ssttoo написа:Сайтът винаги е бил с идеална цел. Надявам се и винаги да си остане такъв. Мисля, че никой не иска да прави пари от него. Създаден е и се поддържа от свойте посетители, затова и всички промени по него се правят след публично допитване до всички.
Обаче (винаги има "обаче"

) има сметки да се плащат. Как да се съчетае идеалната цел с пустите му пари и евентуалните рекламодатели?
Мисля си аз, ако има реклама, то тя да е различна от тази на която сме свикнали - мигащи банери, изкачащи прозорци и прочие досади. Това, което си мислех аз:
- рекламата се слага на портала, форума остава чист
- на портала или се обособява секция за реклами, или рекламите се омешват със статиите (споко, вижте следващото)
- рекламата е под формата на статии, като най-отгоре/най-отдолу изрично се споменава, че това е рекламна статия, за да не подвеждат хората
- рекламодателите в статията си дават 1. полезна информация и 2. описание на услугите си, най-добре и с цени, макар че това може би не винаги е възможно
- рекламодателите са: от българска страна - застрахователи, туристически агенции, бюра за преводи...., от канадска - всякакви БГ бизнеси, както може би и други такива, например руснаци, дето се занимават с шофьорски курсове и т.н. Пламен беше споменал и предполагам все още държи на мнението си, че посреднически фирми за емиграция няма да имат място на сайта.
Как би изглеждало едно такова решение:
Разхождате се из статиите в портала. Търсите нещо за пенсионни фондове в Канада. Намирате мойта аматьорска статия за банкирането, където тези фондове се споменават. Очевидно недостатъчно. Съседната статия обаче е озаглавена: "Пенсионни фондове от Роял Банк (платена статия)". Там прочитате информация от първа ръка, писана от специалист, плюс линк към сайта на Роял банк. Свободни сте да ходите там или да посетите следващата статия: "Пенсионни фондове от каса Дежардан (платена статия)". И така ...
Има само един сериозен проблем. Идеята е трудно осъществима, защото предполагам ще трябва човек, изпечен в рекламата, да подготви предложението до евентуалните рекламодатели и след това да го предлага. А за това едва ли ще се намери доброволец.
Другия вариант е криво-ляво да направим предложението и за "продаваческата" част - е, всеки, който има желание и познати може да им предложи този вид реклама. Разбира се, всичко ще е прозрачно, цените ще са общодостъпни и няма скрито-покрито. Е, винаги ще се намери някой да обвини Пламен, че си е купил къща за милион и 1/2 и кара Ферари с парите от форума, но то пък ако никой не плюе има опасност да ни доскучее...