Kakva zaplata vapreki vsichko bi vi zadargala v Qc. ili Cana

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Az sashto smiatam, che samo s minimalna zaplata ne e delavera i parite ne stigat za da izlizash, da si pozvoliavash, da patuvash. Pri 2 dushi e po-dobre, s dete ne znam, ne moga da kaja.

A pak za kanadskia pasport smiatam, che nieto shte ti varshi poveche rabota ot balgarskia, nito shte vi otvori vrati, nito shte vi nalee frenskia v glavata, jelanieto za rabota i t.n. Tova kolko hora idvat tuk sediat na COFI, gubiat si vremeto po social, po niskoplatena rabota i si misliat, che kato vzemat kanadski pasport shte stanat goliamata rabota. Ako imash bagage v glavata, opit, znaesh ezitci i s BG pasport shte se opravish navsiakade. Da ne davam primeri s men i moi poznati, koito sa i rabotiat po chujbina, s BG pasporti!!!
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Ako triabva seriozno da otgovoria.Za moiata profesia samo zaradi tova,4e sum Ca citizen 6te polu4avam 2-3 puti pove4e...ako si nameria rabota!
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Da vi kaja zashto az iskam canadski pasport.
Az sam v Canada ot 4 godini. Jivot i sdrave, dogodina shte go vzema tozi canadian passport.
Znachi, az rabotya za american oil company kato geolog. Minalata sedmitza, az i 4 kolegi (kanadtzi) hodihme na business trip in Utah-obikolihme kanjonite na Colorado River-krasota!! Moite kolegi s tehnite canadski pasporti nyamaha problemi, ama na men samo deto v zadnika ne mi braknaha. Pri izdavaneto na vizata mi vzeha digital fingerprints i me snimaha, na letishteto me snimaha otnovo i pak mi vzeha fingerprints, popalnih i edna deklaratzia- the american cop gave me a form in spanish to confuse me. Darjaha se otvratitelno, karat da se chuvstvash kato prestapnik.
Za Utah kakvo davi kaja-strahotni gledki, godforsaken place, and fucked up people. Da ne vi pisha kakvi documenti tryabvashe da pokazvam v konsulstvoto za da mi izdadat viza. Ne mi stiga akalat kak na obiknoven chovek (v Canada i bez canadski pasport) shte mu izdadat viza.
Anyways, ta za tova mi tryabva canadian passport- za da se chuvstvam chovek kato patuvam, ne e za pari. Az pari si praveh i pravya i s Bg passport!!!
Cheers
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

