За рибарите в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mdam...chovek naistina da go e strah da se obadi na fona na takiva profesionalisti :-) ama az da si kaja - nali sam novak...predi dve sedmitsi hvanah 57 cm walleye (e, pone tova si mislia che beshe) blizo do nashe selo...s edna napalno izmislena shimano ot wall mart za 20 CAD :-)

Niakoi moje li da mi preporacha knijki poghodishti za novatsi...s kartinki po vazmojnost? :-)

Nasluka!
CaD

Мнение от CaD »

balbi написа:
CaD написа:Хора в Монреал риба не ловите ли... кажете какви риби се хващат там.
Abe lovim ribi ama Koljo kato po4ne s tez sjomgi i se depresirame;) A i hodih da gledam edni snimki na eidn site i oshte po-se izdepresirah:)
Abe nqkoj nema li da kaje de se lovi neshto po-golqmo okolo Montreal:)
Nqma majtap samo razni malki shtur4eta se hvashtat:)
Кольо не го слушайте, кажете си какво ловите (като гледам темата, май май само той лови сьомгите :D )
Какви са тези щурчета които ловите, поне калват ли или и за тях се чака по 2 часа :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

В Момента е доста гореща водата около Монтреал и за риба не става, най-много някоя заблудена щука да се хване. Ще чакаме да захладнее на есен и тогава ще се хвалиме ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Може даже да организираме състезание на парче или килограм както кажете.
bp_de

Мнение от bp_de »

KolioBalkanski написа:bp_de
ama ti na tarmak li si gi vadil be chovek?
nie tuk v ontario vadim 20 pounda pastarva na 8 pounda corda
ako slojish 10 ne kalvat - za spiderline da ne govorim (paiajinata)
Kole nesto ne mi se wqrwa taq rabota - 4е 8 паунда корда е нисто.
сега ако не бях аз ловил -разбирам -ама аз собственора4но лових.
Аз сам риболовец от 30 години :-)
Зетя е местен канадец и тои е риболовез от детска вазраст састо, баста му састо .
та тука се лови сиомгата на следната постановка- куки4ка --4-до 1 номер по БГ стандарти варзана на 150см повод с вирбел от другата страна на влакното се слага 1 пропилер4е дето се варти от водат а-а састо и 4ервен конец на края на основното влакно -се слага оловото поне 50-грама до 100 гр-зависимост от това колко е барза реката--аз му правя допалнителен клуб с по така корда та кат се зака4и оловото се каса -слагам друго и продалжавам.
виж снимки на Vedder River -na nqkolko km izto4no ot Chilliwack eto tuk naprimer
http://www.coastangler.com/gallery/vedder_river/aai
ili tuk
http://www.coastangler.com/fishing/vedder_river.shtml
mnogo e barza rekata i e kamenisto.

taka 4e waobste ne se bazikam-iska zdrawa korda-ina4e se gubi mnogo wreme da se preoborudwa6.

Розовите сиомги -по книга пи6е 4 е пове4ето са -6-7-8 кг мажките-стават гарбави-кат квазимодо :-)
и женските 1 кг по малко макс тегло.
о 20 зака4ени на ден -пове4е от 5-6 трудно се докарват на брега-много борбена риба -ска4а кат луда -а и кукат а няма контра.
края на Септември 2003 бе6е все осте топло и по големите сиомги не бяха трагнали по реката-така 4е не сам ловил дуг вид- но ги видях в рибарник-chinook, coho, pink, sockeye ... и забравих осте какав бе6е другия вид.
има и други -ама сега не им помня имената.

март 2004 се опитах да ловя -така наре4ения
steelhead-тва е вид пастарва - но си признавам 4есно - нисто :-) не хванах. зетя каза 4е тва било много хитра риба и много се борела и рядко се хвастала дори и от опитни риболовци.
аз 1 месец не успях да видя никои да хваста-но поне видях как изглежда на живо тая steelhead -има6е такава риба в един магазин. :D

А ина4е мои впе4атления- колкото е по спокоина водата -токова по мако калве сиомгата.
на барзо те4ение -от 50 замятания -40 удара има.

