Здравейте,
Струва ми се, че по-правилно е: Кой ще се чувства комфортно в "нова" България и кой не. Решението вече е взето. Не го взехме ние с вас, а може би не беше взето и в България. Тези които са живели напоследък в България усетиха ли някаква промяна. Да речем през последните 5-10 години. И въпреки това ни приемат. Дори понякога се чуват западни твърдения какви големи промени са извършени от управляващите ни. Верно е - промениха имотното си състояние.
На Европа ние им трябваме и без промени. Не защото искат да ни променят стандарта на живот или да ни направят свободни хора. Ние сме 7 милиона - колкото един голям град. Е, ставаме за евтина работна ръка. Трябваме им като територия. Може да имат и други подбуди. Трудно ми е да преценя.
Какво ще се промени след приемането ни:
Малкия и средния бизнес ще бъде поставен пред тежки изисквания и много хора ще фалират. В началото няма да има положителни промени в направление на заплати, качество на услугите и на живота въобще. Корупцията продължава да съществува в същите размери. Правораздавателната система не е реформирана. Всъщност нищо не е реформирано. Ако нещо се подобрява ще е след десетки години. Българите скоро след присъединяването ще бъдат разочаровани, защото вярват в чудеса. Не че е лошо да вярваш в чудеса стига да не прекаляваш.
Как ще реагират съседните балкански страни:
Както знаете има две богати балкански страни - Гърция и Турция. Макар и богати те са балкански страни. Гърците ще започнат да купуват земя. Не питайте защо. Турците още не са в ЕС, но нищо не им пречи да продължат да заплашват Европа и накрая да я склонят да ги вземе. То ще е пак някаква тъмна сделка не в името на свободата и европейските ценности. Че какво общо има Турция с европейските ценности. Турците също ще купуват земя. И сега го правят. Може даже да си купят някой град. Правителството ще плати. Е, няма да могат да го откъснат от България така веднага, но Аллах е велик.
След приемането цените на имотите ще нарастнат още. Но не веднага. Забравете да си купите апартамент тук. Но пък е добре да продадете и да заминете за Канада

Нали ще можете да пътувате доста по-свободно.
Лично аз съм сигурен, че мястото на България е в ЕС. Това е най-естественото. Обаче Бог да ни е на помощ!