AlexAA написа:Da vi kaja zashto az iskam canadski pasport.
Az sam v Canada ot 4 godini. Jivot i sdrave, dogodina shte go vzema tozi canadian passport.
Znachi, az rabotya za american oil company kato geolog. Minalata sedmitza, az i 4 kolegi (kanadtzi) hodihme na business trip in Utah-obikolihme kanjonite na Colorado River-krasota!! Moite kolegi s tehnite canadski pasporti nyamaha problemi, ama na men samo deto v zadnika ne mi braknaha. Pri izdavaneto na vizata mi vzeha digital fingerprints i me snimaha, na letishteto me snimaha otnovo i pak mi vzeha fingerprints, popalnih i edna deklaratzia- the american cop gave me a form in spanish to confuse me. Darjaha se otvratitelno, karat da se chuvstvash kato prestapnik.
Za Utah kakvo davi kaja-strahotni gledki, godforsaken place, and fucked up people. Da ne vi pisha kakvi documenti tryabvashe da pokazvam v konsulstvoto za da mi izdadat viza. Ne mi stiga akalat kak na obiknoven chovek (v Canada i bez canadski pasport) shte mu izdadat viza.
Anyways, ta za tova mi tryabva canadian passport- za da se chuvstvam chovek kato patuvam, ne e za pari. Az pari si praveh i pravya i s Bg passport!!!
Cheers
mnogo sa ludi teia mormoni, nali?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Otnosno stoynostta na Canadskiyat pasport nyama da vzemam otnoshenie za da ne povtaryam mneniyata na Bgmontreal,Miloto i Alexa.Edna hartiyka koyato ste imam v dgoba si sled edna godina ,no bez pari nito ste moga da se izmakna ot tuk ,nito ste moga da otida da giveya kadeto si iskam dage i toya pasport da mi dava tova pravo.Razbrah go ot parviyat den na prestoya si tuk i oste predi go kazah v druga tema ,che ne darga osobenno na nego .I taka oste ot parviyat den tuk derzaya po nabelyazaniyat si plan -praveneto na pari ,po veche pari,mnogo mi pomogna i fakta ,che byah mnogo razocharovan ot deystvitelnostta tuk i tova oshte po veche me ambicira za da moga da se izmakna edin den dostoyno/razbirayte s pari/ ot kochinata tuk/tova si e moe mnenie,znam che ima hora na koito im haresva/.No ste go vzema toya pasport zashtoto i az kato Alexa hodih po amerikanskoto posolstvo da se redya za viza i da me gledat kato prestapnik i za kapak vapreki ,che imah pisma ot uchilishteto koeto me prashta na stag ,koyto ste proveda v USA i firmata koyato me naema za rabota USA -Canada mi dadoha edva trimesechna viza ,ne moga da gi razbera tiya shi.... amerikanci na maznite kitauyci i indusi im razdadoha deset godishni vizi da si veyat maznite zadnici po USA, ana nas koito ste ni slugi za rabota sreden prast.Any Way.
Ot druga strana sled kato se varna v Bg. sled okolo 2,3g. i se sluchi taka ,che neshto parite mi nedostigat s Canadskiyat pasport ,no zabelegete i s mnogo tarsena prof. i Can. experians moga da predskacham da porabotvam 4,5m. v Canada ,pribiram 20-25k. i obratno v Bg. da si vartya sindgircheto na plaga ili pod asmata .Taka ,che i za men ima golyama stoynost ,no ako sa izpalneni usloviyata ,koito Bgmontreal napisa po gore.
Po vaprosa na Papi,nezavisimo ,che min. zaplata e 7,30 ,a ot 01.05 ya vdigat za rabota ot koyato se poluchava tips moge da se dade i po malka ,za Qc. e 6,45d na chas.Na men mi plashtat 7,25 tochno za tova ,kato rabotya na byalo i sam na kontrakt,ne mi se udargat danaci,plashtam gi ,ako ima sled deklaraciyata ,e zasega nyama dage imam i da vzemam.E drugo si e na cherno pravish hilyada i vzemash oste tolkova ot sociala,no tova e za drebnite tarikati rabota ,az sam ot po edrite i imam po golemi ambicii.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Otnosno stoynostta na Canadskiyat pasport nyama da vzemam otnoshenie za da ne povtaryam mneniyata na Bgmontreal,Miloto i Alexa.Edna hartiyka koyato ste imam v dgoba si sled edna godina ,no bez pari nito ste moga da se izmakna ot tuk ,nito ste moga da otida da giveya kadeto si iskam dage i toya pasport da mi dava tova pravo.Razbrah go ot parviyat den na prestoya si tuk i oste predi go kazah v druga tema ,che ne darga osobenno na nego .I taka oste ot parviyat den tuk derzaya po nabelyazaniyat si plan -praveneto na pari ,po veche pari,mnogo mi pomogna i fakta ,che byah mnogo razocharovan ot deystvitelnostta tuk i tova oshte po veche me ambicira za da moga da se izmakna edin den dostoyno/razbirayte s pari/ ot kochinata tuk/tova si e moe mnenie,znam che ima hora na koito im haresva/.No ste go vzema toya pasport zashtoto i az kato Alexa hodih po amerikanskoto posolstvo da se redya za viza i da me gledat kato prestapnik i za kapak vapreki ,che imah pisma ot uchilishteto koeto me prashta na stag ,koyto ste proveda v USA i firmata koyato me naema za rabota USA -Canada mi dadoha edva trimesechna viza ,ne moga da gi razbera tiya shi.... amerikanci na maznite kitauyci i indusi im razdadoha deset godishni vizi da si veyat maznite zadnici po USA, ana nas koito ste ni slugi za rabota sreden prast.Any Way.
Ot druga strana sled kato se varna v Bg. sled okolo 2,3g. i se sluchi taka ,che neshto parite mi nedostigat s Canadskiyat pasport ,no zabelegete i s mnogo tarsena prof. i Can. experians moga da predskacham da porabotvam 4,5m. v Canada ,pribiram 20-25k. i obratno v Bg. da si vartya sindgircheto na plaga ili pod asmata .Taka ,che i za men ima golyama stoynost ,no ako sa izpalneni usloviyata ,koito Bgmontreal napisa po gore.
Po vaprosa na Papi,nezavisimo ,che min. zaplata e 7,30 ,a ot 01.05 ya vdigat za rabota ot koyato se poluchava tips moge da se dade i po malka ,za Qc. e 6,45d na chas.Na men mi plashtat 7,25 tochno za tova ,kato rabotya na byalo i sam na kontrakt,ne mi se udargat danaci,plashtam gi ,ako ima sled deklaraciyata ,e zasega nyama dage imam i da vzemam.E drugo si e na cherno pravish hilyada i vzemash oste tolkova ot sociala,no tova e za drebnite tarikati rabota ,az sam ot po edrite i imam po golemi ambicii.
super si bate.
mnogo sveji razsajdenia imash
edno ne moga da razbera, ti ne beshe li shofior i ako si shto pravish samo 7.25? ili tva e na 10 km :-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Sam ,no samo ot dve sedmici,a utre sam na roud test v edna kompani Challindgar se vika i ako me vzemat se nadyavam da napravya skok ot 7,25 na 37,25.Ako ne ste si ostana shofyor na pici i drugi mandgi na 7,25 dokato me vzemat nyakade.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Sam ,no samo ot dve sedmici,a utre sam na roud test v edna kompani Challindgar se vika i ako me vzemat se nadyavam da napravya skok ot 7,25 na 37,25.Ako ne ste si ostana shofyor na pici i drugi mandgi na 7,25 dokato me vzemat nyakade.
hey bate
good luck
shte minesh - ne se boi
ima mnogo nashi hora v taia profesia
daje mnogo si nakupiha i kamioni
bateto

