Край на социалната помощ в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Край на социалната помощ в Квебек

Мнение от ablood »

Ако ти дам пример, доказващ противното ще се извиниш ли, или ще смениш темата?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ще смени темата....
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Никой и никога не е твърдял, че работещите са лошите и заслужават порицание. Отново манипулации и изкривяване на думите.
Проблеми тези, на които не им се връзва, е ясно че имат. Но докато аз съм склонен да приема проблемите им и дори да простя мързелът им, изхождайки от липсата на сериозна обществена вреда, ти ги обявяваш за престъпници.
Коментари всеки може да прави, пресилени квалификации и безпочвени обвинения, както и обид - няма право.
Немощния не е поставен на никакъв пиедестал, не приемам да бъде поставн на позорният стълб и линчуван без основания.

Едва ли има някой до толкова без разсъдък, че да завижда на тези, които са на социал.
Твоята вяра какво е в състояние да направи всеки един си е твоя вяра и не означава нищо за другите. Реалността е много по-многолика, причудлива, неразбираема и т.н.
Като не разбираш нещо, не е задължително непременно да го хулиш, да го иронизираш, да му се подиграваш и т.н.
Между редовете ти извира презрението и омразата, Пумпи. Дори и никъде да не си употребил глагола аз мразя.
Като отказваш да подкрепяш грешни практики, правиш добро. Грешното е да определяш кой заслужава и кой не по субективни впечатления и настроения, а не на основата на доказани факти.
Аз също спя спокойно нощем, макар и да знам, че има хора ползващи социал неправомерно. Не съм стигнал до такова високо духовно извисяване още, засега само ги съжалявам и се опитвам да ги разбера.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

agent Ozo написа: Безусловно необходимо е и повишаването на контрола и мерки за максимално намаляване на загубите от неправомерното ползване на помощите.
Никъв агент не си ти :D С туй изречение направо се разкри. Само човек без работа може да съчини подобна безсмислица :D
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

ablood написа:Ако ти дам пример, доказващ противното ще се извиниш ли, или ще смениш темата?
Противното на кое? На това, че не се познаваме лично и че не сме дискутирали темата за социала на четири очи ли?
Или на това, че съм забавил развитието с години на някои семейства?
Какво ще доказваш не разбрах?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Никой и никога не е твърдял, че работещите са лошите и заслужават порицание. Отново манипулации и изкривяване на думите.
Проблеми тези, на които не им се връзва, е ясно че имат. Но докато аз съм склонен да приема проблемите им и дори да простя мързелът им, изхождайки от липсата на сериозна обществена вреда, ти ги обявяваш за престъпници.
Коментари всеки може да прави, пресилени квалификации и безпочвени обвинения, както и обид - няма право.
Немощния не е поставен на никакъв пиедестал, не приемам да бъде поставн на позорният стълб и линчуван без основания.

Едва ли има някой до толкова без разсъдък, че да завижда на тези, които са на социал.
Твоята вяра какво е в състояние да направи всеки един си е твоя вяра и не означава нищо за другите. Реалността е много по-многолика, причудлива, неразбираема и т.н.
Като не разбираш нещо, не е задължително непременно да го хулиш, да го иронизираш, да му се подиграваш и т.н.
Между редовете ти извира презрението и омразата, Пумпи. Дори и никъде да не си употребил глагола аз мразя.
Като отказваш да подкрепяш грешни практики, правиш добро. Грешното е да определяш кой заслужава и кой не по субективни впечатления и настроения, а не на основата на доказани факти.
Аз също спя спокойно нощем, макар и да знам, че има хора ползващи социал неправомерно. Не съм стигнал до такова високо духовно извисяване още, засега само ги съжалявам и се опитвам да ги разбера.
Аз не манипулирам думите ти: Ти охарактеризиращ работещите и плащащи данъци хора като "демонизиращи онеправданите"....
Също аз не обявявам никого за престъпник. Вярвам правилата на получаване на социал изискват да се декларират всякакви месечни доходи, нали ? Този, който получава социал и доходи по едно и също време сам, съзнателно се самоопределя като "престъпник на правилата" защото той и единствено той ги нарушава. Аз нямам нищо общо, освен да посоча проблема. Аз даже не съм определил правилата.
Имайки известна доза информация за твоето професионално развитие ме съмнява компетентността ти по психология за да можеш да ме четеш между редовете и да ме квалифицираш успешно като презрителен и мразещ. Мразя мързеливите, дискриминацията и арабите :wasntme:
Какви доказани факти искаш когато един здрав и прав човек ти казвам "аз няма да им работя за минимална заплата" За какъв субективизъм говорим и какво му е лошото ако го има ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

