е за разсфасофка? :^)
Последно промяна от tanyatais на Сря Апр 17, 2013 6:06 pm, променено общо 2 пъти.

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Аз съм на същия етап от живота си казано в отговор на мнение за професор който се наслаждава на къщата и двора си.
Пак нека другите да преценят какво се разбира - дали се разбира - на същия етап - че го имаш същото. Защото той го има в момента в описанието на Пумпи.
Пък ти си била сега мечтаела за него.

Спирам извинявай, посмях се достатъчно. :inlove:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Моят ред ще да е било, нищо, смехът беше взаимен :)
:handshake:
Всеки мечтае за неща,които няма ,а не които вече има :
Изображение

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

tanyatais написа: Вчера беше Пъмпи ,.днес моят ред ли е за разсфасофка? :^)
Не, че се засягам, но е пумпи от Пумпалов.
И сега като те чета се виждам себе си и зарзавата отстрани и направо умирам от срам. Но явно е много по-лесно да се види човек от страни, отколкото когато е "под пара". Аз и затова изтрих каквото мога, защото не си струва нивото.
Не можеш да очакваш човек със "слуга" вкъщи да разбере тези със "другар" и деца до себе си. Не си струва енергията и времето Таня.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Таня, като я видях тази картинка ще споделя нещо от днес.
Докато тук ни минаваше деня в игри и закачки ми се зави свят - имам по принцип ниско кръвно и като не ям ми става понякога така. Излязох до фармацията да си купя таблет черен шоколад. Вървя си и се усмихвам на глупостите дето си пишем тук и изведнъж срещу мен се появи един дядо с разперени ръце сякаш искаше да ме прегърне. Аз се спрях срещу него, защото ми препречваше пътя, а той ми каза: "Толкова хубаво се усмихвахте, че не можах да се въздържа да изразя възхищението си."
Беше много сладък дядка, доволен от живота, сияещ, разхождаш се на слънце, съвсем непознат човек. А аз му благодарих и го прегърнах.
Мечтая си това да беше български пенсионер. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Добър вечер приятелю млад, добър вечер ДРУГАРЮ... Ех, тези другари... Ех, тези мечти и фикции... Строителните машини Таня как ще ги прекарате насам към канадско? :?: Щото тук разни ми реват, че за едни пощенски плик с два листа формат А4 плащали по 60 гущера та не знам какво ли би струвало подобно тежичко оборудване? Принципно не ми влиза в работата ама провепихте ли си това перо като разход при трансфера или е част от мечтата? Колкото за изплащане на моргидж за 5-10 години просто звучи абсурдно. Тук познавам само един българин с изплатена къща и то с две даже, но е имигрирал преди повече от 40 и .... години. Останалите плащат и при повечето срока за изплащане по договор излиза от рамките на така наречената трудоспособна възраст. Логически се разминава лично според мене нещо. На 70 и 80 години още да работиш и плащаш ми се вижда нереалистично, ама де да знам може пък да е понеже не живея здравословно. Ако стана дъновистка примерно току виж ударя 120 и умра на работното си място в перфектно здраве ама от трудова злополука примерно :lol: А ранното пенсиониран как си го представяш? Тук е запазена марка само за полицаи, военни и някои други специфични категории държавни служители. Отделно да ти кажа повечето стари хора тук, но не българи си продават къщите изплащани цял живот, за да си платят старческите домове и хосписи, че цените са просто ужасно високи за тази палиативна грижа. Иначе няколко години се радват на "прислуга" и добра храна във въпросните институции ама това ли е канадската мечта? Разсъждения на глас просто...не очаквам някой с нещо да се съгласи и да няма пак нахвърляне... Ако си младо агне на 20 и ... може би ще успеете с някои аспекти от мечтателния план, но ако сте на 30 и ...нещата се усложняват. Както ти каза батката, докато сколасаш с реализацията на мечтите и то дошло време за старческия дом... Между другото да те питам 65 години ранно пенсиониране ли е според тебе? /Таня питам/ Че това е масовия случай при добър късмет и платен моргидж. Но и после бачкат пенсийка плюс заплата, който му останало здраве и силици, че явно не стигат вече... Който не, е това е лоша тема за коментиране и не ми се спори по нея. Много гневи народа по тези ширини... Не така е било де, ама днес нещата са горе долу така устроени... Не слушай старилото в случая, каквото било, било... Чеквай си сама всичко и от официални статистически и други достоверни източници, а не от форумни величия и маргинали като мене... ;)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Абе и е така и не е така, зависи от много фактори. Ето Бистричката да ти каже дали не може да се изплати нещо за 5-10 години, става дори и един да работи на евтино място като Монреал.(един хубаво добре платен специалист с магистратура)
