8 ãîäèíè â Canada
"удовлетворението и щастието мила изобщо не могат да се измерят с една барака и купчината ламарина паркирана пред нея.
ако това им е критерия за успеха и успеваемоста на някои хора жална им майка.
ако те интерисува какво според мен е разбирането ми за успеха ще ти го кажа резюмирано в едно кратко изречение.
-да се чувстваш свободен и независим и сам да си пишеш работното време"
Аз съм напълно съгласна с първото ти изречение и отговора ти донякъде удоволетворява любопитството ми, но се чудя защо не можете да приемете, че независимо от марката на колата и бараката, хората могат да се чувстват щастливи. И това не ги прави по-малки от вас.
ако това им е критерия за успеха и успеваемоста на някои хора жална им майка.
ако те интерисува какво според мен е разбирането ми за успеха ще ти го кажа резюмирано в едно кратко изречение.
-да се чувстваш свободен и независим и сам да си пишеш работното време"
Аз съм напълно съгласна с първото ти изречение и отговора ти донякъде удоволетворява любопитството ми, но се чудя защо не можете да приемете, че независимо от марката на колата и бараката, хората могат да се чувстват щастливи. И това не ги прави по-малки от вас.
защото не ни бе поднесена информацията по този начин мила,а се преследват други цели от автора ,който както ни е известно на нас по старите съфорумци периодически споделя своите нови материални придобивки/цитирам по памет ,първо беше апартамента и колата,после прословутата почивка на ривиера маян която не слезе от първа страница на форума близо месец,след това къщата ,жената и все в този смисъл/ и заключава -виждате ли аз какво направих в канада за еди какво си време/все материални неща/ значи в канада не е толкова зле.и новичките загладняли за такива мат. придобивки ,които в бг. не могат да си ги позволят четата и попивата,значи можело.
та да те питам ти някъде прочете ли нещо за щастието.аз не .според теб би трябвало да се подразбира ,но според мен не ,според мен си е една фукня.
що ли,ми ако толкова иска някой да афишира факта ,че е щаслив в канада не е ли достатъчно да напише -аз съм щаслив в канада и ние ще го разберем,защо трябва да изрежда материалните си придобивки ,които даже и не са негови ,а на банката за да обоснове щастието си.
ето например така .аз за себе си казвам ,че не съм щаслив в канада ,не и нещастен ,но не я чувствам като моята страна ,не ми харесва начинана живот ,емоционалната страна на нещата ,но не и материалната ,защото и аз като автора съм;постигнал; плащам нова кола ,къща,събирам наем от квртиранти,имам не лош доход/може би не колкото неговия,но достатъчен да си плащам сметките и да ходя два пъти в годината където си искам по за седмица,две/ ,но не бия тъпана за това ,защото нямам нужда да доказвам нищо на себе си .
изглеждаш ми умно момиче,за останалото сама се сещай,че започна третата третина.
та да те питам ти някъде прочете ли нещо за щастието.аз не .според теб би трябвало да се подразбира ,но според мен не ,според мен си е една фукня.
що ли,ми ако толкова иска някой да афишира факта ,че е щаслив в канада не е ли достатъчно да напише -аз съм щаслив в канада и ние ще го разберем,защо трябва да изрежда материалните си придобивки ,които даже и не са негови ,а на банката за да обоснове щастието си.
ето например така .аз за себе си казвам ,че не съм щаслив в канада ,не и нещастен ,но не я чувствам като моята страна ,не ми харесва начинана живот ,емоционалната страна на нещата ,но не и материалната ,защото и аз като автора съм;постигнал; плащам нова кола ,къща,събирам наем от квртиранти,имам не лош доход/може би не колкото неговия,но достатъчен да си плащам сметките и да ходя два пъти в годината където си искам по за седмица,две/ ,но не бия тъпана за това ,защото нямам нужда да доказвам нищо на себе си .
изглеждаш ми умно момиче,за останалото сама се сещай,че започна третата третина.

