apple написа:. Ей на Иван като го питах как ще се отрази на жена му и детето местене в студена неприветлива и лицемерна среда -замлъкна примерно. Като му дадох примера с кофти заболяванията лечението на които струва в стотин хиляди пак мълчи. ..
Кво да ти отговарям на глупостите. Това за болестите беше хипотетичен пример.. Нито знам кога, от какво и дали ще се разболея. Нито знам колко ще ми струва лечението.. Ако можех да гледам в бъдещето нямаше да блъскам по 45 часа на седмица а щях да играя 6/49.
А за детето ми пък въобще не се притеснявам за адаптацията защото явно само на теб не ти е известно че малките деца лесно се адаптират.. За жена ми.... К'во да ти кажа ... Има стотици хиляди латиноамериканци в Канада и някак си живеят там.
Ако пък не може да се аклиматизира или приспособи тогава ще го мисля.. Ти наистина ли вярваш че аз не съм го мислил това и че не съм го дискутирал със съпругата си.???? Плюс това тя вече е била там на посещение и горе долу има престава за какво става въпрос.
В най-лошият случай обратно в Коста Рика и готово.. Няма какво да драматизирам толкова.. Аз винаги съм "flexible" С тези неща.. Като заминах от БГ не се заричах (като някой) че: "В тази държава повече няма да стъпя" и тем подобни крайни изцепки.. Заминах с психологиеската настройка че ако не ми хареса винаги мога да се върна. С такава настройка отидох и в САЩ и в Коста Рика.. и в Канада (първоначално).
Друг е въпроса че за мен въобще не е вярно че обстановката е "студена" (може да е малко лицемерна но това не ми пречи)..Хората са учтиви и съобразителни, и повече не мога да искам от тях..
Канадците като цяло не са перфектни, но хайде дай ми пример коя нация е по-толерантна, по-съобразителна, по-хуманна и т.н.
Тук идват туристи от цял свят и Канадците винаги са "head and shoulders" above all като отношение, култура, манталитет и всички го оценяват.