В Торонто също става, но там не става един да работи, трябва си двама специалисти с към 80-100к заплата всеки.
Или един доктор или адвокат в семейство също става в Торонто или Ванкувър със заплата към 200-250к защо не и мъничко отгоре.
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:Таня, като я видях тази картинка ще споделя нещо от днес.
Докато тук ни минаваше деня в игри и закачки ми се зави свят - имам по принцип ниско кръвно и като не ям ми става понякога така. Излязох до фармацията да си купя таблет черен шоколад. Вървя си и се усмихвам на глупостите дето си пишем тук и изведнъж срещу мен се появи един дядо с разперени ръце сякаш искаше да ме прегърне. Аз се спрях срещу него, защото ми препречваше пътя, а той ми каза: "Толкова хубаво се усмихвахте, че не можах да се въздържа да изразя възхищението си."
Беше много сладък дядка, доволен от живота, сияещ, разхождаш се на слънце, съвсем непознат човек. А аз му благодарих и го прегърнах.
Мечтая си това да беше български пенсионер. :)
А другия тип старци забелязваш ли ги? Онези, които бутат откраднатите колички от сторовете и си возят клошарската покъщина, и просят на пари по улиците, а нощем спят където заварят... И те ли са от щастливите местни пенсионери? Или те не ти се вписват и затова не ги виждаш? Мен пък вчера двама местни около 18 до 20 годишни ми просеха пари да им дам, че не им стигали да си купят кафе... Така настойчиво го усукваха, че ми стана повече от неприятно... И си помечтах и аз дано в БГ никога това не ми се случва, нека младите хора да имат поне достойнство ако не пари и да си проситрат краката според възможностите си без да прибягват до просия или тези с унизителните табели по улиците с трафик които се "нуждаят" от точно 12 или 22 цента ,щото....бля, бля... Аз пък това виждам често. Щастливи старци виждам предимно около скъпите старчески домове, но рядко, щото повечето питомци са деменцирали и си седят вътре да ги пазят от самите тях си.. Предполагам знаеш как се променя човек с такава диагноза?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:А другия тип старци забелязваш ли ги? Онези, които бутат откраднатите колички от сторовете и си возят клошарската покъщина, и просят на пари по улиците, а нощем спят където заварят... И те ли са от щастливите местни пенсионери? Или те не ти се вписват и затова не ги виждаш? Мен пък вчера двама местни около 18 до 20 годишни ми просеха пари да им дам, че не им стигали да си купят кафе... Така настойчиво го усукваха, че ми стана повече от неприятно... И си помечтах и аз дано в БГ никога това не ми се случва, нека младите хора да имат поне достойнство ако не пари и да си проситрат краката според възможностите си без да прибягват до просия или тези с унизителните табели по улиците с трафик които се "нуждаят" от точно 12 или 22 цента ,щото....бля, бля... Аз пък това виждам често. Щастливи старци виждам предимно около скъпите старчески домове, но рядко, щото повечето питомци са деменцирали и си седят вътре да ги пазят от самите тях си.. Предполагам знаеш как се променя човек с такава диагноза?
St-Lambert е едно от хубавите Монреалски предградия. Аз работя там. Има много резиденции за възрастни хора и ги срещам често в Jean Coutu (фармацията). Просяци не съм виждала. Напротив, има много кафенета и хора, които седят навън, когато е слънчево. Бабите идват често и в мола. Нашият офис е там и понякога им държа вратата за да си вкарат количката, на която се подпират...Знаете онези малки колички, които им служат за безпроблемно ходене.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Aз тук просяци старци не съм виждала,не казвам че няма,а че не съм виждала. Повечето са млади или на средна възраст наркомани.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено