Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Leda78

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от Leda78 »

САЩ също е добър вариант, но не може да се разчита само на късмета да вземеш зелена карта, защото времето си минава...

Това в кавичките не го разбрах - първо, защо е в кавички? Цитираш ли някой или какво? Второ - за мен ли се отнася? Защото, ако е към мен, значи ти не четеш какво съм написала.
Първо - имаше хора, които казаха, че е трудно или поне, че е, цитирам, голямо "дърво", което аз разчетох като "трудно е" :)
Второ - няколко пъти казах, че всеки случай е индивидуален и всеки трябва да чете между редовете и да извлече информацията от написаното от хората, която се отнася за неговия случай.
Трето - вниквам във всеки пост, не се притесявай и си вадя нужната за моя случай информация. Не очаквам никой тук да ми кажи "тръгни" или "недей" и дори да го каже - това няма да ми промени решението.
Четвърто - ти се опитай да разбереш, че за хората, които тепърва взимат решение да заминават, подобни дискусия са им много полезни и особено нужни. Във всеки коментар има поне един цитиран факт от вече емигриралите, който ти носи полезна информация - я за данъци, я за социални, я за работа или доходи. Въпреки дребните спорове и леките дружески заяждания, на мен тази дискусия ми е доста полезна, не бих я нарекла дрънкане.

Благодаря за участието, както се казва. Ама искрено - наистина, това, което пишете е много полезно. Поне за мен. :clap:
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Californian написа:
Виж от моя опит мога да ти кажа - човек който изкарва 4-5к и има хубава професия си права че няма какво да търси в Канада - мястото му е в Щатите.
По простата причина, че един такъв човек спокойно може да си прави около 100к долара за начало а след 4-5години 150-200к при това дори без да е някакъв шеф или нещо - а най-обикновен синиър програмист примерно,
още повече ако е борбен а човек който изкарва 4-5к е такъв ще завърши не лош университет - защо да не си направи старт ъп
някакъв и наистина - границата е небето.

Виж обаче за средната класа хора - изкарващи 1000-3000лв или бедните хора - Канада е по-добре, ето ти мнение на друг човек, което е много зле говорещо за щатите ама това е истината - не е да си беден тук или не борбен човек...
Тези митове за Щатите, вървяха преди 10-15 години. Поспри се малко с опитите да се подиграваш на хората избрали Канада.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Подигравката е ,че канадският долар е по-скъп от американския в момента ,и въпреки това в Канада всичко е с почти 20-30% по-скъпо от Щатите... Яка инфлацийка ни натиска в последно време :sweat:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Това е защото няма достатъчно конкуренция и плащаме каквото ни поискат, не сме изпаднали още като американците да гоним само разпродажби и форкложъри.
Обаче чушки за 9 долара килото от Собис няма да купя :!:! Ще ги чакам на разпродажба :D ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Точно така.
Не стига че им намалили цените с цел да си съживяват икономиката, ми пак не купуват.
todor73

Мнение от todor73 »

Leda78 написа: Относно професионалните организации и т.н. - благодаря! Ще се възползвам. По принцип ме интересува как стоят нещата в сферата на маркетинга - има ли някоя, така да се каже, "задължителна" организация, в която е добре да членуваш или да държиш някакви курсове.

Също така ме интересува каква професионална организация му трябва на човек, който се занимава с интериорен дизайн - от проекта до изпълнението. Първо - професионална организация, някакъв лиценз може би? Иначе намерих за self employment разни темички ... Може би това би бил най-добрия вариант за подобен бизнес, след като човека знае какво върши и тук се занимава с подобна дейност. Да си призная - сега започвам да проучвам. За self employment намерих темички, но си признавам, че не съм имала време още да ги проуча подробно, затова съжалявам, ако въпросите ми звучат тъпо.
Интериорен дизайн, това не е ли вътрешен дизайн от Лесотехническия :) , доколкото съм чувал тук няма изискване за ордер, не каза как си с езиците, но не е толкова критично, колкото примерно с маркетинга, там предполагам знае3ш се иска яко бля-бля.
Ако си постигнала много в БГ с вътрешен дизайн сама предполагам и тук ще се справиш, в началото с що годе добър език винаги ще те вземат да чертаеш и рисуваш някъде за 15 $ на час.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Leda78 написа:...
Леда не ти казвам, че Щатите е по-добре напротив ако си средностатистическото що годе интелигентно семейство
в Канада ще ти е много по-хубаво. От това което съм чел из тези форуми - доста хора има и в този форум дето са на социални помощи - макар и туко що дошли с ПР карти.
Това в щатите забрави да стане - зелената карта ти позволява да работиш и живееш това е всичко.
Докато от това което разбирам и чета из форума - в Канада вземеш ли ПР карта си си почти Канадец - социални помощи и други благинки

Докато да си беден в Америка - е най-зле, след това да си беден в България и може би най-екстра е да си беден в Канада - че ти плащат социално живееш си е не в мезонет ама на топло в някое студио - не под моста и не на улицата както е тук
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Californian написа:...не под моста и не на улицата както е тук
Няколко пъти се пробвах вечер да се разхождам пеша из малките улички около центъра на Сан Франциско и не бих посмял да го правя повече. Сума бездомници забравени от бога и с определено криминален вид, нарамили в една количка цялото си имущество натъркаляни по земята. Много жалка картинка. И в центъра на Монреал съм срещал понякога такива, но най-често на опашка за безплатна топла храна.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ясно ми е Яху, аз до преди 2-3месеца живеех в този град.
За съжаление не е само той - да видиш в Ню Йорк и ЛА какво е
бедна ти е фантазията :)

