Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Здравеопазване за $23 965,1 млрд. следва да бъде направо безупречно, ама всъщност не е съвсем ...
zorina

Мнение от zorina »

Stamenkova написа:Не съм била в Канада / надявам се да бъда / , но много ми е любопитно за това кой какъв смисъл и изражение намира в думите "мизерията в Канада" ! За това ако някой има и снимков материал относно това, ще съм много благодарна:)
Успех на всички
Този постинг даде повод за много размисли, породи разни мнения... в крайна сметка свеждащи се до цифри и статистика....

Аз не бих измерила "мизерията" в Канада или България по този начин.... и не бих сравнила палатки и палати, каруци и поршета....
а бих погледнала хората в очите. очите са огледало на душата и те изразяват всичко...
Никога няма да забравя тъжния , сведен поглед на една възрастна женав софия, която дори не просеше, защото се срамуваше от това, но принудена от последствията на режима, очевиднонямаше друг избор освен да се сгуши тихичко в ъгълчето на пазара Кирков, да сведе смирено глава и да чака за милостиня.... а в очите й беше събрана мъката на целия ни народ............
защо пиша всичко това ли? не за да правя лирични излияния или да се натъжавам, не, просто симисля кога последно моите очи са били тъжни или насълзени поради подобна гледка тук.......
последно беше когато един човек, безкрайно окаян и същевременно безкрайно смирен купи някаква разтворима храна за 3-те си деца...... и нищо повече и едва събра монетите из джоба си...а децата стояха безмълвно отстрани и гледаха всички лакомства на касата и чакаха..... и техните очи не мога да забрявя.. ....

НО очите на българската женаат и мъката в тях са по-силни... и можеш да ги видиш почти навсякъде...и може би повече ме боли защото ние сме едно, един народ, една балканска кръв. не може да живеееш в БГ и да се правиш че не забелязваш всичко това и ей тъй да се возиш на готината си кола и да се правиш, че нищо не забелязваш... защото ако ходиш по улиците ще ги видиш всички тези погледи ....и ако можеш да бъдеш щастлив би било прекрасно...

не мога да не спомена тук и Касталия, име което ме завладя някъде в края на ученическиет ми години..... утопията на Хесе сякаш се покри с всичките ми тогавашни интуиции относно ценностите в живота.предполагам че всички сме в търсене на тази "провинция", поне така я нарича Хесе....иче всички искаме да преценяваме цеността на една или друга ситуация или избор споед ценностите на КАСТАЛИЯ, аз поне. Но Касталия така или иначе или няма. И всеки сам трябва да направи своя избор.
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Без да искам да ви задавя, само да вметна, дали бихте изгледали филма на BBC за сиропиталище в БГ за деца с умствена изостаналост, а после пак да си почесвате еди кво си докато философствате на тема мизерия тук и у татковината.

А на Филипне искам само да кажа, че аз лично тук се възползвах от здравеопазването и, да, чака се, но поне знаеш за какво! Имам предвид интервенция, хигиена, отношение и т.н. В БГ сам сърбала попарата също, с хлебарките, мързеливите сестри, мръсотията в болницата, сиктирдосването, меко казано...та, айде по-полечка.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Е то и аз им се кефя на медицинските работници дето се разхождат по улицата със същите престилки с които работят и най-вече на мед сестрата от съседния апартамент дето си пуши марихуана ...

И пак повтарям за толкова много финикийски знаци би трябвало да е връхта на сладоледа. :lol:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

filipne написа:Е то и аз им се кефя на медицинските работници дето се разхождат по улицата със същите престилки с които работят и най-вече на мед сестрата от съседния апартамент дето си пуши марихуана ...

