Постоянен договор или контракт (агенция)?
Логиката е, че дори и при повече пари на час при работа на договор, контракторът излиза по-евтино на фирмата.Joy написа: Да, агенцията взима част от парите, която аз така предполагам се споделя явно с някой-друг шеф. Иначе няма никаква логика за такова наемане на по-нискоквалифициран персонал за двойна сума.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Нещо не ти схващам логиката бе човече...В единия случай плаща 25 д/час, в другия 60. По какъв начин втория излиза по-евтино?speedy написа:Логиката е, че дори и при повече пари на час при работа на договор, контракторът излиза по-евтино на фирмата.Joy написа: Да, агенцията взима част от парите, която аз така предполагам се споделя явно с някой-друг шеф. Иначе няма никаква логика за такова наемане на по-нискоквалифициран персонал за двойна сума.
Àìè ÿâíî èì èçëèçà ñìåòêàòà,..., èëè ðúêîâîäñòâîòî ñå îïèòâà äà íàìàëè öåíàòà íà àêöèèòå :")). Êîÿ áåøå ôèðìàòà ?Joy написа:Íåùî íå òè ñõâàùàì ëîãèêàòà áå ÷îâå÷å... åäèíèÿ ñëó÷àé ïëàùà 25 ä/÷àñ, â äðóãèÿ 60. Ïî êàêúâ íà÷èí âòîðèÿ èçëèçà ïî-åâòèíî?speedy написа:Ëîãèêàòà å, ÷å äîðè è ïðè ïîâå÷å ïàðè íà ÷àñ ïðè ðàáîòà íà äîãîâîð, êîíòðàêòîðúò èçëèçà ïî-åâòèíî íà ôèðìàòà.Joy написа: Äà, àãåíöèÿòà âçèìà ÷àñò îò ïàðèòå, êîÿòî àç òàêà ïðåäïîëàãàì ñå ñïîäåëÿ ÿâíî ñ íÿêîé-äðóã øåô. Èíà÷å íÿìà íèêàêâà ëîãèêà çà òàêîâà íàåìàíå íà ïî-íèñêîêâàëèôèöèðàí ïåðñîíàë çà äâîéíà ñóìà.
Егати
, ако знаете само какви любопитни подробности разбрах от контрактор, направо ше ви увисне долната челюст. Не просто корупцийка някаква, а милиони долари се източват чрез агенцийки от активите на тези фирми (много големи и известни между другото) в личния джоб на шефове. За това явление си има конкретен термин на руски- "воры в законе".
И само да посмее някой гък да каже, че Канада била законна страна!
Много добре и съвсем легално тук умеят да крадат.

И само да посмее някой гък да каже, че Канада била законна страна!

Тука си личи, че някои нямат никаква представа как работи една фирмата, а гледат само часовата ставка.Joy написа:Ами явно на някой му излиза на сметка, но това със сигурност не е фирмата.heat написа:Ами явно им излиза сметката,..., или ръководството се опитва да намали цената на акциите :")). Коя беше фирмата ?
Ако имам бюджет си наемам за проекта един контрактор и след проекта мога да му духна под опашката без да се разправям с Човешки Ресурси.
За да наема на постоянно човек трябва да изпиша една кофа мастило, защо ми трябва още един човек.
А права си агенцията носи дребни подаръци, но не вярвам тука някой да си рискува работата за 10-20 К.Ако не знаеш тука хората доста пеят и специално тези, които дават подкупи.
Joy написа:Егати![]()
, ако знаете само какви любопитни подробности разбрах от контрактор, направо ше ви увисне долната челюст. Не просто корупцийка някаква, а милиони долари се източват чрез агенцийки от активите на тези фирми (много големи и известни между другото) в личния джоб на шефове. За това явление си има конкретен термин на руски- "воры в законе".
![]()
![]()
И само да посмее някой гък да каже, че Канада била законна страна!Много добре и съвсем легално тук умеят да крадат.
Absolute BULLSHIT.Ти ако познаваше тоя"контрактор" щеше да го питаш преди да задаваш инфантилни анкети.Някой казвал ли ти е колко си примитивна в желанието си да си "оригинална"

На една фирма излиза по евтино да наеме човек на договор, отколкот да има постоянен работник. Джой , ти гледаш само часоата ставка, а това въобще не е единствения разход за фирмата, когато става дума за постоянен работник.
И още нещо Джой , ти май бъркаш работник на договор и под изпълнител. Да си контрактор(под изпълнител) не винаги е изгодно. Много често има проблем с изплащането на извъредните часове.
И още нещо Джой , ти май бъркаш работник на договор и под изпълнител. Да си контрактор(под изпълнител) не винаги е изгодно. Много често има проблем с изплащането на извъредните часове.
Последно промяна от IRA на Сря Мар 05, 2008 5:21 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
24 часа и 8 минути.
Толкова време беше необходимо за да се появи поредния познат, приятел или пациент на Joy, който да даде отново най, ама най-достоверната информация по поредния казус.
И ето вече никой друг няма право и "гък да каже". Темата е изчерпана, Joy е говорила с точния човек. Край.

