Защо напускам България

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Защо напускам България

Мнение от Bistra »

Тя - аплето ми се струваше, че беше нещо подобно - "лакърдия-гиби". Аз си драскам, но го правя единствено за собствено удоволствие - не като средство за прехрана.
Трудно е да пребориш местния контингент и то на майчиния им език...И не само. Ами хуморът им, начинът им на живот - толкова различни от нашите. Рискуваш с това, което пишеш да нямаш читатели.
Въпреки че много велики, в началото, не са имали. Ницше например. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Marto написа:
optics написа: Но офенс към литераторките...
Това си мислех и аз. Те по принцип нямат какво реално да предложат на пазара за работна ръка и е съвсем нормално да искат да се върнат там където могат да си изкарват хляба раздувайки локуми на майчиния си език.
Като си тръгнал да "обаждаш", кой какво предлагал, ти какво им предложи ?
Кирка и лопата ли ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Marto написа:
Това си мислех и аз. Те по принцип ... могат да си изкарват хляба раздувайки локуми на майчиния си език.
... което може да се прави "по жицата" от произволно избрана точка по света. Наскоро се смях до сълзи, като разбрах как една моя тукашна позната припечелва дистанционно от превеждане на статийки за български женски интернет списания.
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Люта чушка ® написа:
Marto написа:
Това си мислех и аз. Те по принцип ... могат да си изкарват хляба раздувайки локуми на майчиния си език.
... което може да се прави "по жицата" от произволно избрана точка по света. Наскоро се смях до сълзи, като разбрах как една моя тукашна позната припечелва дистанционно от превеждане на статийки за български женски интернет списания.
A не, преводачите съвсем не ги слагам в същата графа. Те си имат занаят, който определено има стойност (сега, качеството на преводите, особено в българската електронна преса е друг въпрос).
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Люта чушка ® написа: ... което може да се прави "по жицата" от произволно избрана точка по света. Наскоро се смях до сълзи, като разбрах как една моя тукашна позната припечелва дистанционно от превеждане на статийки за български женски интернет списания.
Ами, ето, супер! Значи можело. Изпраща пиеските и статиите, събира КЕШ- ът и си купува Барака с дувар. :party: Може да си избере и Прайм Министъра за съсед, вместо някакви си мутри . :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
Люта чушка ® написа: ... което може да се прави "по жицата" от произволно избрана точка по света. Наскоро се смях до сълзи, като разбрах как една моя тукашна позната припечелва дистанционно от превеждане на статийки за български женски интернет списания.
Ами, ето, супер! Значи можело. Изпраща пиеските и статиите, събира КЕШ- ът и си купува Барака с дувар. :party: Може да си избере и Прайм Министъра за съсед, вместо някакви си мутри . :D
Ние с на Орешарски съветника си пием кафето в Филибето !
Айде ся де ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Ние с на Орешарски съветника си пием кафето в Филибето !
Айде ся де ;)
М-Да и нямаш наематели за дюкяните. Скрий се, бре! :D
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Bistra написа:
Ами, ето, супер! Значи можело. Изпраща пиеските и статиите, събира КЕШ- ът и си купува Барака с дувар. :party: ...
Барака, минерален извор, лозе - избор голям! Идеята е че писането не е непременно обвързано с локацията на пишещия :)
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

optics написа:Още не съм прочел прословутото писмо, но изчетох темата и ми се оформи мнението че става дума за кокошка в комбинация с "хорошо там где нас нет". Но офенс към литераторките, но такова е цялостното ми впечатление за тях (разбира се и с конкретни изключения). Това че било интересна страна - бла бла - глупости на търкалета достойни за политик (т.е. професионален лъжец)
От друга страна, да се правят изводи за непознати винаги крие голяма доза риск (за грешка). Примерно кой щял да замине и кой не. Пример - ябълката, която не само че пристигна, но и още си е тук.
И аз като теб. Мярнах я в фейса тази сттия и не си направих труда да я прочета. Първата ми мисъл беше, пак някой пише глупости под влиянието на емоцията, въобще няма да го чета. Сега като чета коментарите се убедих, че съм била права.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:Ние с на Орешарски съветника си пием кафето в Филибето !
Айде ся де ;)
"Филибето" да не е някоя нова кръчма в Мисисага? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Това ако е истина ,не бих възприела автора като достверен източник.
Не виждам как след 7-8 месеца ще имаш нужния опит и ще си си дал нужното време преди да се върнеш обратно. Поне година трябва да опиташ.
Но когато хората очакват червения килим/линолеум постлан пред тях обикновено много се разочароват!!
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

