Имам - тамън две. С едното съм чакал в Монреал с отит (беше на 3 и половина) в болница като нов имигрант през май 2004 - около 2 часа за една рецепта, която днес си изписвам сам, а тогава бях достатъчно тъп да не взема антибиотик от България. Сметката за болницата - около 600 кинта, платени от застраховката. Едва когато дойде тази сметка, зазбрах от приятели, че в walk in clinic е щяло да стане малко по-бързо и е щяло да ми струва 80 кинта. Не ми пукаше, не го плащах аз. Тогава се и научих....YOUPPI написа: Ти имаш ли деца? Да си чувал понятието "ОТИТ" на ухото на 4 годишно дете? Виждал ли си как плаче и се държи за ушето? Чувал ли си как казва "Боли ме ушето"? Това не е предлог за среща с лекар и може да изчака 10-12 часа, нали?
Що се отнася до това "какво предлагаш", пусни го горе да тези оптимистите, дето чакат визи. Те са готови за разбият пазара със знания, умения е невиждани способности
и BTW отит не е спешно състояние, много е болезнено, ужасно изпитание за всеки един от нас, особено ако си родител и не можеш да помогнеш на това малко човече, което те гледа и скимти от болка, но за съжаление не е "спешно състояние" и няма нищо, което един спешен лекар може да направи за да го облекчи. Като малък бяхме на почивка на Семково с нашите и си спомням само болки и майка ми топлеща един шал цяла нощ на една печка на дърва и слагаща го на ухото ми. Не помня да ме е водила в Пирогов за това.
Също така в аптеките продават капки за уши за такова състояние, облекчават болката, мотрин вътрешно и антибиотик, когато можеш да вземеш рецепта. Има един телефон 811 за такива случаи.