agent Ozo написа:
ablood написа:Ако ти дам пример, доказващ противното ще се извиниш ли, или ще смениш темата?
Противното на кое? На това, че не се познаваме лично и че не сме дискутирали темата за социала на четири очи ли?
Или на това, че съм забавил развитието с години на някои семейства?
Какво ще доказваш не разбрах?
На това, че си забавил развитието с години на някои семейства.

И то да се извиниш без ирония!
sim

Мнение от sim »

Не мисля, че е моя работа да докладвам, че някой се възползва от системата. Контрол трябва да има от тези които одобряват и разрешават. Те за това получават заплати. Ако има адекватно проследяване на досиетата, много от тези които се възползват ще бъдат отрязани, а дори и принудени да върнат парите от които са се възползвали неправомерно.
И, да, нормално е да се ядосвам когато здрав, млад човек, гордо заявява, че социал плюс работа на черно му позволява да ходи със семейството си всяко лято в БГ, а зимата до Куба.
Не само местните се възмущават, всички около нас работещи и плащащи данъци се възмущават.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ако някое семейство ме посочва като виновник за забавеното си с години развитие, поради мои лични съвети къмм тях или дори мои писания във форума, съм готов да се извиня лично и без условия.
И то въпреки, че не мога да нося отговорност за всяка произволна интерпретация на едни или други мои думи.
Ще се срещна с хората и ще се разберем.

Злобни и язвителни интерпретации на извадени от контекста мои думи не приемам.
Защото по подобен начин и работата на жена ти беше инерпретирана от съфорумници като обирджийство и дране на кожи от наши сънародници в нужда.
Последно промяна от agent Ozo на Съб Мар 09, 2013 2:22 pm, променено общо 1 път.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

sim написа:Не мисля, че е моя работа да докладвам, че някой се възползва от системата. Контрол трябва да има от тези които одобряват и разрешават. Те за това получават заплати. Ако има адекватно проследяване на досиетата, много от тези които се възползват ще бъдат отрязани, а дори и принудени да върнат парите от които са се възползвали неправомерно.
И, да, нормално е да се ядосвам когато здрав, млад човек, гордо заявява, че социал плюс работа на черно му позволява да ходи със семейството си всяко лято в БГ, а зимата до Куба.
Не само местните се възмущават, всички около нас работещи и плащащи данъци се възмущават.
Къде ги срещате тези горди социаладжии бе, хора? Аз нито един такъв не срещнах за 6 г.
Как да не си мисля, че са измислени герои за мишена на яда от високите данъци.
sim

Мнение от sim »

Социал за 2 възрастни и максимални детски за 2 деца плюс работа на черно, сигурно е сериозен приход и то без никакви данъци.
Не само са горди, че са прецакали системата, ами смятат за будали тези които не го правят.
Ами това е, свят шарен :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

bgcanada е основен и незаменим източник на информация, мнения, опит и вдъхновение за новопристигащите.

Имало преди няколко години един изпъкващ администратор - хиперкативен, изключително полезен по имиграционните въпроси, ерудиран и компетентен.

