Za novopribirashtite se da niama iznenadi

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pumpy

Мнение от pumpy »

Sneji написа:
Niki написа:
chili написа:Ne sxm pravila opit da hvalia Canada.Samo sledvam directivata da se kazva kak naistina stoiat neshtata.Zashto vie da moje da kazvate i nie da via rvame, a kogato nie kajem neshto si izmisliame.
Niakak vi ubiagva glavnata prichina za interesa kxm Canada:
Tuk neshtata veche sa Mnnnnnnnnnnnnooogo zle.
Sit na gladen ne viarva. :)
Niama takova neshto.Ne stava vupros , che ne viarvam.Mnogo dobre snam kak stoiat neshtata, nali zatova sum turgnal da si tursia novo miasto od slunceto.Prosto ne vijdam smisul v dovodi za neshta koito sa ednakvi tuk a poniakoga i po-zle.Kato zubolechenieto primerno. :D :D Ili za zdraveopazvaneto ili za srednoto obrazovanie.V edno moje da ste sigurni- neshtata sa razlichni ot tezi koito ochakvate.Kude v polojitelna posoka , kude v otritzatelna.No e dobre chovek da doide, da vidi, da natrupa opit.Zashtoto mnogo hora si misliat che emigratziata shte im reshi problemite. :shock: Nishto podobno.Problemite si ostavat , no nachina na mislene opredeleno se promenia.I vuzmojnostite za reshenie.V tova e razlikata.

Pozdravi!

PS.Tova sus sitia i gladnia ne e mnogo podhodiashto za sluchai.Povecheto ot nas paziat vruzkite si s Bulgaria.
Е, не се стърпях и ще ти кажа аз какво виждам като разлика в здарвеопазването:
1. Преди няколко месеца майка ми беше приета по спещност в Пирогов и на въпроса какво й е, каква е диагнозата? Докторът отговорил - ами като я отворим ще видим :shock: ??? Такова нещо в Канада няма да чуеш, защото този доктор после за дълго, ако не и завинаги ще забрави, че е доктор. Най-малкото в Канада ти искат подписа за да ти сложат упойка! За операция да не говорим!
2. В рамките на година съм прекарала повече от 3 месаеца по болници (в Монреал) и никой, никъде не ме е гледал в ръцете какво му нося! Никой не ми е искал ръкавици, превързочни материали, спринцовки, чаршафи и т.н. Никой не ме е карал да търся кръводарители, защото ако не намеря, ще оставят дъщеря ми да умре! Какво прави българският лекар при висока температура поддържана дни наред, за която няма обяснение? Аз ще ви кажа за канадските - безброй изледвания на каквото се сетите, включително и три различни видове скенери на цяло тяло и то няколко часа след назначаването им.
Хубавото в България е, че когато ми се налага, отивам при частен лекар, плащам си и всичко е наред. Но за сериозни неща това не върши работа, най-малкото защото не можеш да плащаш до безкрай.
Та това е моята истина за здравеопазването в Канада, разбира се субективна.

за това не са виновни лекарите тези спринцовки, кръвни банки и иследвания те не си ги носят в къщи а ги плзат само за болните, просто тук няма пари и ако не си занесеш консумативите няма с какво да те лекуват но за това не са ВИНОВНИ българските лекари. защо на частно можеш да си платиш а в пирогов ТРЯБВА да е безплатно. всички знаем че безплатен обяд няма. в канада се назначават хиляди зследвани защото има кой да ги плати. ако в БГ трябва да се разчита на същите изследвания има да си чакаме с години за операция. героизъм е от страна на лекарите в БГ че в наличните условия правят МЕДИЦИНА и спасяват човешки живот и лекуват.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

poumpy написа: за това не са виновни лекарите тези спринцовки, кръвни банки и иследвания те не си ги носят в къщи а ги плзат само за болните, просто тук няма пари и ако не си занесеш консумативите няма с какво да те лекуват но за това не са ВИНОВНИ българските лекари. защо на частно можеш да си платиш а в пирогов ТРЯБВА да е безплатно. всички знаем че безплатен обяд няма. в канада се назначават хиляди зследвани защото има кой да ги плати. ако в БГ трябва да се разчита на същите изследвания има да си чакаме с години за операция. героизъм е от страна на лекарите в БГ че в наличните условия правят МЕДИЦИНА и спасяват човешки живот и лекуват.
Аз доколкото си спомням в България спешната помощ е безплатана, а Пирогов е точното място когато имаш спешен проблем! Освен това доколкото знам всеки редови българин плаща ежемесечно здравни вноски, друг е въпроса дали ползва нещо срещу тях. Колкото за героизма на българския лекар - спорен въпрос. Повечето лични лекари месечно си заработват доста добра заплата, но не се свенят да поискат още от болния (под претекст, че в частния им кабинет ще получат по-добро лечение), който в повечето случаи получава на половината на тях.
И понеже се явяваш в зашита на героичните ни лекари, ще ми отговориш ли защо когато една жена влезе да ражда й се налага да плаща допълнително на екипа, при условие, че по закон раждането в България е безплатно?
И между другото - имам доста роднини и приятели лекари, та съм наясно с нещата.
В заключение - наистина има много добри лекари в България, но те за съжаление са малцинство.
stela
Обратна връзка:

Мнение от stela »

Poumpy...kak da ne e skxpo??Predi izvestno vreme triabvashe da dam 400$ za most i edna koronka.Uveriavam te ,che prichinata ne e bila,che ne sxm hodila na zxbar ili che ne sxm polagala dostatxchno griji za ustnata si higiena.Ne pusha,ne pia,ne karam kola,ne hodia po zavedenia i moje bi ti shte mi pomognesh s reshenieto na zadachata otkxde da vzema pari za parnoto,toku vij ostanali takiva za lechenie na kakvoto i da bilo.
Ima hora ,koito nadigat glava ,no komisiata po lekarska etika pravi edno goliamo NISHTO.Niama zakonen red ,po kojto lekar da bxde podveden pod otgovornost.Edinstvenia nachin e samorazpravata...uchudena se,che v Bg tia ne e dostignala zaslujenite si razmeri.
Joy

Мнение от Joy »

-----
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 11:24 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Поля, много сериозна тема зачекнахме. Искам да те допълня, че българският доктор освен 0,60 лв. от здравната каса получава и по 1 лв. от всеки прегледан. Права си за едно - сестрите наистина са много лошо платени.
По отношение на раждането - както казах то е безплатно! И никой няма право да ти иска пари за него, но го правят и то масово. Какво са виновни обикновенните хора за ниското заплащане на лекарите? Ами че те и учителите са ниско платени. Дай да плащане и на тях за да обръщат повечко внимание или за да не тормозят децата ни. По тази логика трябва навсякъде да си вадиш от джоба за да даваш своята лепта към ниската заплата на някой. Ами твоята заплата да не е милионерска?
Plamen

Мнение от Plamen »

Peace brothers amd sisters...peace. Make love not war... :wink:
Joy

Мнение от Joy »

---
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 11:20 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Plamen написа:В Канада здравеопазването е лошо...в България също...тогава каво ни остава. Да си пожелаем повечко здраве и както се казва "Бай бабо да те нсрещне мечка /демек некадърен доктор/" :wink: :P
Аз мисля, че всичко в Канада е хубаво :roll: Ако беше и родата и приятелите тук ... щеше да е по-хубаво,..., но приятелите идват един по един, ..., остава да си вземем родата :roll:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Plamen

Мнение от Plamen »

Марк, прави са както почти винаги... :wink: . бабата си е друго нещо, но ти вече го знаеш...дето се вика почваме да ценим едно нещо като го загубим...
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Да, ама едната баба не иска да идва тук - в България си и е спокойно, плува си в нейни води, така да се каже. Ще се примирим с гости, живот и здраве. А като дойде време за втора рожба, може да използваме желанието на другата да дойде :roll: .
:beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Приятели, сигурно сте прави...в канада е скапано...няма работа, чака се много при лекаря, стоките са големи боклуци и т.н.
А пък кумовете си дойдоха за малко от Швейцария и ако знаете какви страхотии разказват за там...косите да ти настръхнат...
Така че...какво да правим? Тук, в БГ, също не става за живеене...
Може би пък просто трябва да мрънкаме по-малко, да свикваме и да не се правим на Принцесата и граховото зърно...
Няма идеална държава, така че...
А пък нали в Канада се събрахме бая българи, ще я постегнем малко! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
LaRue

Мнение от LaRue »

Май, отново прекалих?

ПП
Просто искам да Ви покажа какво има в архива и да Ви убедя, че не е нужно всеки път да пускате нова тема, а просто трябва търпеливо да потърсите нужната Ви информация.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
some

Мнение от some »

Ei verno v Shvejcaria mnogo e strashno, v Kanada i tam taka kazvat.
Za Bulgaria obache mnogo sa iznenadah. Za taia strana losho ne sam chuval.
Neka nekoj mi kaze kade se namira da zema tam da se izemigriram. 8)
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Е,е-е-е! Доста думи и време по една наистина дълга тема,от която ми става ясно за разликата м/у бълг. и канд. здравеопазваме.
Да наистина има много голяма разлика и това според мен се дължи на много фактори,които е излишно да ги коментираме.Това,което искам да подчертая е не в здравеопазването,а в държава,политика или каквото и да е там от онези фактори които ни карат да се замислим за емиграция. Сете те се за здравната каса и осигуровките,ако това не е дъжавен рекет-здраве му кажи,т.е. в момента плащам здр.осиг.,а не мога да ползвам личен лекар. Значи трябва да плащам за нещо което не съм ползвал.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

coolcoldy написа:Значи трябва да плащам за нещо което не съм ползвал.
prigotvi si mnogo broia ot tova izrechenie za canada
pone uteshitelno deistva facta che mnogo balgari vzimat social bez da sa plashtali taxi...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено