що не драснеш и ти някоя статийка за годишните и междинните евалюации

Сънибойко, ти сега к'во? Уроци по Английски ли ще ни изнасяш? Аз си мислех, че теб employment-а те интересува; някой друг урок ще ни изнесеш как да се държим като кандидатстваме за работа в твоят хотел "тракащите кокали", а то каква стана...уроци по английски за начинаещи! много сме разочеровани, ша знаеш!:lol:Sunny boy написа:Трудно е да се степенува по важност, но трите най-важни неща са следните:
1. Трябва да изразявате “excitement” , тоест радостна възбуда от вероятността да ви вземат на работа.
excitement ex·cite·ment (ĭk-sīt'mənt)
n.
An emotional state characterized by its potential for impulsive or poorly controlled activity.
--------------------------------------------------------------------------------------
enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм![]()
Dictionary.com –noun 1. absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit; lively interest:
****************************************************************************************************************
Мда това не бива да се подценява, миналата година, не внимавах много какво е ексиид евалюейшън и какво е роле модел и загубих няколко % бонус заради това... Ето я моята евалюация за тази година:krimon написа:Аз предлагам някой да се кандидатира и да напише нещо за годишните оценявания, а.к.а. евалюации, които са супер модерни (нова измишльотина на HR) и в зависимост от които някои работници изхвъркват от работа, а други им се повишава значително заплатата.
Според теоретичните напътствия, на които присъствах, всеки служител прекарва минимум 1 час със супервайзера си (могат да са повече) и там му се организира нещо като интервюто. Май поведението на "ентусиазъм" или "excitement" е строго препоръчително за служащия ... въпреки че по-скоро се оценява работата му, целите му, приносът за предприятието и т.н.
survivor, в такъв случай обикновено проблемът се 'ескалира', т.е. представяте и двете мнения със съответните обосновки на началника отгоре и той решава. Ако шефът не може да реши, той ескалира, и така докато стигне до най-големия шеф, който тропне на масата и поеме отговорността. Не знам дали това са искали да чуят като отговор, но в големите организации се постъпва така.survivor написа:Оптикс, поздравления за инициативата!
Имам и аз един въпрос относно въпрос, който ми зададоха на интервю. Ако работим в екип с колега (не уточняват кой е шеф) и двамата застъпваме две различни позиции, ама трябва да излезем с една обща, какво се прави? Опитах се да се измъкна че ще изразя възможно най-добре моята за да го убедя и ако не е съгласен ще се опитам да стигнем до компромис, ама те казаха "Не, компромис не може да се постигне - избира се или едното, или другото". Та кой е по-добрият вариант според вас?
Vodolei написа:survivor, в такъв случай обикновено проблемът се 'ескалира', т.е. представяте и двете мнения със съответните обосновки на началника отгоре и той решава. Ако шефът не може да реши, той ескалира, и така докато стигне до най-големия шеф, който тропне на масата и поеме отговорността. Не знам дали това са искали да чуят като отговор, но в големите организации се постъпва така.survivor написа:Оптикс, поздравления за инициативата!
Имам и аз един въпрос относно въпрос, който ми зададоха на интервю. Ако работим в екип с колега (не уточняват кой е шеф) и двамата застъпваме две различни позиции, ама трябва да излезем с една обща, какво се прави? Опитах се да се измъкна че ще изразя възможно най-добре моята за да го убедя и ако не е съгласен ще се опитам да стигнем до компромис, ама те казаха "Не, компромис не може да се постигне - избира се или едното, или другото". Та кой е по-добрият вариант според вас?
Арбитраж - говорите с шефа/клиента, излагате двете гледни точки и той решава. Или - сменяте се и всеки почва да защитава гледната точка на другия, докато намерите слабите места някъде.survivor написа:Оптикс, поздравления за инициативата!
lz2arn написа:Арбитраж - говорите с шефа/клиента, излагате двете гледни точки и той решава. Или - сменяте се и всеки почва да защитава гледната точка на другия, докато намерите слабите места някъде.survivor написа:Оптикс, поздравления за инициативата!
Мерси,survivor написа:Оптикс, поздравления за инициативата!