абе ... то между чаршафите най-малко се говори, ама както и да е... по-скоро виза за по-бързо, но не и език се научава!maria29 написа:Става въпрос за об6туване mежду 4ар6афите.
КАК ДА НАУЧИМ ФРЕНСКИ, БЕЗ ДА УЧИМ
Да си хване6 гадже говоре6 4уждия език е наистина успе6ен на4ин да го нау4и6. Иmаm един приятел който е в Герmания и съответно говоре6е саmо неmски. След като си хвана гадже - аmериканка проговори за няколко mесеца и английски. Аmи LOVE kакво да прави6...sara написа:абе ... то между чаршафите най-малко се говори, ама както и да е... по-скоро виза за по-бързо, но не и език се научава!
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ами...да започнем с нещо по-лесно :
"Bonjour" значи "Добър ден", казва се, когато поздравяваш някой, в периода от сутрин до вечер (до към 18ч., след това е "Добър вечер", но за това - по-късно)...
А френския е много забавен език, граматиката му е почти като българската...
Е, има и по-сложни моменти, катп например въпросително-отрицателна форма с инверсия в plus-que-parfait в страдателен залог...
"Bonjour" значи "Добър ден", казва се, когато поздравяваш някой, в периода от сутрин до вечер (до към 18ч., след това е "Добър вечер", но за това - по-късно)...
А френския е много забавен език, граматиката му е почти като българската...
Е, има и по-сложни моменти, катп например въпросително-отрицателна форма с инверсия в plus-que-parfait в страдателен залог...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Da, az ot suma ti godini se opuvam da ne ucha toja frenski, ama kato se ojenih za franzuzin, njama murdane, nali trjabva s bellata mi meri da si obshtuvam, ta ucha, li, ucha. mejduvremenno mujut mi pravi razlika mejdu "gusto, majna" u "gepi, kopele".
Ta, kakvoto i da si govorim, vajna e motivazijata, stimulut, praktikata, chuvstvoto za ezika. I nevoljata.
Ta, kakvoto i da si govorim, vajna e motivazijata, stimulut, praktikata, chuvstvoto za ezika. I nevoljata.