myhata II написа:
Сега сериозно по темата за кражбите
В България 3 пъти ме разбиваха за касетофони, в Канада 2006, ми крадоха кола за 3к. в центъра на Торонто, намериха я след 3 месеца на 200 км. от града със 5000 км пробег ....
Вие си правете изводите
Провери ли тапицерията? Може да са ти оставили някое кило като компенсация за създадените ти неудобства.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
myhata II написа:в Канада 2006, ми крадоха кола за 3к. в центъра на Торонто, намериха я след 3 месеца на 200 км. от града със 5000 км пробег ....
Що издребняваш сега, за кола за 3к ли си?! Кой ти е виновен, че живееш и спираш в центъра на Торонто???
Преди 2 години откраднаха колата на един познат в Мепъл Ридж, ама той я беше оставил запалена зимата за 5мин докато иде до горе и вземе детето да го закара на градина.
Същата схема, намериха я след 3м на 200км.
Пишете, Пишете да видят хората разликата между БГ и Канада по ясно.
В БГ хората монтират аларми, скрити релета с он и оф за да не може да се запали колата, специални скрити чипове, купуват бастуни за волана, заключват ги с 2 ключалки за да не ги откраднат и пак ги крадат.
В Канада оставяли ключовете на вратата за през ноща, колата със запален двигател и да си работи без надзор.
Накрая ти я намират и ти я връщат което не може да се каже за БГ защото след няколко часа вече е на части.
Ами трябва да си много кьорав за да не виждаш раликата
Vedren написа:Пишете, Пишете да видят хората разликата между БГ и Канада по ясно.
В БГ хората монтират аларми, скрити релета с он и оф за да не може да се запали колата, специални скрити чипове, купуват бастуни за волана, заключват ги с 2 ключалки за да не ги откраднат и пак ги крадат.
В Канада оставяли ключовете на вратата за през ноща, колата със запален двигател и да си работи без надзор.
Накрая ти я намират и ти я връщат което не може да се каже за БГ защото след няколко часа вече е на части.
Ами трябва да си много кьорав за да не виждаш раликата
Не ти я връщат,а получаваш чек за сумата по книгата на застрахователната компания, аз платих 3к , а те ми платиха 1500, приположение че аз си плащах навреме едни никакви си 280 на месец през 2006-2007 ...
четете четете
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
За разлика от БГ тук пазарните цени на колите са много близки до каталога на застрахователите и рядко си ощетен.
Аз познавам двама човека на които им удариха колите в катастрофи.
Прецениха че е по скъпо да се оправят и им платиха за цялата кола.
И двамата получиха повече пари от колкото са дали за колата година по рано.
Така че и това го има.
Да не говорим че караха рент а кар докато им платиха след 2-3 седмици. Всичко включено в застраховката.
И ако си нормален, разумен човек нищо от това не ти влияе.
То може да се добави и ако не си платиш застраховката амо кой ти е виновен?
На кино пускат ли без билет?
myhata II написа:Не ти я връщат,а получаваш чек за сумата по книгата на застрахователната компания, аз платих 3к , а те ми платиха 1500, приположение че аз си плащах навреме едни никакви си 280 на месец през 2006-2007 ...
Vedren написа:Муха писъл си по назад че са ти я върнали колата.
За разлика от БГ тук пазарните цени на колите са много близки до каталога на застрахователите и рядко си ощетен.
Аз познавам двама човека на които им удариха колите в катастрофи.
Прецениха че е по скъпо да се оправят и им платиха за цялата кола.
И двамата получиха повече пари от колкото са дали за колата година по рано.
Така че и това го има.
Да не говорим че караха рент а кар докато им платиха след 2-3 седмици. Всичко включено в застраховката.
Губил съм няколко коли заради катастрофи по вина на другият шофьор (във всички случаи азиатци - индийци и китайци)
Винаги съм бил на загуба като в най-фрапиращият случай загубих около $4К за кола която бях карал по-малко от два месеца.. Купих я в началото на май, катастрофирах на 25 Юни и от там се започнаха едни перипетии с ICBC която между другото е единствената опция в БК.. Докато те ме изнудваха няколко месеца аз трябваше да продължавам да плащам вноските и застраховката защото те същите от ICBC ми казаха че трябва да продължава да си плащам на банката и застраховката ако не приема техните условия за "обезщетението".. Nice??
И накрая ме изнудиха да приема техните условия.... което означаваше загуба от 4К за автомобил който съм ползвал около 2 месеца..
Губил съм няколко коли заради катастрофи по вина на другият шофьор (във всички случаи азиатци - индийци и китайци)
Винаги съм бил на загуба като в най-фрапиращият случай загубих около $4К за кола която бях карал по-малко от два месеца.. Купих я в началото на май, катастрофирах на 25 Юни и от там се започнаха едни перипетии с ICBC която между другото е единствената опция в БК.. Докато те ме изнудваха няколко месеца аз трябваше да продължавам да плащам вноските и застраховката защото те същите от ICBC ми казаха че трябва да продължава да си плащам на банката и застраховката ако не приема техните условия за "обезщетението".. Nice??
И накрая ме изнудиха да приема техните условия.... което означаваше загуба от 4К за автомобил който съм ползвал около 2 месеца..
Всеки има различни истории. И на мен ICBC ми вдигнаха колата след катастрофа, жаснах се челно в задната врата на една заспала баба със стар СУВ...Беше Хонда Сивик 2001 която бях купил 6-8м преди това за $4к. ICBC ми изплатиха $3950, а аз тъкмо преди това исках да я махна и се чудих как ще и взема дори $2к.
Има и по зле от ICBC, един колега го подпряха преди 2седмици и сега BCAA иска да го лъзне с aftermarket parts. Става въпрос за БМВ z.
Никаква лотария не е! Всичко опира до лични качества.
Просто тези, които губят са по-гласовити, но това не ги прави статистически повече.
П.П. Горното се отнася за Канада. В България всички са губещи.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''