- optics
- Модератор
Да, добре казано, но без да се заяждам, хората се случва понякога да се чувстват свободни и независими а всъщност да не са.M@ria написа: -да се чувстваш свободен и независим и сам да си пишеш работното време"
Пример - социализЪма.
Второ - в много случаи е възможно да се чувстваш щастлив и без да си пишеш сам работното време.
Аз съм ходил 17 години на работа, от които полвин година не можех да закъснявам нито да си тръгвам по-рано. Тия години включват работа в България, Азия, Канада и Европа, а 6-те проблемни месеца месеца бяха в България

Ама аз нали това казвам бе хора - обикновен човек съм и се радвам на малко.
Обичам си работата, синът ми е като изтребител (да е жив и здрав), жената ме обича, Королата не се чупи, имам покрив над главата... На мен друго не ми трябва. А забравих, че съм заобиколен от приятели.
На мен това ми стига. За вас не знам.
Само да вмъкна, че спокойно мога да си купя в пъти по-скъпа кола от Королата, ама това не ми е в приоритетите. Виж, имам най-добрите зимни гуми (не броим Пирели). Но това е друга тема.
А иначе и двамата ми племенници, в България, карат по-корави коли от мен, имат в пъти по-скъпи ГСМ-и, имат си бизнес и не се оплакват. Единият дава хляб на 4-ма, другият на 14. И двамата са щастливи. Сега, аз им се чудя на акъла как се навиват да правят бизнес в България, но им стискам палци.
Това за къщите, също е въпрос на вкус. Аз винаги бих предпочел една канадска къща (тип барака) пред една българска къща (тип железо-бетонен-тухлен бункер).
Ако някога се върна в България, ще си направя "канадска" къща (така им викат на дървените къщи в България). Миналата година бях започнал да проучвам производителите на "канадски" къщи в България.
Както и да е. Мой опознат си направи такава къща в България. Другия месец, като ходя до България, ще отида да я видя и да я сравня с тукашните. После, ако има любопитни, ще споделя мнение във форума.
Наздраве
Обичам си работата, синът ми е като изтребител (да е жив и здрав), жената ме обича, Королата не се чупи, имам покрив над главата... На мен друго не ми трябва. А забравих, че съм заобиколен от приятели.
На мен това ми стига. За вас не знам.
Само да вмъкна, че спокойно мога да си купя в пъти по-скъпа кола от Королата, ама това не ми е в приоритетите. Виж, имам най-добрите зимни гуми (не броим Пирели). Но това е друга тема.
А иначе и двамата ми племенници, в България, карат по-корави коли от мен, имат в пъти по-скъпи ГСМ-и, имат си бизнес и не се оплакват. Единият дава хляб на 4-ма, другият на 14. И двамата са щастливи. Сега, аз им се чудя на акъла как се навиват да правят бизнес в България, но им стискам палци.
Това за къщите, също е въпрос на вкус. Аз винаги бих предпочел една канадска къща (тип барака) пред една българска къща (тип железо-бетонен-тухлен бункер).
Ако някога се върна в България, ще си направя "канадска" къща (така им викат на дървените къщи в България). Миналата година бях започнал да проучвам производителите на "канадски" къщи в България.
Както и да е. Мой опознат си направи такава къща в България. Другия месец, като ходя до България, ще отида да я видя и да я сравня с тукашните. После, ако има любопитни, ще споделя мнение във форума.
Наздраве
И кво от тва!? Що трябва човека да се съобразява с твоите морал, чувствителност и критерии за благополучие? Той ви обясни че е обикновен и се радва на малкото. Освен това автора на темата не е от тия дето блъскат тъпана... Други са в тази роляZuy написа: Аз споделям мнението на батето и мисля че така представено канадското благополучие не си струва и е на много ниско ниво.

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Някой хора изобщо не са в часanxeli написа:спиш си вътре, ядеш си вътре и си пееш, ама една сутрин се намериш на улицата а колата все пак някой я свил, и кво-кво, хайде в Монреал на мизерията
...

