От началото до заминаването

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Betty L.

Мнение от Betty L. »

Вече 2 седмици учим френски и мисля, че върви много добре. Учителката ни каза, че е имало сесии и през февруари, което пък ме накара да се замисля дали да не забавя още малко документите. Може би ще ги изпратим декември. :roll: Иначе вече се снимахме, с което поставихме началото на събирането на документите.
За уроците по френски - имаше някакъв курс във френския институт, точно за кандидат-имигранти. Но предполагам, че наистина ще върви по-бавно. Morgan, кога мислите вие да пускате документите?
Всъщност последният ми въпрос е към всички?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Всяка научена дума ще бъде от огромна полза на интервюто или за началото на живота ви в канада. Трябва обаче да се знае, че думите са едно, изразите с които ще се сблъскате и ще трябва да учите тук са друго. В началото няма да разбирате 90% от това което ви говорят на улицата, освен, ако изрично не помолите да ви говорят бавно и ясно.
Или на английски :)
Всичко ще си дойде на мястото.
Hrupi

Мнение от Hrupi »

Здравейте!!! :wave2:
С удоволствие се включвам във форума, чета от доста време :) Аз и приятелят ми сме съвсем начинаещи :) Минахме теста... и сега се чудим кога да пускаме следващите документи, защото не знаем и дума френски :oops: :lol: Ние сме от Варна и ще ви бъдем МНОООООГО благодарни ако предложите къде да се запишем на уроци. Открих един курс в Jobs.bg, в който подготвят за заминаване, но все пак искам да се посъветвам с вас. :roll: Много благодаря предварително и желая успех на всички!!!!!!!!!!! :thumbsup: :wave2:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Hrupi,имате лично съобщение
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Hrupi кажи за този курс в jobs.bg че ми е интересно или дай линк. Мерси предварително.
Hrupi

Мнение от Hrupi »

thebull написа:Hrupi кажи за този курс в jobs.bg че ми е интересно или дай линк. Мерси предварително.
Хм.... за втори път се опитвам да отговоря, не знам защо ми го няма отговора...но не е важно.
За съжаление в момента има някакъв проблем в сайта. Имам координатите на школата - лицето за контакт е Ирена Русинова 052 699 818 ; 0888 403 888 , каза че курса е индивидуален и се провежда в удобно за курсистите време, по 2 астр. часа на ден - 10 дни (1 ниво). Цената беше от рода на 140 лв. може да се плати и на 2 вноски, но за всеки случай провери :)
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

Писмо с искане за още документи :( - 06.02.2010

2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция :)
Irentseto

има ли някой от Русе

Мнение от Irentseto »

и ние решихме да емигрираме. сега ще учим френски, обаче се чудим къде в Русел Ще бъда благодарна ако има някой от Русе, който да ни помогне със съвет.
Засега съм питала в Сити скул, обаче е до май месец, има и в дома на науката и техниката за 2 месеца и половина. А алианц франсе мисля че няма в Русе
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

колеги понеже съм малко по-напред в процедурата демек вече имах покана за интервю на 5 юни мога и ще бъда радостен да помогна с каквото мога относно процедурата до този етап който иска да заповяда и да пита
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Може и на лични съобщения да ми пишете
Betty L.

Мнение от Betty L. »

lonly wolf, много мило, благодаря за предложението! Засега сякаш всичко ми е ясно, ще видим по-нататък.
Почнах да вадя документите. Вече имам дубликати на актовете за раждане на децата, сега и на нас остава да извадим, че ние сме в различни общини. Мисля във вторник да подадем молбата за паспорт на всички. Това означава, че документите до Виена ще изпращаме вероятно началото на ноември.
Имах малко колебания за паспортите. Чух, че нови ще въвеждат след Нова година. Чудя се дали няма да се наложи пак да вадим когато дойде време за визи догодина. Дано не!
Можем да си направим списък, за да знаем колко сме на този етап. :D
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Имах малко колебания за паспортите. Чух, че нови ще въвеждат след Нова година. Чудя се дали няма да се наложи пак да вадим когато дойде време за визи догодина. Дано не!
Няма да се наложи, освен ако паспортите ще изтекът в следващата една година считано то другата година.

Мисля че имаше евродиректива която казваше че до 2012 година всички паспорти и лични карти да са с биометрични данни.

Със сигурност ако паспорта ви изтича след 3 години няма да има нужда, в случай че кумунистите не решат друго (както беше с номерата на колите).
Betty L.

Мнение от Betty L. »

Благодаря, thebull! :)
Shamakov

До raykageorg.

Мнение от Shamakov »

raykageorg написа:И аз споделям мнението на АМЕНТАЛ И ДИДИ1979- АНИ ГРОЗЕВА и за нас е изключителен Човек и професионалист и ние благодарение на нея минахме интервюто успешно. Тя ни изтърпя с всички капризи, трудни моменти и с течение на времето започнахме с нетърпение да очакваме уроците по трудния френски и срещите с нея.
Пожелавам успех на всички независимо на кой етап от процедурата сте!
Лек и успешен ден!
Здравей! Ние също бяхме на интервю на 24.06. Има ли начин да се свържем с теб по Skype?
ivi81
Обратна връзка:

Мнение от ivi81 »

Здравейте!Ние също сме в началото,още не сме подали документите,но искам да започна курсовете.Моля,ако може някой да ми даде координати на Ани Грозева,защото виждам,че има доста препоръки за нея.Благодаря!
Hrupi

Мнение от Hrupi »

Привет отново :) искам да ви попитам дали сте търсили сайтове за работа в Квебек ? Ако можете да ми дадете линкове много ще се радвам. Иска ми се освен с френския да се подготвим с малко информация относно работата там. Разбрах, че и това е важно на интервюто - да си се разровил за работа в интернет и да покажеш възможни позиции. :) :thumbsup:
Публикувай отговор