Sneji написа:Е, не се стърпях и ще ти кажа аз какво виждам като разлика в здарвеопазването:Niki написа:Niama takova neshto.Ne stava vupros , che ne viarvam.Mnogo dobre snam kak stoiat neshtata, nali zatova sum turgnal da si tursia novo miasto od slunceto.Prosto ne vijdam smisul v dovodi za neshta koito sa ednakvi tuk a poniakoga i po-zle.Kato zubolechenieto primerno.chili написа:Ne sxm pravila opit da hvalia Canada.Samo sledvam directivata da se kazva kak naistina stoiat neshtata.Zashto vie da moje da kazvate i nie da via rvame, a kogato nie kajem neshto si izmisliame.
Niakak vi ubiagva glavnata prichina za interesa kxm Canada:
Tuk neshtata veche sa Mnnnnnnnnnnnnooogo zle.
Sit na gladen ne viarva.![]()
Ili za zdraveopazvaneto ili za srednoto obrazovanie.V edno moje da ste sigurni- neshtata sa razlichni ot tezi koito ochakvate.Kude v polojitelna posoka , kude v otritzatelna.No e dobre chovek da doide, da vidi, da natrupa opit.Zashtoto mnogo hora si misliat che emigratziata shte im reshi problemite.
Nishto podobno.Problemite si ostavat , no nachina na mislene opredeleno se promenia.I vuzmojnostite za reshenie.V tova e razlikata.
Pozdravi!
PS.Tova sus sitia i gladnia ne e mnogo podhodiashto za sluchai.Povecheto ot nas paziat vruzkite si s Bulgaria.
1. Преди няколко месеца майка ми беше приета по спещност в Пирогов и на въпроса какво й е, каква е диагнозата? Докторът отговорил - ами като я отворим ще видим??? Такова нещо в Канада няма да чуеш, защото този доктор после за дълго, ако не и завинаги ще забрави, че е доктор. Най-малкото в Канада ти искат подписа за да ти сложат упойка! За операция да не говорим!
2. В рамките на година съм прекарала повече от 3 месаеца по болници (в Монреал) и никой, никъде не ме е гледал в ръцете какво му нося! Никой не ми е искал ръкавици, превързочни материали, спринцовки, чаршафи и т.н. Никой не ме е карал да търся кръводарители, защото ако не намеря, ще оставят дъщеря ми да умре! Какво прави българският лекар при висока температура поддържана дни наред, за която няма обяснение? Аз ще ви кажа за канадските - безброй изледвания на каквото се сетите, включително и три различни видове скенери на цяло тяло и то няколко часа след назначаването им.
Хубавото в България е, че когато ми се налага, отивам при частен лекар, плащам си и всичко е наред. Но за сериозни неща това не върши работа, най-малкото защото не можеш да плащаш до безкрай.
Та това е моята истина за здравеопазването в Канада, разбира се субективна.
за това не са виновни лекарите тези спринцовки, кръвни банки и иследвания те не си ги носят в къщи а ги плзат само за болните, просто тук няма пари и ако не си занесеш консумативите няма с какво да те лекуват но за това не са ВИНОВНИ българските лекари. защо на частно можеш да си платиш а в пирогов ТРЯБВА да е безплатно. всички знаем че безплатен обяд няма. в канада се назначават хиляди зследвани защото има кой да ги плати. ако в БГ трябва да се разчита на същите изследвания има да си чакаме с години за операция. героизъм е от страна на лекарите в БГ че в наличните условия правят МЕДИЦИНА и спасяват човешки живот и лекуват.