Но пак казвам - беден или не много конкурентен Български емигрант - тук не му е мястото - Канада
но пък за това богат ли си и изкарваш ли над 100к долара - тук се живее доста по-хубаво отколкото в Канада със същите пари - най-малкото заради климата. :) ;)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

В този ред на мисли се сетих за един филм, който бях гледал преди повече от една година. Ставаше въпрос за системата на здравеопазването в САЩ. Режисьора беше много известен, но в момента не се сещам за името му...той участва във филма. Филма засягаше голям период от време. Нещата, които видях ме разочароваха. Сещам се за момента, когато даваха кадри заснети от охранителна камера. Една кола периодично оставаше хора в болнично облекло пред вратата на един, мисля че беше пансион. Бяха дезориентирани и не знаеха, какво им се случва. Та тези хора биваха прибрани от този приют. Та, въпросните пациенти не са им достигали осигуровките, за да се лекуват, или въобще са нямали. По този начин се освобождавали легла на по-платежоспособни. Сега не знам как е след програмата на Обама.
Някой във форума беше споменал, че американците получават високи заплати, защото за всичко си плащат и наистина, ако останеш без работа си загинал....спират осигуровки, и т.нат.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Май трябваше да уточня, че тези мои приятели, за които говорех, живееха в малко градче на океана, недалеч от някакъв голям град, не помня кой, но не беше някой от изброените от вас... примерно Бостън...

За големите градове в Северна Америка не знам, явно е зле, но Европейските големи градове, мога да кажа, че навсякъде има наркоманясали и алкохолизирани бездомници и т.н., за разлика от малките китни градчета. И дори бих казала, че подобни индивиди по европейските столици ми се струва, че са доста повече отколкото в София... Вярно, че съм обикаляла като турист предимно, т.е. нямам постоянни впечатления, а в София виждам всеки ден по светофарите просяци и т.н., но примерно много повече такива видях във Виена, както и в Барселона... Интересното е, че някак на Запад този тип хора не са агресивни, страхливи са, за разлика от тук... Поне моето впечатление е такова.

НО със сигурност в по-социална държава като Канада положението на тези хора сигурно трябва да е по-добро от положението на същите в по-несоциална държава като САЩ... Т.е. може би не са толкова изпаднали и страшни... Не знам - вие ще кажете... :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Leda78

Мнение от Leda78 »

mufc написа:Интериорен дизайн, това не е ли вътрешен дизайн от Лесотехническия :) , доколкото съм чувал тук няма изискване за ордер, не каза как си с езиците, но не е толкова критично, колкото примерно с маркетинга, там предполагам знае3ш се иска яко бля-бля
Нее, не е Лесотехническия :) Не знам какъв е тоя ордер - това не е ли за френската част? Ние 100% сме се запътили към английската... Знаеш ли нещо за тази професия там. Чувала съм, че ти трябва някакъв лиценз, за да "практикуваш" реално интериорния дизайн. Т.е. не само да направиш проекта, а и да го осъществиш - ти лично един вид, като фирма - къртене, замаски, боя, мазилки, плочки, и т.н. Това ме интересува всъщност... затова споменах self employed, защото предполагам, че влиза в тая категория?
speedy

Мнение от speedy »

Това са различни неща. Да се занимаваш само с дизайн не се иска много (освен твоите умения, разбира се).

Всичко останало попада в големия кюп Home Renovation, ако става дума за къщи. При бизнес сгради е по-сложно :) Освен замазки, плочки и боя обикновено са необходими и ВиК и електрически инсталации. За това трябват лицензи и застраховки. Потърси с ключови думи general contractor и home renovation. Самият general contractor не е необходимо да е лицензиран електротехник, но трябва да осигури такъв за да бърка по жиците и да слага лампи.

Обикновено нещата са регулирани на провинциално ниво.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
leaf

Мнение от leaf »

Само да добавя към отговора на speedy.

За да организираш такъв бизнес са нужни много добра network от sub-contractors.
Никой не наема само дизайнер.
Друга възможност е да бъдеш нает като дизайнер от фирма, която се занимава с renos.
Но главното за тази професия е network независимо дали е твой бизнеса или работиш за някой друг.
Да добавя и още един много значим фактор, необходими са знания за канадски потребител, доставчиците на различни материали и мебели.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Leda78 написа: НО със сигурност в по-социална държава като Канада положението на тези хора сигурно трябва да е по-добро от положението на същите в по-несоциална държава като САЩ... Т.е. може би не са толкова изпаднали и страшни... Не знам - вие ще кажете... :)
Да де но тези парички и социалния живот на бедните нали се сещаш от къде идват от високообразованите хора с хубави професии или на онези с частния бизнес плащащи високи данъци.
За това казвам, че Канада не ми харесва - щото дори и да се добереш на висока позиция с връзки и хубава работа примерно над 100к - ще има да плащаш луди данъци, докато точно това е целта на не-социалната държава - да не плащаш такива луди данъци - друг е въпроса, че онзи пич чернилката в бялата къща иска точно да направи от иначе страхотнаса страна Америка :rofl: ама аз не ща....
аз съм си за обратното - ако може и плосък данък да въведат най-ще съм щастлив :rofl:
Публикувай отговор