Канадското обслужване - има още какво да се желае

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
azzura

Re: Канадското обслужване - има още какво да се желае

Мнение от azzura »

Касиопея, каква беше целта на постинга?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ами бели кахъри и се струват нашите на Касиопея и иска да дойде да види как е. Смешно е написано наистина :lol:, и мен са ме плашили продавачки, има някои страшно тъпи парчета :x. Но не ми се струва самоирония, по скоро самосъжаление с драматичен уклон :?:.
Тук си има своите проблеми също, 5-6 месеца зима, през която новодошлите жени са затворени предимно в бетонни комплекси с децата, защото местата в детските градини са скъпи и недостатъчни, езикова бариера, липса на семейство и приятели, трудна реализация ...
Но продавачките са учтиви и усмихнати ;). Само пари да имаш.
Българските също имат управия. Просто са свикнали на подобно отношение от клиента, диващина някаква е навсякъде :^). Мен всички ме заобичват веднага за трите седмици годишно :D. Но като видя как сестра ми и майка ми подхождат понякога към щанда, като че ли си слагат шлема и ризницата, ментално си бият два шамара да се стегнат и пристъпват напред :rofl:, си спомням как и аз съм имала такива моменти едно време ...
Циганите - на Сатурн !
Касиопея

Мнение от Касиопея »

Идеята на предишното ми изказване не е била да обидя никого, повярвайте ми. Просто в много близък интервал от време се сблъсках със статията, която споделих тук и темата във форума, а съпоставката м/у тях дойде съвсем естествено.
Далеч съм от мисълта, че стъпвайки на канадска земя ще попадна в утопията, съществуваща само в сънищата ми. Знам, че ви е трудно, че ви е мъчно и че сигурно понякога се съмнявате дали сте взели правилното решение и въпреки това продължавам да се стремя, към това, което вие вече сте постигнали.
Исках да ви развеселя. Аз самата се смях от сърце и ми се прииска да го споделя с вас.
http://www.youtube.com/watch?v=bdoZEmiNXJY" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Не си обидила никого.Всеки се е сблъсквал с Продавачката :rofl:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
7George

Мнение от 7George »

azzura написа:Не си обидила никого.Всеки се е сблъсквал с Продавачката :rofl:
Има и отзифчиви понякога. По-миналата година една такава в един мол в Пловдив обърна с готовност всичката налична стока да ми намери каквото ми трябваше. Не бях обиден и нахокан. 8)

А тукашните са учтиви и приветливи, щото си пазят мястото и така са инструктирани. Ама днеска една касиерка много ми досаждаше да си изкарам от тяхната кредитна карта, в един магазин със сини колички. След 15-минутно уговаряне, накрая ми каза: Е, добре, няма да ви оказвам натиск... Нова емигрантка явно беше, взела присърце новото отношение... :)
Embrace your climate change!
Omega3

Мнение от Omega3 »

Джордж, това, че е говорила с теб 15 минути, ме кара да мисля, че си проявил интерес кьм продукта или касиерката по скоро.

Аз ако не сьм на кеф, никой не може да говори с мен и пет секунди та ако ще и хоро да ми играе.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Call center на AIR Canada са някакъв ужас. Определено имат нужда от подобряване на обслужването. 10 мин. чакаш да се свържеш с агент, тамън задремеш на телефона и забравиш за какво звъниш въобще и те залива една вълна от думи, след това следва 20 мин. борба с компютъра отстрана на агентката, през цялото време на заден фон се чуваше кудкудякането на останалите агентки. Не знам вицове ли си разправяха, но тая с която говорих се подхилкваше на някой друг коментар. :wasntme: Ако трябва да бъда честна втория път попаднах на мъж и той беше коректен и бърз в отговорите.
Call center на lufthansa са много бързи, почти веднага отговарят на телефона , не знам дали са в Канада.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Индия
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:Ами бели кахъри и се струват нашите на Касиопея и иска да дойде да види как е. Смешно е написано наистина :lol:, и мен са ме плашили продавачки, има някои страшно тъпи парчета :x. Но не ми се струва самоирония, по скоро самосъжаление с драматичен уклон :?:.
Тук си има своите проблеми също, 5-6 месеца зима, през която новодошлите жени са затворени предимно в бетонни комплекси с децата, защото местата в детските градини са скъпи и недостатъчни, езикова бариера, липса на семейство и приятели, трудна реализация ...
Но продавачките са учтиви и усмихнати ;). Само пари да имаш.
Българските също имат управия. Просто са свикнали на подобно отношение от клиента, диващина някаква е навсякъде :^). Мен всички ме заобичват веднага за трите седмици годишно :D. Но като видя как сестра ми и майка ми подхождат понякога към щанда, като че ли си слагат шлема и ризницата, ментално си бият два шамара да се стегнат и пристъпват напред :rofl:, си спомням как и аз съм имала такива моменти едно време ...
Мисля, на теб ти е мястото някъде по на юг! :P
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Касиопея написа:Здравейте, мили хора!
Просто нямам търпение и моето семейство да се сблъска с подобни "проблеми"!
На пръв поглед нормални и все пак толкова далечни за нас - все още живеещите в България.
Предлагам на вашето внимание нещо, което да ви напомни, как би могло да е!
Торбичка?! Кредитна карта?! Мило отношение?! Качествено обслужване?! Моля ви :)))))))))))
Просто прочетете това!

http://www.vchera.bg/diagnoza-prodavach ... omment-772"

Самоиронията ще ни спаси! Само тя ни остана......

Ти да ти кажа честно, с риск много хора да не са съгласни, и това дето ще го напиша си е само моето и лично мнение без да имам претенции да е така -
Канадските продавачки и обслужване не е кой знае колко розово, то това важи и за северните щати бай дъ уей.
Ако искаш щастливи, усмихнати и весели хора - на юг, слънцето прави хората щастливи....... :)
Публикувай отговор