Мнение от bateto »

Mersi,ste mina stoto sam nisak i minavam pod letvata bez da se navegdam.
monny

Мнение от monny »

AlexAA написа:Da vi kaja zashto az iskam canadski pasport.
Cheers
Проверявали са те по този начин не защото си българин а защото американците са идиоти, от септември и германски /не знам за канадски/ паспорт няма да ти помогне, тези мерки ще се прилагат към всички, защото нямало никоя държава да успее да отговори на американските изисквания да въведе паспорти с биометрични данни , се казваше ако не се лъжа. Дай целия свят да си сменя паспортите заради тях
А сега на шега: причината не е била в българския паспорт а българската физиономия
Някой беше писал как американците пребъркали някакъв арабин с канадски паспорт и то въпреки че бил известин, да не давам пример с батето славков, и царя си събуваше обувките на митницата хем е премиер, но на него и да са му бъркали в з...а няма да съжалявам, и един АМЕРИКАНСКИ КОНГРЕСМЕН го тарашиха защото имал медицински пирон в крака и задействал алармата и т.н.

Но темата беше за парите – ако пицариите плащат на час, а не на доставка да взема да стана разносвач на двайсетина пицарии едновременно

Нещото което ми наресва в идеята на батето е не само, че се изкарват пари вместо да стоиш и да се оплакваш, а и че може да пообиколиш и да се увериш със собствените си очи как стоят нещата и сам да решиш какво да правиш за в бъдеще, защото е ясно че шофьор не е най великата профисия /най-малко ще хванеш хемероиди/ но е дабра възможност ако не ти се усмихне шансът да хванеш бързо добра работа и ДОБРА ЗАПЛАТА
Пък които иска нека говори че парите не били важни
Silistra

Мнение от Silistra »