domino написа:Преди малко ми пратиха тази статия. Вероятно Яна Добрева също влиза в този форум. Може би дори има ник и пише тук. Ако е така, то искам да и кажа: „Много хубав текст Яна! Много болка си събрала в тези изречения! Дано Канада се окаже за вас, а и за всички нас, по-добра родина от България!”

Това е статията:

http://e-burgas.com/archives/60262"

Не се препоръчва на хора които са в депресия и живеят все още в България. Депресията им може да се задълбочи.
от 4 год след почти 2 петилетки престой в канада живея в българи и не самоче не съм депресиран,а се чувствам много хепи :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:Какво и е подредено? Не я ли виждаш, че се обърнала на развалина? Пък и без мъж ще кукува. Да не е луд да е с нея, след като тя се връща там дето са го били! :fubar:
Сигурно е луд, 'щото и той се бил върнал - там, дето са го били. След нея. А после се били развели и (ако литераторката изобщо може да се изразява на български) се били развели след като се бил върнал, тоест в България :D

"..Съпругът ми остана по-дълго, но пак се върна. Разведохме се...."

http://www.temanews.com/index.php?p=ema&iid=58&aid=1536"

Изобщо, луд до лудия.... :rofl: :rofl: :rofl:

P.S. Съдейки по торбичките под очите, литераторката май обича да лекува мировата скръб освен с писане и с алкохол ;)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ей, к'во нещо в чичко Гугъл, 'начи! :rofl: Глей, Бистре, к'во изрових само с един клик:

Вестник Сега, 21 ноември 2001 година (няколко месеца след връщането й в БГ, според самата нея):

"Бомба избухна в къщата на известната наша театрална драматуржка Яна Добрева, дъщеря на актьора и режисьор Илия Добрев. Това е първият атентат срещу човек на изкуството у нас.

Самоделно взривно устройство избухнало в понеделник около 20.50 ч в дома на Добрева на ул. "Подграмада" в софийския кв. "Бояна".
....
Преди по-малко от месец - на 26 октомври, две бомби гръмнаха пред къщата на съседите на Добрева. Те са адвокатката Тони Симеонова, защитничка на боса на бившата групировка ВИС Георги Илиев, и съпругът й - столичен бизнесмен. "

http://www.segabg.com/article.php?id=202728"

Виж ся къде й къщата и кой й е съсед ;) Пък ти си викай, че нищо не й било уредено :lol:

Хъм.... А пък в своята сърцераздирателна изповед литераторката пише, че след като се е върнала, живяла 2 години без работа, без мъж, без жилище...... Интересни работи..... А тази информация от СЕГА я няма в други медии... Ай, каква кримка! :rofl: :rofl: :rofl: Изобщо медията Сега явно е пристрастена към отразяване на битието на семейство Добреви, 'щото има и друга публикация по темата, от януари 2001, точно по средата на неуспешната емиграция на литераторката:

http://www.segabg.com/article.php?id=165139"

"Голямата му мечта сега е да види осъществени мечтите на своите деца. "Аз няма от какво да се оплаквам. Но за младите днес е много трудно. В крайна сметка всичко опира до пари. Духът започва да изчезва, а това никак не е добре за един народ, за една нация", твърди режисьорът.

Това е и една от причините дъщеря му Яна да се засели в Канада. За празниците обаче тя се върна при семейството си."

СЕГА явно следят изкъсо тази сага, 'начи, може да им се вярва ;) :rofl:
Аватар
domino

Мнение от domino »

newcomer написа:
..........

от 4 год след почти 2 петилетки престой в канада живея в българи и не самоче не съм депресиран,а се чувствам много хепи :D

И аз съм така! Всеки ден се преизпълвам с щастие живеейки в България! Ама пусто "глобално затопляне"! Гледам да отида на ладина овреме.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Публикувай отговор