"Oтделна нация в рамките на Канада"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

bateto написа:...Например мен никога няма да ме огрее да взема държавна работа,да карам градски автобус за 27д. на час,демек да си клатя краката докато не си сменя фамилното име и всяка втора дума в речника ми не стане льо или фак. :D
Ti, bateto, podawal li si dokumenti, hodil li si na miasto da pita6 da stane6 6ofior na awtobus, ili si znae6, 4e niama da te wzemat i waob6te ne opitwa6 ?

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Mark написа:
bateto написа:...Например мен никога няма да ме огрее да взема държавна работа,да карам градски автобус за 27д. на час,демек да си клатя краката докато не си сменя фамилното име и всяка втора дума в речника ми не стане льо или фак. :D
Ti, bateto, podawal li si dokumenti, hodil li si na miasto da pita6 da stane6 6ofior na awtobus, ili si znae6, 4e niama da te wzemat i waob6te ne opitwa6 ?
Za nego ne znam ma znam za pove4et obylgari - NE SA, 1 vreme kato imah hubava rabota i kato se sybirahme pove4eto vieha " Eiii, ti si kasmetliq, ima6 hubava rabota i t.n., az kato gi pitah " Ti otide li da izkara6 kurs za ne6to, otide li da pusne6 molba? " te vikaha ne, za kvo da hodq kato nqma da me zemat, mnogo ot tqh ne govoreha ezicite i ne iskaha i da progovorqt, ma dori i tiq deto govoreha ne tyrseha ni6to, karaha po inerciq kakto ni bqha nau4ili v KRAKOZIQ ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето къде е проблема с тая глупост дето я изтърси тоя идиот Харпър:

'The Quebec nation exists now,' Duceppe says...

http://www.theglobeandmail.com/servlet/ ... y/National
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

аз лично не съм си подавал молбата и нямам намерение ,защото не ми е в приоритетите,а и се целя на по висока пара,а на автобусите макса е 30 на час което не ме задоволява.но мои познати преди 2-3 год. поддоха и още са в листата на чакащите,та не знам след някоя и друга година може и да ги огрее.
Joy

Мнение от Joy »

bateto написа:аз лично не съм си подавал молбата и нямам намерение ,защото не ми е в приоритетите,а и се целя на по висока пара,а на автобусите макса е 30 на час което не ме задоволява.но мои познати преди 2-3 год. поддоха и още са в листата на чакащите,та не знам след някоя и друга година може и да ги огрее.
Ама бате, да плюеш на чужд гръб е най-лесно. Ти не си и пробвал, но знаеш много добре. :D Гроздето е кисело щото е високо. 30 дол./час не ми трябват, щото имам 17. :lol: Ааайде бе! :wink: Я не бъди толкова сигурен, че не е възможно. Шофьорите на моя маршрут почти всички са имигранти. Само че всички са перфектно двуезични бате- да не би това да е причината да не си пробвал? :wink:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bateto написа:аз лично не съм си подавал молбата и нямам намерение ,защото не ми е в приоритетите,а и се целя на по висока пара,а на автобусите макса е 30 на час което не ме задоволява.но мои познати преди 2-3 год. поддоха и още са в листата на чакащите,та не знам след някоя и друга година може и да ги огрее.
Бате, ела си пак в AB бе. Тук бял човек автобус не кара.
А за езика на пакитата и сикхите дето ги карат нямам думи.
Ако кандидатстваш сигурно ша та направят supervisor.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Бате, ела в Торонто. Няма кой да кара автобусите, налага се китайки на средна възраст да поемат курсовете извън пик-часовете, надявам се си представяш колко е страшно това. Уи нийд ю :D !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

anxeli написа:Бате, ела в Торонто. Няма кой да кара автобусите, налага се китайки на средна възраст да поемат курсовете извън пик-часовете, надявам се си представяш колко е страшно това. Уи нийд ю :D !
Батето си е наш!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Joy написа: Само че всички са перфектно двуезични.......
......за да карат автобус в градския транспот :rotfl: :rotfl:
Биенвеню/уелкам/ у Кебешко :partytime: :partytime:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Lub0 написа:Ето къде е проблема с тая глупост дето я изтърси тоя идиот Харпър:

'The Quebec nation exists now,' Duceppe says...

http://www.theglobeandmail.com/servlet/ ... y/National
Къде е проблема бе LubО? Ако ги причислят към First Nations и им дадат карти и не плащат данъци може. Ама аз не вярвам да са чак пък толкоз желаещите да се приравният с индианците. Може и да бъркам за това, ама Quebecoa да се приравният с племето на Black Foot примерно от резервата не ми се вярва. Остава да се пишат за Second Nation или за Тhird Nation. Е Тhird Nation звучи малко като Нигерия или Мозамбиk. Second Nation също не звучи добре, особенно като Първи са индианците.
Остава им да искат да се отделят от Canada, ама това не им стиска и никога няма да им стиска за съжаление. Та интересно за какво ще мрънкат сега. Могат да изкарат още малко пари докато Харпер се закрепи на властта и дотам. От консерватор пари за социални програми не чакай много. От АB хептен!

bateto

Мнение от bateto »

Абе нали съм ви развивал теорията как тези 30д. след данъците падат на 17 и нямам сметка да карам автобус.Ако на автобусите плащаха на инкорпорейтед бих се пробвал ,ама и това ми идва малко ,140 часа по 30д=4200д.Не,не аз съм дошъл в Канада за кеш и май ще ми се налойи напролет да купувам трък.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ivan1007, проблемът е че това подклажда огъня и пак ще започнат с глупостите за референдум. Харпър си мисли, че с това си безумно действие ще може да спечели някой и друг глас в Квебек на пердсрочните избори, ама доста се е объркал, от цялата работа той ще е губещия...
Lub0 for President!
###############
Аватар
ovni

Мнение от ovni »

Lub0 написа:Ivan1007, проблемът е че това подклажда огъня и пак ще започнат с глупостите за референдум. Харпър си мисли, че с това си безумно действие ще може да спечели някой и друг глас в Квебек на пердсрочните избори, ама доста се е объркал, от цялата работа той ще е губещия...
Kogato ima referendum "o Kebek" ima i otlichna pochva za pavene na barzi pari ot tova :idea:
Lichen opit, az sam 100% za tova da ima takav.
I'm stupid, don't listen to me
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе какви бързи пари, всичко ще отиде по дяволите, виж къде е офисът на Бенк ъф Монтреал например... Благодарение на идиотите от блока Торонто е корпоративната столица на Канада...
Lub0 for President!
###############
Аватар
ovni

Мнение от ovni »

Yavno si ot skoro v Kanada :idea:
I'm stupid, don't listen to me
Заключено