7,25 или 7,50 не е ли все едно и също, например тук в Германия няма вече мин. работна заплата , дори в най тиражирания вестник на първа страница публикуваха , че в източна герм. масово работят за 2,8 до 5 евро на час. :?: и дори финансовият министьр се изсказа че ъа да се оживи икономоката в тези раьони заплатите трябвало да се намалят с още 30% :?: Та 7,5 на час не е изобщо зле според мен.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

AlexAA написа: Anyways, ta za tova mi tryabva canadian passport- za da se chuvstvam chovek kato patuvam, ne e za pari. Az pari si praveh i pravya i s Bg passport!!!
Cheers
Absoliutno prav si Alex! :)

Presen primer: az i edna kolejka (Germanka) ni predlojiha rabota ednovremenno na edno i sashto miasto v Kanada. Kolejkata mi veche e v Kanada, a az oshte se vlacha s vizite i ia se opravia do zimata, ia ne (i tsialoto udovolstvie s work permit-a shte mi struva nad 1000 Evro).

Niama da Vi obesniavam kak v nemsko te praviat na lud, ako niamash nemski pasport, pr. kak te karat da plashtash danatsi, koito ne mojesh da izpolzvash, kak ne mojesh edin chasten pensionen plan da si otvorish (za chastna zdravna osigurovka da ne govorim), kak ako ne ti prodaljat dogovora na vreme (shtot niakoi v administratsiata se e uspal) se nalaga da se iznasiash ot Germania sas vsichkia si bagaj i da se vrashtash sled 2 sedmitsi s turisticheska viza za da mojesh na miasto s toku shto poluchenia dogovor da si podnovish rabotnata visa i t.n. i t.n.

Po taia zemia hodiat i hora koito znaiat ezitsi, imat nujnoto obrazovanie i jelanie za rabota i im e doshlo do gusha da im uslojniavat jivota zashtoto sa imali kasmeta da se rodiat v Balgaria...ta za takiva hora Kanadskia pasport e ot parva neobhodimost...Ne znam za vas, ama az kato chuia dumichkata 'visa' i losho mi stava (imam gi 14 takiva i zaedno mi struvat edna malka kola).

Sas zdrave!
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

ако пицариите плащат на час, а не на доставка да взема да стана разносвач на двайсетина пицарии едновременно
az se probvam samo na edno miasto da po4na i pak ne stava,puk kvo ostava za niakolko pizarii.
E-verno az imam pretencii-da e part time,no puk imam kola,govoria ezicite i za Wеек-enda sum gotov na cial den...ne e tolkova lesno,da se uredi6,ne znam 6to si misli6,4e e...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Съгласен съм с мненията на по-горните, че канадският паспорт няма да те нахрани и т.н. Обаче изобщо не съм съгласен с другите мнения, че едва ли не нямало смисъл от него. В по-хубавите държави на този свят работна виза с БГ паспорт ще получиш на кукуво лято, това е инстината за съжаление...

П.С. Бате, успех утре и напиши от колко до колко часа са ти тестовете, че да не излизам на улицата!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Krasy

Мнение от Krasy »

Silistra написа:Hапример тук в Германия няма вече мин. работна заплата , дори в най тиражирания вестник на първа страница публикуваха , че в източна герм. масово работят за 2,8 до 5 евро на час.
Pod "masovo" podrazbirash Poliacite raboteshti bez razreshitelni li ?
Silistra , ti da ne si bil v Germania predi 8 godini .
Togava v iztocna Germania minimalnoto zaprlashtane na cast beshe 7 DM .
Sega minimum niama , no ima nepisan zakon koito glasi , ce ako ti plashtat 5 € na cas , po dobre ne raboti .
Samo ce az lichno ne poznavam niakoi koito da raboti za po-malko ot 7 € na cas :idea:

Otnosno kanadskiat pasport mislia ce Zlati e prav ce e edin malak kluc :idea:

Otnosno 7 CAD na sac mislia ce tova e mnogo malko i bih vi kazal kakto tukashnite ako vi plashtat po 7 CAD na cas po-dobre ne rabotete :idea:
Заключено