при вас в Онтарио кави видове сиомга има?
и ка става тая работа- Лубо веднаж ми каза 4е Сиомга трудно идвала до Монтреал-пак при вас до Торонто има осте 200 км нагоре по реката?
Сега да не помисли6 4е се заяждам -просто питам ? :D :D :D
speedy

Мнение от speedy »

Големите добитъци са шинуци и кохо. Развъдени са в някои реки около Онтарио и си растат в езерото преди да тръгнат хагоре по същите реки да си хвърлят хайвера. Никога не стигат до океана и затова не минават покрай Монреал. Steelhead-a e дъгова пъстърва, която мигрира между реките и океана или езерата. Расте по-голяма от тази, която стои само в реките.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bp, nie gi lovim i salmon i steelhead no trika e da imash dalga prachka
za steelhead imame i float reel s koiato ne moje da ti skasa lesno

az nai obicham da gi lovia s leka kontra na shimanoto na dano
poslednata koiato izvadih za sezona beshe kam 22-23 pounda na haiver
prebita ot hvarliane na haiver i se chudia kak vaobshte mi klavna
inache vadim lake troutove dosta golemi sashto
men osnovnoto mi vlakno e 10 pounda trilene kato e studeno i 20 pounda spiderline kato e toplo a lidera poniakoga mi e dori 4-5 pounda kato e mnogo bistra vodata
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ako laja, da me hvane scoleciphobia dano...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

KolioBalkanski написа:ako laja, da me hvane scoleciphobia dano...
Не можах да разбера добре каква фобия да те хване Кольо ако лъжеш. :lol: :lol: :lol: :lol:
Док..........
TROUBLEMAKER
CaD

Мнение от CaD »

М да разбрах, около Монтреал риба никой не лови, жалко :? как поне един не се похвали с някое шаранче..... :cry:
Аватар
TheSnakeMaster

Мнение от TheSnakeMaster »

Ловиме риба около Монтреал.Тук се лови главно щука. и бас.Шаран има навсякаде ама май не са му много привържениците,има мъски което е по голяма щука сащо костур и бяла риба,Сега оба4е както каза Lubo нивото на реката е спаднало драсти4но и е пално с водорасли което много възпрепятства риболова.Кадето и да отидеш по реката можеш да хванеш риба.Като позахладнее малко и ка4и нивото ше я мятаме отново! :lol: Оба4е тук рибата от реката не се яде поне такова е мнението на местните.Ако някой знае някое място което близо до Монтреал но не е на Saint Laurent и има едра щука и бас може да сподели пак като захледнее може и да спретнем едно състезанийце :lol: с последващо напиване :beer: :beer: :beer:
Аватар
mikele

Мнение от mikele »

Има ли някой в Montreal, който лови на изкуствена муха, да си правим компания :lol: ? А също така да даде и малко инфо, къде са магазините за оборудване и има ли пъстърва около Montreal?
CaD

Мнение от CaD »

mikele написа:Има ли някой в Montreal, който лови на изкуствена муха, да си правим компания :lol: ? А също така да даде и малко инфо, къде са магазините за оборудване и има ли пъстърва около Montreal?
Почакай ме няколко месеца и ще си правим компания :D
Кажи ловил ли си риба там някъде... какво кълве (ако вообще кълве)
TheSnakeMaster написа: Шаран има навсякаде ама май не са му много привържениците
Това значе ли че калве, защо никой не се е похвалил с нещо.
TheSnakeMaster ти на последня риболов колко риба хвана ?
zahariev

Мнение от zahariev »