И пак повтарям за толкова много финикийски знаци би трябвало да е връхта на сладоледа. :lol:
ми разходи се из двора на коя да е БГ болница, па разгледай с кво са облечени, а, и внимателно гледай, дали кат си бръкнат в носа или излязат от кенеф са с мити ръце. изобщо в болничен кенеф пикал ли си? хубаво ли беше? кенеф папир, сапун...или фасове се въргаляха?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne написа:Здравеопазване за $23 965,1 млрд. следва да бъде направо безупречно, ама всъщност не е съвсем ...
Не милиарди, а билиони и трилиони да се изливат, пак никога няма да е безупречно. И не става дума само за здравеопазването, а за която и да е сфера на човешкия живот и дейност. Защото управляващите финансовите потоци са човешки същества, а както ни е известно такова чудо "безупречен човек" просто няма. Всички сме грешни. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Мр. Гийк може да внесе повече яснота по въпроса
ВЕНСЕРЕМОС!

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

jovani написа:... ако изведнъж си загуби всичките асети
Ето затова ние сме тук, а вие сте там :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Gonzo#1 написа:
filipne написа:Е то и аз им се кефя на медицинските работници дето се разхождат по улицата със същите престилки с които работят и най-вече на мед сестрата от съседния апартамент дето си пуши марихуана ...

ми разходи се из двора на коя да е БГ болница, па разгледай с кво са облечени, а, и внимателно гледай, дали кат си бръкнат в носа или излязат от кенеф са с мити ръце. изобщо в болничен кенеф пикал ли си? хубаво ли беше? кенеф папир, сапун...или фасове се въргаляха?
Така де , ама едното здравеопазване струва много пъти повече пари.А не могат да накарат персонала си да не се разхожда по престилки и да вкарва микроби отвън например.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И аз се дразня като видя в метрото медицинските сестри в работно облекло. Ми не е хигиенично. Проблемът бил ,че нямали места където да се преобличат в болниците, не разбирам защо не им направят. :?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Omega3

Мнение от Omega3 »

IRA написа:И аз се дразня като видя в метрото медицинските сестри в работно облекло. Ми не е хигиенично. Проблемът бил ,че нямали места където да се преобличат в болниците, не разбирам защо не им направят. :?

ПОве4ето медицински работници си намират на4ин да се преоблекат независимо от това, 4е трябва да импровизират за да го сторят. Други оба4е 4акат вси4ко да им се понесе на паница. Независимо от услоивията на работа, един медицински работник трябва да си напрегне мозька и да спазва елементарните хигиени4ни норми.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ядосвате се за глупости. Тези които гледате в метрото са рецепционистки, те само обработват документи, нищо че са облечени в скръбс. Ако наистина имат допир с пациенти, телесни течности, манипулации, хората се преобличат. Просто бъдете сигурни, тези които виждате са рецепция, лондри или чистачки :wink:. Или студентки дентъл асистантки :) ...
Циганите - на Сатурн !
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

anxeli написа:Ядосвате се за глупости. Тези които гледате в метрото са рецепционистки, те само обработват документи, нищо че са облечени в скръбс. Ако наистина имат допир с пациенти, телесни течности, манипулации, хората се преобличат. Просто бъдете сигурни, тези които виждате са рецепция, лондри или чистачки :wink:. Или студентки дентъл асистантки :) ...
Де да беше така.....
Освен ако не са специални рецепционистки с титла RN ('щото то си пише на униформата). Да не говорим, че имам и лични впечатления......
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Леле,отдавна не съм влизал в сайта и какво чета по темата,че Канада едва ли не по мизерна от БГ,че то сляп да си ще прогледаш.БГ някога е имала много добри икономически показатели,но спрямо например Монголия или Панама,но особено сега е абсурд,не съм икономист,но с простия си акъл и с очите си го виждам,права е Зорина,знаете ли колко мъкааа и мизерия и нещастие и недоимък и глад има в БГ.Тук в Канада има,но забележете кой живее така само бездомниците,защото така им харесва.Който и да работи няма как да е мизерстващ.И пак ще ви кажа думите на моя прияел,който по командировки обикаля света-Канада е едно много добро място за живеене в света,не е най-доброто,но почти най-доброто,другото са излишни приказки и блабла.
bateto

Мнение от bateto »

е кой е тоя твоя приятел дето по командировки обикаля света. :D
Публикувай отговор