8 ãîäèíè â Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
M@ria

Мнение от M@ria »

"удовлетворението и щастието мила изобщо не могат да се измерят с една барака и купчината ламарина паркирана пред нея.
ако това им е критерия за успеха и успеваемоста на някои хора жална им майка.
ако те интерисува какво според мен е разбирането ми за успеха ще ти го кажа резюмирано в едно кратко изречение.
-да се чувстваш свободен и независим и сам да си пишеш работното време"

Аз съм напълно съгласна с първото ти изречение и отговора ти донякъде удоволетворява любопитството ми, но се чудя защо не можете да приемете, че независимо от марката на колата и бараката, хората могат да се чувстват щастливи. И това не ги прави по-малки от вас.
bateto

Мнение от bateto »

защото не ни бе поднесена информацията по този начин мила,а се преследват други цели от автора ,който както ни е известно на нас по старите съфорумци периодически споделя своите нови материални придобивки/цитирам по памет ,първо беше апартамента и колата,после прословутата почивка на ривиера маян която не слезе от първа страница на форума близо месец,след това къщата ,жената и все в този смисъл/ и заключава -виждате ли аз какво направих в канада за еди какво си време/все материални неща/ значи в канада не е толкова зле.и новичките загладняли за такива мат. придобивки ,които в бг. не могат да си ги позволят четата и попивата,значи можело.
та да те питам ти някъде прочете ли нещо за щастието.аз не .според теб би трябвало да се подразбира ,но според мен не ,според мен си е една фукня.
що ли,ми ако толкова иска някой да афишира факта ,че е щаслив в канада не е ли достатъчно да напише -аз съм щаслив в канада и ние ще го разберем,защо трябва да изрежда материалните си придобивки ,които даже и не са негови ,а на банката за да обоснове щастието си.
ето например така .аз за себе си казвам ,че не съм щаслив в канада ,не и нещастен ,но не я чувствам като моята страна ,не ми харесва начинана живот ,емоционалната страна на нещата ,но не и материалната ,защото и аз като автора съм;постигнал; плащам нова кола ,къща,събирам наем от квртиранти,имам не лош доход/може би не колкото неговия,но достатъчен да си плащам сметките и да ходя два пъти в годината където си искам по за седмица,две/ ,но не бия тъпана за това ,защото нямам нужда да доказвам нищо на себе си .
изглеждаш ми умно момиче,за останалото сама се сещай,че започна третата третина. :wink:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

M@ria написа: -да се чувстваш свободен и независим и сам да си пишеш работното време"
Да, добре казано, но без да се заяждам, хората се случва понякога да се чувстват свободни и независими а всъщност да не са.
Пример - социализЪма.

Второ - в много случаи е възможно да се чувстваш щастлив и без да си пишеш сам работното време.

Аз съм ходил 17 години на работа, от които полвин година не можех да закъснявам нито да си тръгвам по-рано. Тия години включват работа в България, Азия, Канада и Европа, а 6-те проблемни месеца месеца бяха в България :)
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Ама аз нали това казвам бе хора - обикновен човек съм и се радвам на малко.
Обичам си работата, синът ми е като изтребител (да е жив и здрав), жената ме обича, Королата не се чупи, имам покрив над главата... На мен друго не ми трябва. А забравих, че съм заобиколен от приятели.
На мен това ми стига. За вас не знам.
Само да вмъкна, че спокойно мога да си купя в пъти по-скъпа кола от Королата, ама това не ми е в приоритетите. Виж, имам най-добрите зимни гуми (не броим Пирели). Но това е друга тема.
А иначе и двамата ми племенници, в България, карат по-корави коли от мен, имат в пъти по-скъпи ГСМ-и, имат си бизнес и не се оплакват. Единият дава хляб на 4-ма, другият на 14. И двамата са щастливи. Сега, аз им се чудя на акъла как се навиват да правят бизнес в България, но им стискам палци.
Това за къщите, също е въпрос на вкус. Аз винаги бих предпочел една канадска къща (тип барака) пред една българска къща (тип железо-бетонен-тухлен бункер).
Ако някога се върна в България, ще си направя "канадска" къща (така им викат на дървените къщи в България). Миналата година бях започнал да проучвам производителите на "канадски" къщи в България.
Както и да е. Мой опознат си направи такава къща в България. Другия месец, като ходя до България, ще отида да я видя и да я сравня с тукашните. После, ако има любопитни, ще споделя мнение във форума.
Наздраве
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

AlexAA написа: Само да вмъкна, че спокойно мога да си купя в пъти по-скъпа кола от Королата...
ами ето такова "вмъкване" дразни батето :lol: :lol: :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

sasho71 написа: ами ето такова "вмъкване" дразни батето :lol: :lol: :lol:
Хората, намерили щастието в Канада не се вписват в тарикатската жизнена философия на батката и му развалят "принципите", затова в такива ситуации геврекчията настръхва като бездомно софийско псе в мразовита януарска вечер. :lol: :rotfl:
Zuy