bp_de написа:
KolioBalkanski написа:bp_de
ama ti na tarmak li si gi vadil be chovek?
nie tuk v ontario vadim 20 pounda pastarva na 8 pounda corda
ako slojish 10 ne kalvat - za spiderline da ne govorim (paiajinata)
Kole nesto ne mi se wqrwa taq rabota - 4е 8 паунда корда е нисто.
сега ако не бях аз ловил -разбирам -ама аз собственора4но лових.
Аз сам риболовец от 30 години :-)
Зетя е местен канадец и тои е риболовез от детска вазраст састо, баста му састо .
та тука се лови сиомгата на следната постановка- куки4ка --4-до 1 номер по БГ стандарти варзана на 150см повод с вирбел от другата страна на влакното се слага 1 пропилер4е дето се варти от водат а-а састо и 4ервен конец на края на основното влакно -се слага оловото поне 50-грама до 100 гр-зависимост от това колко е барза реката--аз му правя допалнителен клуб с по така корда та кат се зака4и оловото се каса -слагам друго и продалжавам.
виж снимки на Vedder River -na nqkolko km izto4no ot Chilliwack eto tuk naprimer
http://www.coastangler.com/gallery/vedder_river/aai
ili tuk
http://www.coastangler.com/fishing/vedder_river.shtml
mnogo e barza rekata i e kamenisto.

taka 4e waobste ne se bazikam-iska zdrawa korda-ina4e se gubi mnogo wreme da se preoborudwa6.

Розовите сиомги -по книга пи6е 4 е пове4ето са -6-7-8 кг мажките-стават гарбави-кат квазимодо :-)
и женските 1 кг по малко макс тегло.
о 20 зака4ени на ден -пове4е от 5-6 трудно се докарват на брега-много борбена риба -ска4а кат луда -а и кукат а няма контра.
края на Септември 2003 бе6е все осте топло и по големите сиомги не бяха трагнали по реката-така 4е не сам ловил дуг вид- но ги видях в рибарник-chinook, coho, pink, sockeye ... и забравих осте какав бе6е другия вид.
има и други -ама сега не им помня имената.

март 2004 се опитах да ловя -така наре4ения
steelhead-тва е вид пастарва - но си признавам 4есно - нисто :-) не хванах. зетя каза 4е тва било много хитра риба и много се борела и рядко се хвастала дори и от опитни риболовци.
аз 1 месец не успях да видя никои да хваста-но поне видях как изглежда на живо тая steelhead -има6е такава риба в един магазин. :D

А ина4е мои впе4атления- колкото е по спокоина водата -токова по мако калве сиомгата.
на барзо те4ение -от 50 замятания -40 удара има.

при вас в Онтарио кави видове сиомга има?
и ка става тая работа- Лубо веднаж ми каза 4е Сиомга трудно идвала до Монтреал-пак при вас до Торонто има осте 200 км нагоре по реката?
Сега да не помисли6 4е се заяждам -просто питам ? :D :D :D
Ei gotin haresa mi lafa ti-ribolovec,i znae6 li za6to ,za6toto uvi az vse o6te sym takyv .Ostavat mi 3 to4ki da mina v kategoriqta na RIBOHVA6TA4ITE.Imam priqtel v Montreal kato gledam kakvi snimki mi pra6ta napravo mu zavijdam.No kato stane na duma za ribolov v Bg ,poneje sme ot edin krai si priznava 4e tuk na6eto e maistorlyk a onova tam e.........nqmam dumi .Az sym ot port LOM,LOM-taun ili na Bg napravo grad LOm.Pove4e kakvo da vi obqsnqvam za Karai6luka,beliq amur,qkbalyka soma,6arana diverigata i dr. tuk ribi/ako ne6to ne vi e qsno pitaite:ogydentex@abv.bg
Аватар
TheSnakeMaster

Мнение от TheSnakeMaster »

CaD написа:
Това значе ли че калве, защо никой не се е похвалил с нещо. TheSnakeMaster ти на последня риболов колко риба хвана ?
Последния риболовен ден го с4итам за 09.07.05 със колегата известен съфорумник хванахме две щуки по едрата 60 см 1.20 кг и един бас 38 см 600 гр.Оттогава нататък пове4е ходим на разходка колкото да си потдаржаме такамите тай като е жега,плиткое и пълно със водорасли :cry: Шаран не сме ловиоли още но сам виждал да се припи4ат на групи4ки в плит4ините по 5-6 между 2 и 4 кг.Пуснахме им торен 4ервей направо в устите но не рекоха да забият и да ни накефят душите.Говоря ти оба4е за обяд и жега над 30 С.Ама късна есен като по4нат да трупат мазнините ше калват няма каде да ходят :twisted:
Заключено