Толкова време беше необходимо за да се появи поредния познат, приятел или пациент на Joy, който да даде отново най, ама най-достоверната информация по поредния казус.
И ето вече никой друг няма право и "гък да каже". Темата е изчерпана, Joy е говорила с точния човек. Край.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
Има и друг вариант да се работи на контракт. В такъв случай , за инжинерите и програмистите обикнокновено заплащането е по-голямо и така би трябвало да бъде. Не мога да разбера Жой за това ли говори или за агенця , която си дава хората под наем.c200 написа:Ако ти изнася - бягай в агенцията, ако не - чакай постоянен пост
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
dartcherniat написа:Има и друг вариант да се работи на контракт. В такъв случай , за инжинерите и програмистите обикнокновено заплащането е по-голямо и така би трябвало да бъде. Не мога да разбера Жой за това ли говори или за агенця , която си дава хората под наем.c200 написа:Ако ти изнася - бягай в агенцията, ако не - чакай постоянен пост
То е защото сама си задава тъпизми и си отговаря на същите

Дааа, ще ми бъде ужасно любопитно особенно от господата-икономисти как ще сравнят разликата между 25-60 дол./час така че да се получи ПОНЕ еднакъв разход.IRA написа:На една фирма излиза по евтино да наеме човек на договор, отколкот да има постоянен работник. Джой , ти гледаш само часоата ставка, а това въобще не е единствения разход за фирмата, когато става дума за постоянен работник.

Joy написа:Дааа, ще ми бъде ужасно любопитно особенно от господата-икономисти как ще сравнят разликата между 25-60 дол./час така че да се получи ПОНЕ еднакъв разход.IRA написа:На една фирма излиза по евтино да наеме човек на договор, отколкот да има постоянен работник. Джой , ти гледаш само часоата ставка, а това въобще не е единствения разход за фирмата, когато става дума за постоянен работник.
И още нещо Джой , ти май бъркаш работник на договор и под изпълнител. Да си контрактор(под изпълнител) не винаги е изгодно. Много често има проблем с изплащането на извъредните часове.Само че това е утопия, Ира. Наистина, колкото и да е странно, се намери бързо човек който да ни отвори очите (то става обикновенно когато вземе да се интересува човек...). Чух историята на създаване на няколко агенцийки, заедно с роднинските връзки с шевове и сумата получавана от агенцията за всеки човек. Тя варира за различните спецалисти между 10-20 дол/час, които текат директно в джоба на агенцията през цялото време на контракта. Пак ще оставя на господата икономисти да си направят сметка колко прави това на месец за стотици служащи.

- Lub0
- Обратна връзка:
Как стои въпросът в ИТ-то примерно, ако си на синиър позиция правиш колкото един контрактор (масово им се плащат от 35 до 60/час) - по-малко за по-дългосрочни договори, особенно едногодишни и +. На компанията и излиза много по-евтино да назначи контрактори, защото не им плаща нищо като бенефити, не ги обучава и ако реши да ги уволни не и плаща компенсации, които обикновенно са от порядъка едномесечна заплата за всяка година служба и т.н.
Плюсовете за контрактора са възможноста да спестява данъци, да пътува, разнообразни проекти, и т.н.
Минусите са много, освен липсата на бенефити и липста на големи и платени ваканции, липсва платено обучение, при положение, че едни курс излиза около и над $3000 на седмица... Най-големият минус според мен е липсата на възможност за израстване в компанията, сиреч изграждането на кариера...
Разбира се всяко правило си има и изключения имам един колега който е един от най-добрите САП специалисти в Монтреал и той взима от порядъка между $125 и $250 на час и графикът му запълнен с години напред...
Накратко ако си млад, без семейство и не ти пука дали утре ще те пратят в тайланд примерно си е ок за няколко години да посъбереш пари... със семейство вече нещата се променят значително, аз лично препочитам вечер да гледам хокейният мач на синът ми вместо да кукувам в някоя хотелска стая... Другият варият е като остареее човек и се пенсионира и жената почне да му надува главата по цял ден в къщи, да се хваща като консултант от време на време за разнообразие
Плюсовете за контрактора са възможноста да спестява данъци, да пътува, разнообразни проекти, и т.н.
Минусите са много, освен липсата на бенефити и липста на големи и платени ваканции, липсва платено обучение, при положение, че едни курс излиза около и над $3000 на седмица... Най-големият минус според мен е липсата на възможност за израстване в компанията, сиреч изграждането на кариера...
Разбира се всяко правило си има и изключения имам един колега който е един от най-добрите САП специалисти в Монтреал и той взима от порядъка между $125 и $250 на час и графикът му запълнен с години напред...
Накратко ако си млад, без семейство и не ти пука дали утре ще те пратят в тайланд примерно си е ок за няколко години да посъбереш пари... със семейство вече нещата се променят значително, аз лично препочитам вечер да гледам хокейният мач на синът ми вместо да кукувам в някоя хотелска стая... Другият варият е като остареее човек и се пенсионира и жената почне да му надува главата по цял ден в къщи, да се хваща като консултант от време на време за разнообразие

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...