Това в кавичките не го разбрах - първо, защо е в кавички? Цитираш ли някой или какво? Второ - за мен ли се отнася? Защото, ако е към мен, значи ти не четеш какво съм написала.
Първо - имаше хора, които казаха, че е трудно или поне, че е, цитирам, голямо "дърво", което аз разчетох като "трудно е"

Второ - няколко пъти казах, че всеки случай е индивидуален и всеки трябва да чете между редовете и да извлече информацията от написаното от хората, която се отнася за неговия случай.
Трето - вниквам във всеки пост, не се притесявай и си вадя нужната за моя случай информация. Не очаквам никой тук да ми кажи "тръгни" или "недей" и дори да го каже - това няма да ми промени решението.
Четвърто - ти се опитай да разбереш, че за хората, които тепърва взимат решение да заминават, подобни дискусия са им много полезни и особено нужни. Във всеки коментар има поне един цитиран факт от вече емигриралите, който ти носи полезна информация - я за данъци, я за социални, я за работа или доходи. Въпреки дребните спорове и леките дружески заяждания, на мен тази дискусия ми е доста полезна, не бих я нарекла дрънкане.
Благодаря за участието, както се казва. Ама искрено - наистина, това, което пишете е много полезно. Поне за мен.