"На последните места по брой откраднати автомобили са Люксембург (523), Малта (584), България (680), Словения (1 091) и Румъния (1266). "
http://bgnewsroom.com/singlenews/?ID=82412
Но иначе и на мен ми е малко смешно да гледам последни модели Audi A8, BMW X5, Mercedes GL и т.н., паркирани пред панелките в София. Някои хора в БГ имат доста пари, но нямат приоритети - българска душа, какво да я правиш

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
А можеш ли да ми обясниш разликите между автомобилните паркове на посочените от теб страни? Т.е. какви коли и колко се карат в България и какви в другите страни. И защо според теб в Италия, Франция и Великобритания има най-много откраднати? И кой ги краде?Pepon написа: Някой хора изобщо не са в час
"На последните места по брой откраднати автомобили са Люксембург (523), Малта (584), България (680), Словения (1 091) и Румъния (1266). "
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
- Lub0
- Обратна връзка:
Аз съм си сменял работата точно по-време на спукването на балона, когато имаше по 1-2 обяви... така, че не миказвай, че нямало работа, отвори която и да е тъсачка за работа и ще видиш стотици, ако и хиляди предложения...monny написа:не си прав, доста зор виждат новите ИТ в момента, не е като по времето когато си дошъл, да те канят на работаLub0 написа:Канада, Европа, и прочие, нали знаеш приказката за статистиката... Истината е кой както се ореди, ти като не си можал недей да разправяш, че други не могат, да не говорим че в нашият бизнес - ИТ минимума е 3 седмици платена ваканция, до сега не съм чул за някой, освен теб, с 2 седмици ваканция работещ ИТ в Канада...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Батето написа:
Разни съфорумници само ни се хвалят с материални продобивки. Ама ха. А то щастието е другаде.
Хълман за това ви говори за девици. В тях е щастието и към тях се стремете.
Девицата е дар небесен който господ праща не на всеки мъж а още по рядко господ праща на един и същи мъж няколко девици.
Прав е батето.споделя своите нови материални придобивки/цитирам по памет ,първо беше апартамента и колата,после прословутата почивка на ривиера маян която не слезе от първа страница на форума близо месец,след това къщата
Разни съфорумници само ни се хвалят с материални продобивки. Ама ха. А то щастието е другаде.
Хълман за това ви говори за девици. В тях е щастието и към тях се стремете.
Девицата е дар небесен който господ праща не на всеки мъж а още по рядко господ праща на един и същи мъж няколко девици.

Не ги крадат само българите със сигурност. 730000 откраднати коли на година не са по силите дори на българските автокрадциivanko13 написа: И защо според теб в Италия, Франция и Великобритания има най-много откраднати? И кой ги краде?

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Zuy, марката на колата има значение за хора, за които колата е част от визитната им картичка и трябва да покаже, че имат успешен бизнес например или за надути пуяци, които няма с какво друго да парадират.
"Те в БГ хората с Королките вече се срамуват а тоя тука блъска тъпана и има претенция че е успял МАТЕРИАЛНО."
В Бг има повече показност, докато тук , според мен, колата е необходимо средство и хората са по-практични.
А пък АлексА, струва ми се иска да покаже, че е осигурил материалната база, необходима му според неговите критерии (а не според вашите) и сега си живее живота без да има вашите грижи и терзания. Т.е. че му е КЕФ. Което всъщност е основната цел на всеки от нас. Надявам се поне по последното изречение ще сме на едно мнение.
"Те в БГ хората с Королките вече се срамуват а тоя тука блъска тъпана и има претенция че е успял МАТЕРИАЛНО."
В Бг има повече показност, докато тук , според мен, колата е необходимо средство и хората са по-практични.
А пък АлексА, струва ми се иска да покаже, че е осигурил материалната база, необходима му според неговите критерии (а не според вашите) и сега си живее живота без да има вашите грижи и терзания. Т.е. че му е КЕФ. Което всъщност е основната цел на всеки от нас. Надявам се поне по последното изречение ще сме на едно мнение.