Имал обаче един проблем - пълна липса на обективност и толерантност към избралите друг "път", освен неговия.

Неговата позиция била, че "новопристигналите ТРЯБВА да излязат на социал, докато се ориентират"(цитат). Заради статуса и реномето му немалко съфорумници са повярвали, че това не се отнася само за новопристигащите с ограничени възможности, но дори и за работливи, умни, пробивни младежи, които иначе биха напреднали бързо в кариерата, без да имат "нужда да се ориентират". Какъв е броят на тези подведени младежи можем само да гадаем, но е нагло да се твърди, че няма такива. За тези години пристигналите в квебек за значителна бройка.

Аз, възмутен от тази агитация отворих тема срещу професионалното социаладжийство. След десетки страници ожесточени спорове, след като бяхме многократно обиждани, трити и редактирани, евентуално се оказахме временно, или перманентно изритани от форума.

Агент Озо, не е имало нужда да се вадят мисли от контекста на писанията ти. Те бяха недвусмислени.
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
sim написа:Не мисля, че е моя работа да докладвам, че някой се възползва от системата. Контрол трябва да има от тези които одобряват и разрешават. Те за това получават заплати. Ако има адекватно проследяване на досиетата, много от тези които се възползват ще бъдат отрязани, а дори и принудени да върнат парите от които са се възползвали неправомерно.
Къде ги срещате тези горди социаладжии бе, хора? Аз нито един такъв не срещнах за 6 г.
Как да не си мисля, че са измислени герои за мишена на яда от високите данъци.
Toва, че ти не си "срещнал" значи ли, че те не съществуват ?
Аз съм срещал десетки поради естеството на работата си да им предоставям "безплатна" стоматологична помощ, която им се полага след втората година. Трябва ли да наруша лиценза си и да публикувам списък с имена за да ми повярваш, защото няма как да се случи ?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

agent Ozo написа:Деа, не си наясно със смисъла на понятията и затова бъркаш много.
Социалната помощ, която предизвиква справедливият гняв на нашите сънародници с големи заплати се нарича "solidarité sociale". Това е именно програмата за подпомагане на хората без налични средства и без доходи и не изисква никакви ангажименти от тяхна страна. Останалите са с някаква целева насоченост и подпомагат било ограмотяване, било езиково или професионално усъвършенстване, отглеждане на малко дете и т.н.
Та ето каква е картинката за "лежащит" на социал, "цоцащите" социал и въобще най-презрените "професионални социаладжии".
En décembre 2012, on dénombre 137 175 adultes prestataires au Programme de solidarité sociale.
От тези 137 175 души, сериозни проблеми имат 129 932 или 94,7 % от случаите. А пък от останалите 5,3% от получаващите тази помощ имат в семейството си човек с подобни сериозни проблеми.
:clap: :clap: :clap:
agent Ozo, като те чета и все едно чета писанията на форумния майстор на демагогията, jovani. Първо, "справедливият гняв на нашите сънародници" като ти го наричаш не е насочен към тази група (хора, които не могат да работят поради заболяване или инвалидност). Всеки път когато хората изразяват негодувание, изреченията им започват със "Здрави, прави хора лежат на социал..." - няма как да визират тази група, нали?
Второ, много удобно пропускаш да споменеш тези, които получават помощи по Programme d’aide sociale, които са 214 504 и които нямат никакви сериозни здравни проблеми за разлика от цитираните от теб по Programme de solidarité sociale. Стоят в тази програма средно 9-12 години.
Та такава е картинката за "лежащит" на социал, "цоцащите" социал, а не както ти демамгогски се опита да я представиш за само 1/3 от получаващите социал и то поради нетрудоспособност ;)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Мите, не реагирай първосигнално и ти като Аблъда.
Само един постинг по-долу след неговия съм уточнил защо написах това. Провокирах определена реакция и тя се появи мигновено в негово лице.
Естествено, че тази помощ не е онази. :)
Заключено