Koko написа:
Да, на Мойсей са му били нужни 40 години за такава промяна и като имаш предвид каква е била продължителността на живота тогава, то сега на България ще са нужни сигурно към 120 години ако следваме неговият пример.
BTW на самия Мойсей не му е било позволено да стигне до обетованата замя, защото е бил роден в робство.....
Будител, аз се борих няколко години и се отказах и реално съм беглец. Така както си и ти и всички останали, които предпочетохме себе си и близките си пред това да оправяме държавата. Не се гордея с последното, но и живота ми е прекалено къс за да се боря с вятърни мелници. Въпрос на избор.
А на тези, които се борят им пожелавам успех, но не вярвам,ч е ще стане. Закона не променя манталитета на хората. както Коко казва, закони има и сега, но няма нито кой да ги спазва, нито кой да ги прилага. И сега има ограничение на скоростта, спиране на пешеходна пътека, забрана да се кара пил и какво ли още не. Но когато всички знаят, че с 20-50-100 кинта ще накарат поредния катаджия да си затвори очите и си правят каквото си искат. Когато можеш да минеш на фиктивен преглед и да караш опасна кола, масово се правят, защото е по-лесно, ако и да е незаконно. И изведнъж, когато се окажем от пострадалата страна се сещаме, че нещата не са наред ? Не им е лесно на всичките пострадали от ПТП в България, но се питам къде са били същите тези хора, когато техния баща/съпруг/приятел/син е нарушавал правило и се е разминавал с 20 кинта на ръка ???
Когато хората станат ТОТАЛНО нетърпими към всякаква форма на корупция, тогава може и да има промяна. Дотогава "чужбината" на запад от Трънско ще е по-добрата алтернатива.