Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Re: Какво се случва в България?

Мнение от joro »

fighter написа:
joro написа:
roumensp написа:Както и да го въртиш корупцията в България несъмнено е по-голяма и не защото аз така мисля, по-умни хора са го установили.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corrupt ... ions_Index"
Чудно защо в България има бюджетен излишък, т.е. депутатите харчат по-малко пари отколкото им дават данъкоплатците.
:rofl:
А я сега си задай въпроса какво се слува после. Гласува ли си администрацията премии, 13-и заплати, екскурзии, банкети. Верно си ужасно наивен. Ама поне си незлоблив и забавен :)
Много червени бабички в тая Канада брей.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
roumensp написа:Както и да го въртиш корупцията в България несъмнено е по-голяма и не защото аз така мисля, по-умни хора са го установили.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corrupt ... ions_Index"
Чудно защо в България има бюджетен излишък, т.е. депутатите харчат по-малко пари отколкото им дават данъкоплатците.
:clap:
И каква е връзката между корупция и бюджетен излишък ? :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

roumensp написа: И каква е връзката между корупция и бюджетен излишък ? :D
Държавните чинавници взимат много, достатъчно, рушвети и не се налага да изтръскват бюджета до дъно за лични обалги. :)
А излишъка - това са пари непохарчени и недодадени за здравеопазване, образование, отбрана, инфраструктура и каквото още там се сетите.
Embrace your climate change!
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

7George написа: А излишъка - това снедодадени за здравеопазване, образование, отбрана, инфраструктура и каквото още там се сетите.

:y:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Третото правителство на Боко:
Министър-председател - Бойко Борисов

Зам. министър-председатели:
Томислав Дончев
По правосъдната реформа - Екатерина Захариева -
По обществения ред и сигурността - Красимир Каракачанов
По икономическата и демографската политика - Валери Симеонов

Министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова

Министър на финансите - Владислав Горанов, който запазва поста си от предишния кабинет. В първия управленски екип на Борисов беше зам.-министър на финансите.

Министър на икономиката - Емил Караниколов - изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, предложен от "Атака".

Министър на труда и социалната политика - Бисер Петков, досега управител на Националния осигурителен институт от 2011 г.

Министър на външните работи - Екатерина Захариева, бивш министър на правосъдието във втория кабинет на ГЕРБ.

Министър на вътрешните работи - Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната в първия мандат на Борисов.

Министър на отбраната - Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Министър на правосъдието - Цецка Цачева - два пъти председател на Народното събрание. Цачева загуби президентските избори от Румен Радев, а след това не получи и възможност да оглави отново парламента, тъй като заради преференциалното гласуване не влезе в парламента.

Министър на образованието и науката - Красимир Вълчев, дългогодишен главен секретар на Министерството на образованието.

Министър на здравеопазването - Генерал–майор проф. Николай Петров, началник на Военномедицинска академия.

Министър на околната среда и водите - Нено Димов. Димов бе заместник на Евдокия Манева в ресорното министерство в правителството на Иван Костов.

Министър на регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков, който беше заместник на Лиляна Павлова в министерството предния мандат.

Министър на земеделието и храните - Румен Порожанов. Той беше директор на Държавен фонд "Земеделие" от 2011 до август 2013 г., министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки, отново пое ДФ "Земеделие" през 2014 г., а през февруари т.г. бе принуден на подаде оставката си от служебния земеделски министър Христо Бозуков.

Министър на транспорта, информационни технологии и съобщения - Ивайло Московски. Беше на същия пост и в двете предишни министерства на Борисов.

Министър на енергетиката - Теменужка Петкова. Беше заместник-министър на финансите в служебният кабинет "Близнашки" (2014 г.), след което бе избрана за министър на енергетиката в кабинета "Борисов II".

Министър на туризма - Николина Ангелкова. Тя беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Близнашки и бе избрана за министър на туризма във второто правителство "Борисов".

Министър на културата - Боил Банов, който беше ресорен зам.-министър в служебното правителство на Георги Близнашки и остана на поста и във втория кабинет "Борисов".

Министър на младежта и спорта - Красен Кралев. Той заемаше същия пост през предишния кабинет на ГЕРБ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Армията ще въдворява обществен ред и сигурност, интересно решение. А може би четниците от ВМРО ще го правим? ;)
joro

Мнение от joro »

fighter написа:
7George написа: А излишъка - това снедодадени за здравеопазване, образование, отбрана, инфраструктура и каквото още там се сетите.

:y:
А дефицитът е дадени повече пари за заплати, пенсии и социал, които следващите поколения ще изплащат.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

MrGeek написа:Третото правителство на Боко:
В задачата се пита - колко време ще успеят да се задържат този път? Ако нещата зависеха само от ГЕРБ, може и да изкарат мандата, но с тези коалиционни партньори - не съм сигурен.

От друга страна, колкото и на мене ББ да не ми симпатичен, пред алтернативата коалиция БСП и ДПС, май дори кабинет ББ 4.0 ще бъде реален и предпочитан вариант.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
prace

Мнение от prace »

Koko написа:
MrGeek написа:Третото правителство на Боко:
В задачата се пита - колко време ще успеят да се задържат този път? Ако нещата зависеха само от ГЕРБ, може и да изкарат мандата, но с тези коалиционни партньори - не съм сигурен.

От друга страна, колкото и на мене ББ да не ми симпатичен, пред алтернативата коалиция БСП и ДПС, май дори кабинет ББ 4.0 ще бъде реален и предпочитан вариант.
съгласна съм
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Koko написа:От друга страна, колкото и на мене ББ да не ми симпатичен, пред алтернативата коалиция БСП и ДПС, май дори кабинет ББ 4.0 ще бъде реален и предпочитан вариант.
Не знам, да ти кажа. С тия руски националисти в коалицията на Боко, вече нямам идея кое е по-голямото зло. :worried:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Преоблякъл се Илия - пак в тия.

То аслъ май само "войводата" е нещо ново в тоя кабинет.
Току виж аншлус-нал Македония ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

7George написа:
Армията ще въдворява обществен ред и сигурност, интересно решение. А може би четниците от ВМРО ще го правим? ;)
Искал да връща наборната служба
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

joro написа: А дефицитът е дадени повече пари за заплати, пенсии и социал, които следващите поколения ще изплащат.
Това ми харесва повече, отвсякъде погледнато. Няма ли добре живеещи сегашни поколения, няма да има и бъдещи такива. :!:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

7George написа:
joro написа: А дефицитът е дадени повече пари за заплати, пенсии и социал, които следващите поколения ще изплащат.
Това ми харесва повече, отвсякъде погледнато. Няма ли добре живеещи сегашни поколения, няма да има и бъдещи такива. :!:
Всяко нещо в крайности е прекалено.
Бъдещите поколения на социаладжиите и мангалите в Канада са страшна переспектива за бъдещето.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола