Компютърни специалисти, моля дайте ми съвет

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

PoLuX написа:
Leni написа:Благодаря за бързият отговор, даааа готова съм за високата цена, стига да е наистина добър, да ще ми трябва и за синтезиране на музика.
Благодаря
Не мисля, че ще намериш лаптоп, достатъчно добър за тая цел. Най-добрия вариант е да си вземеш външна (USB) звукова карта с по-големи възможности.
Leni, mojesh da probvash i PCMCIA Sound Blaster
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Leni не ти трябва този модел (М1710), тука вече отиваме в пределите на художествената литература от типа "разкази с неочакван край".
Според инфо от кухнята Intel ще пуснат Core Duo процесора (с двупроцесорно ядро, а специалистите ще ти кажат за какво можеш да го използваш това чудо на техниката) към началото на лятото, така, че изчакай само още 2 месеца и една много добра машинка, която сега я гледаш за около 3500 $ ще е с цифри по малко :) Просто това е закон в сферата.
От моя опит на продавач на компютри също считам, че определено нямаш нужда от "ферарито" на dell нито от нещо кой знае колко извънземно.
И... PoLux го каза макар и в трето лице, установи какво точно искаш, изрежи несериозните неща и си купи нещо свястно и да си тежи на цената :), за да не се чувстваш после... кофти.
Изображение
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Хиляди благодарности към всички дали ми чудесни съвети, определено ще се възползвам от тях,разбира се няма да отивам в крайностите за лаптоп от бъдещето. Надявам се скоро да ви покажа това, което съм купила да си кажете тежката дума.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Абе аз се зачудих какво е това Centrino Duo, това ли е въпросното "Core Duo"?!
Ако да, на доста прилична цена си е...
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Да, но Centrino е цялата платформа (чипсета, процесора, уаерлеса и пр. интегрирано), a Core Duo е само процесора, но цената е защото е 1.66GHz, което е доста ниска честота. По принцип не всички програми са писани за работа на 2 процесора, така, че не винаги има полза от втроия процесор.
Изображение
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

PoLuX написа:Абе всички сте се втурнали към тия AMD-та като на топъл хляб. Извинете ме, ама AMD за мен е като живота на социал - много хубаво, евтинко, лесно, ама не, благодаря :-)...
Освен цената, има и едно друго съображение което е важно при лаптопите (особенно, ако се работи по-честичко на батерия):
При равна мощност, процесорите на AMD харчат по-малко ток отколкото интелските, съответно - живота на батерията между зарежданията е по-дълъг.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

VanBC написа:
PoLuX написа:Абе всички сте се втурнали към тия AMD-та като на топъл хляб. Извинете ме, ама AMD за мен е като живота на социал - много хубаво, евтинко, лесно, ама не, благодаря :-)...
Освен цената, има и едно друго съображение което е важно при лаптопите (особенно, ако се работи по-честичко на батерия):
При равна мощност, процесорите на AMD харчат по-малко ток отколкото интелските, съответно - живота на батерията между зарежданията е по-дълъг.
Не ми се спори :-) но и не вярвам :D прекалено много доводи имам ПРОТИВ AMD, че изведнъж да повярвам, че Turion-а ще спаси света от изедниците Intel с техните скъпи процесори...
Който каквото иска да си купува, аз ако мога да си позволя, ще си купя Intel, ако не мога - по-евтин Intel :lol:
jet

Мнение от jet »

Petrova_bs написа:По принцип не всички програми са писани за работа на 2 процесора, така, че не винаги има полза от втроия процесор.
На комп-а не работи само твоята програма, а едновременно с нея още куп други програми, процеси, демони... Така, че съвременните многозадачни операционни системи много добре си се възползуват от многото ядра и процесори от там производителността е чувствителна.
Заключено