Край на социалната помощ в Квебек
Re: Край на социалната помощ в Квебек
По принцип имотите не са данъци, а са недвижима собственост и и не разбирам къде трябва да ги "слагам" - аз написах "доход над $250,000", който може да включва такъв от имоти, ескорт сървиси, легално производство на медицинска марихуана и т.н. Сега специално за тебе може би трябва да изброя имоти и всеки друг начин на тая земя да се изкарват доходи 

Bistra написа: Всеки търси легални методи да си намали данъците.

- Bistra
- Напуснал форума
Мите, не се прави на утрепан! Имам предвид общинските данъци и такси, не това което изкарваш посредством имотите си. Ама ти, ако си наемател няма как и да знаеш. От тези няма как да избягаш, а те са доста по-високи от останалата част на Канада.miteto написа:По принцип имотите не са данъци, а са недвижима собственост и и не разбирам къде трябва да ги "слагам" - аз написах "доход над $250,000", който може да включва такъв от имоти, ескорт сървиси, легално производство на медицинска марихуана и т.н. Сега специално за тебе може би трябва да изброя имоти и всеки друг начин на тая земя да се изкарват доходи
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Между другото, ега ти тъпото заглавие, кримон.
Нямали да променят системата за тези, които са на социал в момента - ми то е гаранция, че ще останат на помощи максимално дълго.
Нямали да променят системата за тези, които са на социал в момента - ми то е гаранция, че ще останат на помощи максимално дълго.
Те недоволстват,че са им малко 600 долара, там е драмата .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Marto написа:Bistra написа: Всеки търси легални методи да си намали данъците.Когато данъците почнат да клонят към 50% (и повече, ако добавим GST, HST, данък сгради) това за мене е едно благородно начинание!

Аз не съм наемател и къщата съм си я купил сам, татенцето не ми е подарил паричките за даунпеймънт. Обаче ти май си блондинка под прикритие - колко трябва да ти струва имота, че общинските му данъци да наклонят везната и от 5 цифри данъците да станат на 6 цифриBistra написа:Мите, не се прави на утрепан! Имам предвид общинските данъци и такси, не това което изкарваш посредством имотите си. Ама ти, ако си наемател няма как и да знаеш. От тези няма как да избягаш, а те са доста по-високи от останалата част на Канада.miteto написа:По принцип имотите не са данъци, а са недвижима собственост и и не разбирам къде трябва да ги "слагам" - аз написах "доход над $250,000", който може да включва такъв от имоти, ескорт сървиси, легално производство на медицинска марихуана и т.н. Сега специално за тебе може би трябва да изброя имоти и всеки друг начин на тая земя да се изкарват доходи

- Bistra
- Напуснал форума
На кой татенцето му е подарил паричките за даунпеймънт? Аз такива не познавам.miteto написа:Аз не съм наемател и къщата съм си я купил сам, татенцето не ми е подарил паричките за даунпеймънт. Обаче ти май си блондинка под прикритие - колко трябва да ти струва имота, че общинските му данъци да наклонят везната и от 5 цифри данъците да станат на 6 цифри

Казах ти, че нулите са завишени с една. Не беше мой изхвърлящият се пост, ти като модератор би трябвало да знаеш. 5 цифрен данък, обаче си е нещо нормално. Айде ти сега ми кажи колко трябва да ти струва къщата за да си докараш такъв данък?

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Над 1 милион в Торонто и (предполагам) над 450-500 хиляди в Монреал. Тия детски градини по $7 на ден някой трябва да ги плаща, Албърта е далече, а Онтарио вече е "have not" провинция 

- Bistra
- Напуснал форума
Аз само последната година "изкярих" за сина ми 7 доларова детска градина. Дотогава плащах 20-25$. Дъщеря ми беше голяма и от първия ден съм плащала сервис дьо гард (средно 130-160$ на месец), защото нямаше кой да я гледа. Детските градини на Кебек да са ви проблема! 

Да бе, 7 долара. Ние като пристигнахме преди повече от 10 години, в началото плащахме по 27 долара, а докато детето тръгне на училище стигнахме до 34 долара на ден. А по онова време "официалната" тарифа беше 5. И съвсем не сме били изключение.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аз плащам 7 щото съм с връзки. Мерси на miteto, че ми плаща разликата. Само да не се скарат с Павел и на него мерси.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
И аз много благодаря на богатите провинции и хора, че ми плащат разликата от $7 до $35 та да може детето ми да посещава една чисто нова и направо луксозна детска градина.
Обещавам като стана и аз богат, да давам на бедните без да се оплаквам.
Обещавам като стана и аз богат, да давам на бедните без да се оплаквам.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аз не ви плащам разликата, защото както казах от няколко години Онтарио е "have not". Онтарио също (вече) получава equalization payments, макар че Квебек взима колкото останалите 5 получаващи провинции взети заедно.IRA написа:Аз плащам 7 щото съм с връзки. Мерси на miteto, че ми плаща разликата. Само да не се скарат с Павел и на него мерси.
Да се обаждат хора от Alberta и British Columbia, те наливат в дупката, която вашите данъци не успяват да запълнят

детските градини се субсидират от провинциалния бюджет, не от федералния
със същия този бюджет Мароа обеща да отвори нови места в детските градини до 2014 г. - май бяха 15 000

със същия този бюджет Мароа обеща да отвори нови места в детските градини до 2014 г. - май бяха 15 000
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)