Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе стига с тоя канадски опит, нямате ли европейски?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:Абе стига с тоя канадски опит, нямате ли европейски?
Европейския не го признават. А този от изостанала България хептен ....
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Защо се изненадват. :roll: Кой им е казал че след завършване на училището или университета веднага ще ги вземат на работа. Търсят докато намерят. Статистиката ясно показва, че процента на неуспелите е доста нисък, явно може.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

IRA написа:Защо се изненадват. :roll: Кой им е казал че след завършване на училището или университета веднага ще ги вземат на работа. Търсят докато намерят. Статистиката ясно показва, че процента на неуспелите е доста нисък, явно може.
А, за можене може. То човек като няма избор може много неща да направи. Въпросът е каква е цената за това.

Точно поради това е интересна статистиката. Показва, че не е никак лесно и ситуации от рода на " пристигнах и след 2 седмици ме назначиха за директор" за каквито може да се прочете в този Форум са доста нереалистични и могат да се случат само на квази гении като Любо например :lol:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

krimon написа:Представи си канадец (важното е да е не-българин по произход) в България и след колко време ще се доближи до бг "ниво" на заплащане - тогава ще си представиш дали е нормално или ненормално. Това важи за всяка една страна в света.
Извинявам се крими, но мисля, че е по-добро сравнението със суданец идващ в БГ
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

верно, как не ми беше хрумвало :lol: :lol:
Ами българите идващи в Канада са си същи суданци в България :wink:
bateto

Мнение от bateto »

...до момента когато сложат резидент перманент картата в джеба и хванат господ за шлифера. :D
къде ,къде по оптимистично и платено е навместо да търкаш банките на БАН за 350лв. на месец да търкаш дюшамето на някоя еврейска къща или задника на някоя канадска баба за 8 д. на час.освен пари за евтини пържоли остават и пари за култура ,ама не оная на дядо ми дето му се върти около оная работа ,ами за кинема мезон и безплатни флаери от пощенската кутия указващи поредното намаление в кварталната бакалия. :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ей батето ти си ненадминат в изказа .. Направо ме спука от смях :rotfl: :rotfl: :rotfl:
pumpy

Мнение от pumpy »

bateto написа: къде ,къде по оптимистично и платено е навместо да търкаш банките на БАН за 350лв. на месец да търкаш дюшамето на някоя еврейска къща.....
ти видимо не си правил нито едното нито другото, видимо никой не те е карал на сила.
bateto

Мнение от bateto »

аз съм чешит,мога да копам ,мога и да не копам ,важното е да ми изнася .на мен думата ми е за Банаджийките дето като им е малка заплатата са ту мач едукейшън да продават домати на женския пазар ,а в същото време нямат нищо напротив да позабършат някой оакан задник,важното е да е канадски докато чакат отговор на поредната им апликация за гавърментски джоб. :D
helen

Мнение от helen »

Батето, като те чете човек ще реши че да се продават домати на пазара е супер далавера, да се чудиш тия банаджии как не са го разбрали.

Познавам бивши учители (не пенсионери), които продават на пазара, че ходят и на къра да копат, и този бач (от 5 сутрин до към 9 вечер) им докарва колкото да си платят сметките, и от време на време като стане належащо да си купят по някой чифт обувки.

защо си мислиш че голямата култура е на пазара за домати, не мога да разбера.

След като просветния министър пролетта се изказа че учителите не трябва да стачкуват за по-високи заплати, защото са интелигентни хора.....и значи да си се гърчат...
тръстика има навсякъде, в България май е даже малко по-висока.
bateto

Мнение от bateto »

виж сега ,аз изобщо не си го мисля това нещо,може да се правя на зевзек ,ама не съм чак толкова.просто искам да получа отговор на въпроса защо хора чието призвание единствено е културата след като са им малки заплатите в БАН не отидат да продадат някой и друг домат на пазара в Бг. за да си допълнят доходите ,а са склонни тук да зарежата културата и да ходят да търкат подове и задници ,щото е по добре платено.защото никой не ги познава и няма да ги разпознае от което рискът да се изложат е почти нулев или в приемната си родина са ;узрели; ,че срамен труд няма ,особенно когато хладилникът е празен и няма пържоли. :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

bateto написа:виж сега ,аз изобщо не си го мисля това нещо,може да се правя на зевзек ,ама не съм чак толкова.просто искам да получа отговор на въпроса защо хора чието призвание единствено е културата след като са им малки заплатите в БАН не отидат да продадат някой и друг домат на пазара в Бг. за да си допълнят доходите:
Защото заплащането на пазара е много ниско. Не знам защо си решил е че заплатите там са по-високи от тия в БАН. И повечето хора в тоя случай не идват тук, процедурата е скъпа и не могат да си я позволят, а отиват да чистят и гледат болни хора и деца в Италия, Гърция, Франция , Испания.....т..н. Поради същата причина, заплащането, хората ходят да работят във фермите в Англия, а не по полетата в България. 6 месеца работиш , после 6 месеца издържаш семейството.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

bateto написа:виж сега ,аз изобщо не си го мисля това нещо,може да се правя на зевзек ,ама не съм чак толкова.просто искам да получа отговор на въпроса защо хора чието призвание единствено е културата след като са им малки заплатите в БАН не отидат да продадат някой и друг домат на пазара в Бг. за да си допълнят доходите ,а са склонни тук да зарежата културата и да ходят да търкат подове и задници ,щото е по добре платено.защото никой не ги познава и няма да ги разпознае от което рискът да се изложат е почти нулев или в приемната си родина са ;узрели; ,че срамен труд няма ,особенно когато хладилникът е празен и няма пържоли. :wink:
Нямам нужда да продавам домати нито да "зарязвам културата", защото си работя по специалността тук. и в Канада не ми се налагало да работя неквалифициран труд или работа несвързана с образованието ми. За съжаление обаче не само заплатите в БАН са такива!
bateto написа:на мен думата ми е за Банаджийките дето като им е малка заплатата са ту мач едукейшън да продават домати на женския пазар ,а в същото време нямат нищо напротив да позабършат някой оакан задник,важното е да е канадски докато чакат отговор на поредната им апликация за гавърментски джоб. :D
и не разбирам какво толкова те вълнува живота ми :nenam:
глей си камиона и хотелчето и се инджойвай на лайфа 8)
survivor

Мнение от survivor »

filipne написа: И като излезнат от тези курсове и обучение с изненада разбират, че само с това нЕма да стане ..... Искали и канадски опит , който ако не си работил няма как да имаш , искали и референции от местни работодатели, които отново няма как да имаш ако не си работил тук, и ако накрая успееш да придобиеш всичко това се оказва, че някой друг имал познат в същата тази компания и твоите усилия не струват пукната пара ... И не ти остава друго освен да разчиташ да имаш късмет следващия път да има повече позиции или най-малкото да няма кандидати с троянски кон ...
Филипне, канадски опит по специалността и връзки се придобиват и по време на ученето, ако си бил инициативен. Ако ти лично си пропуснал този шанс, замисли се дали вината не е в тебе.
Публикувай отговор