Niakoi moje li da mi preporacha knijki poghodishti za novatsi...s kartinki po vazmojnost?

Nasluka!
Кольо не го слушайте, кажете си какво ловите (като гледам темата, май май само той лови сьомгитеbalbi написа:Abe lovim ribi ama Koljo kato po4ne s tez sjomgi i se depresirame;) A i hodih da gledam edni snimki na eidn site i oshte po-se izdepresirah:)CaD написа:Хора в Монреал риба не ловите ли... кажете какви риби се хващат там.
Abe nqkoj nema li da kaje de se lovi neshto po-golqmo okolo Montreal:)
Nqma majtap samo razni malki shtur4eta se hvashtat:)
Kole nesto ne mi se wqrwa taq rabota - 4е 8 паунда корда е нисто.KolioBalkanski написа:bp_de
ama ti na tarmak li si gi vadil be chovek?
nie tuk v ontario vadim 20 pounda pastarva na 8 pounda corda
ako slojish 10 ne kalvat - za spiderline da ne govorim (paiajinata)
Почакай ме няколко месеца и ще си правим компанияmikele написа:Има ли някой в Montreal, който лови на изкуствена муха, да си правим компания? А също така да даде и малко инфо, къде са магазините за оборудване и има ли пъстърва около Montreal?
Това значе ли че калве, защо никой не се е похвалил с нещо.TheSnakeMaster написа: Шаран има навсякаде ама май не са му много привържениците
Ei gotin haresa mi lafa ti-ribolovec,i znae6 li za6to ,za6toto uvi az vse o6te sym takyv .Ostavat mi 3 to4ki da mina v kategoriqta na RIBOHVA6TA4ITE.Imam priqtel v Montreal kato gledam kakvi snimki mi pra6ta napravo mu zavijdam.No kato stane na duma za ribolov v Bg ,poneje sme ot edin krai si priznava 4e tuk na6eto e maistorlyk a onova tam e.........nqmam dumi .Az sym ot port LOM,LOM-taun ili na Bg napravo grad LOm.Pove4e kakvo da vi obqsnqvam za Karai6luka,beliq amur,qkbalyka soma,6arana diverigata i dr. tuk ribi/ako ne6to ne vi e qsno pitaite:ogydentex@abv.bgbp_de написа:Kole nesto ne mi se wqrwa taq rabota - 4е 8 паунда корда е нисто.KolioBalkanski написа:bp_de
ama ti na tarmak li si gi vadil be chovek?
nie tuk v ontario vadim 20 pounda pastarva na 8 pounda corda
ako slojish 10 ne kalvat - za spiderline da ne govorim (paiajinata)
сега ако не бях аз ловил -разбирам -ама аз собственора4но лових.
Аз сам риболовец от 30 години
Зетя е местен канадец и тои е риболовез от детска вазраст састо, баста му састо .
та тука се лови сиомгата на следната постановка- куки4ка --4-до 1 номер по БГ стандарти варзана на 150см повод с вирбел от другата страна на влакното се слага 1 пропилер4е дето се варти от водат а-а састо и 4ервен конец на края на основното влакно -се слага оловото поне 50-грама до 100 гр-зависимост от това колко е барза реката--аз му правя допалнителен клуб с по така корда та кат се зака4и оловото се каса -слагам друго и продалжавам.
виж снимки на Vedder River -na nqkolko km izto4no ot Chilliwack eto tuk naprimer
http://www.coastangler.com/gallery/vedder_river/aai
ili tuk
http://www.coastangler.com/fishing/vedder_river.shtml
mnogo e barza rekata i e kamenisto.
taka 4e waobste ne se bazikam-iska zdrawa korda-ina4e se gubi mnogo wreme da se preoborudwa6.
Розовите сиомги -по книга пи6е 4 е пове4ето са -6-7-8 кг мажките-стават гарбави-кат квазимодо
и женските 1 кг по малко макс тегло.
о 20 зака4ени на ден -пове4е от 5-6 трудно се докарват на брега-много борбена риба -ска4а кат луда -а и кукат а няма контра.
края на Септември 2003 бе6е все осте топло и по големите сиомги не бяха трагнали по реката-така 4е не сам ловил дуг вид- но ги видях в рибарник-chinook, coho, pink, sockeye ... и забравих осте какав бе6е другия вид.
има и други -ама сега не им помня имената.
март 2004 се опитах да ловя -така наре4ения
steelhead-тва е вид пастарва - но си признавам 4есно - нистоне хванах. зетя каза 4е тва било много хитра риба и много се борела и рядко се хвастала дори и от опитни риболовци.
аз 1 месец не успях да видя никои да хваста-но поне видях как изглежда на живо тая steelhead -има6е такава риба в един магазин.![]()
А ина4е мои впе4атления- колкото е по спокоина водата -токова по мако калве сиомгата.
на барзо те4ение -от 50 замятания -40 удара има.
при вас в Онтарио кави видове сиомга има?
и ка става тая работа- Лубо веднаж ми каза 4е Сиомга трудно идвала до Монтреал-пак при вас до Торонто има осте 200 км нагоре по реката?
Сега да не помисли6 4е се заяждам -просто питам ?![]()
![]()
Последния риболовен ден го с4итам за 09.07.05 със колегата известен съфорумник хванахме две щуки по едрата 60 см 1.20 кг и един бас 38 см 600 гр.Оттогава нататък пове4е ходим на разходка колкото да си потдаржаме такамите тай като е жега,плиткое и пълно със водораслиТова значе ли че калве, защо никой не се е похвалил с нещо. TheSnakeMaster ти на последня риболов колко риба хвана ?