Мнение от Zuy »

Mime - markata /na kolata/ ВИНАГИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Те в БГ хората с Королките вече се срамуват а тоя тука блъска тъпана и има претенция че е успял МАТЕРИАЛНО. Аз споделям мнението на батето и мисля че така представено канадското благополучие не си струва и е на много ниско ниво.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Zuy написа: Аз споделям мнението на батето и мисля че така представено канадското благополучие не си струва и е на много ниско ниво.
И кво от тва!? Що трябва човека да се съобразява с твоите морал, чувствителност и критерии за благополучие? Той ви обясни че е обикновен и се радва на малкото. Освен това автора на темата не е от тия дето блъскат тъпана... Други са в тази роля :D И друго- необходимо ли е да регистрираш нов ник само и само да пуснеш някой и друг злобарски коментар.....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Еми така е, друго си е БМВ, Мерцедес, купиш си ги в Бг-то, смениш си адреса да те забравят тези дето са ти я продали :), спиш си вътре, ядеш си вътре и си пееш, ама една сутрин се намериш на улицата а колата все пак някой я свил :(, и кво-кво, хайде в Монреал на мизерията :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Pepon

Мнение от Pepon »

anxeli написа:спиш си вътре, ядеш си вътре и си пееш, ама една сутрин се намериш на улицата а колата все пак някой я свил :(, и кво-кво, хайде в Монреал на мизерията :lol: ...
Някой хора изобщо не са в час :)

"На последните места по брой откраднати автомобили са Люксембург (523), Малта (584), България (680), Словения (1 091) и Румъния (1266). "

http://bgnewsroom.com/singlenews/?ID=82412

Но иначе и на мен ми е малко смешно да гледам последни модели Audi A8, BMW X5, Mercedes GL и т.н., паркирани пред панелките в София. Някои хора в БГ имат доста пари, но нямат приоритети - българска душа, какво да я правиш :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Pepon написа: Някой хора изобщо не са в час :)

"На последните места по брой откраднати автомобили са Люксембург (523), Малта (584), България (680), Словения (1 091) и Румъния (1266). "
А можеш ли да ми обясниш разликите между автомобилните паркове на посочените от теб страни? Т.е. какви коли и колко се карат в България и какви в другите страни. И защо според теб в Италия, Франция и Великобритания има най-много откраднати? И кой ги краде?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

monny написа:
Lub0 написа:Канада, Европа, и прочие, нали знаеш приказката за статистиката... Истината е кой както се ореди, ти като не си можал недей да разправяш, че други не могат, да не говорим че в нашият бизнес - ИТ минимума е 3 седмици платена ваканция, до сега не съм чул за някой, освен теб, с 2 седмици ваканция работещ ИТ в Канада...
не си прав, доста зор виждат новите ИТ в момента, не е като по времето когато си дошъл, да те канят на работа
Аз съм си сменял работата точно по-време на спукването на балона, когато имаше по 1-2 обяви... така, че не миказвай, че нямало работа, отвори която и да е тъсачка за работа и ще видиш стотици, ако и хиляди предложения...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Hullman

Мнение от Hullman »

Батето написа:
споделя своите нови материални придобивки/цитирам по памет ,първо беше апартамента и колата,после прословутата почивка на ривиера маян която не слезе от първа страница на форума близо месец,след това къщата
Прав е батето.
Разни съфорумници само ни се хвалят с материални продобивки. Ама ха. А то щастието е другаде.
Хълман за това ви говори за девици. В тях е щастието и към тях се стремете.
Девицата е дар небесен който господ праща не на всеки мъж а още по рядко господ праща на един и същи мъж няколко девици. :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

ivanko13 написа: И защо според теб в Италия, Франция и Великобритания има най-много откраднати? И кой ги краде?
Не ги крадат само българите със сигурност. 730000 откраднати коли на година не са по силите дори на българските автокрадци :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
M@ria

Мнение от M@ria »

Zuy, марката на колата има значение за хора, за които колата е част от визитната им картичка и трябва да покаже, че имат успешен бизнес например или за надути пуяци, които няма с какво друго да парадират.

"Те в БГ хората с Королките вече се срамуват а тоя тука блъска тъпана и има претенция че е успял МАТЕРИАЛНО."

В Бг има повече показност, докато тук , според мен, колата е необходимо средство и хората са по-практични.

А пък АлексА, струва ми се иска да покаже, че е осигурил материалната база, необходима му според неговите критерии (а не според вашите) и сега си живее живота без да има вашите грижи и терзания. Т.е. че му е КЕФ. Което всъщност е основната цел на всеки от нас. Надявам се поне по последното изречение ще сме на едно мнение.
Заключено