Към БГ и обратно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
todor73

Мнение от todor73 »

stom ste govorim za koli, da se vklucha i az :D
kolata vqobste ne e lux tuk maria i ti go znaesh mnogo dobre.
po li e hubavo da mqknesh s avtobusa torbite ot maxito, da ne govorim pqk ot cosco.
ot edna godina sqm hodil dva pqti na garaj i to za "kozmetika" poveche.
honda civic - godina ne kazvam :D , 160 000km, ta tia e pochti nova(osobenno kato se setia na tatko moskoveca na 82 354km, a e moi nabor), ot neia ne slizam.
zastrahovka 20$ na mesec, benzin kolkoto tolkova hich i ne gledam ia ima 100 na mesec. drugo kvo, ima ne se sestam.
a kolio ako smeni cifrite mai ste stane po-iasen
kola 150$ na mesec (benzin + plus osvejitelite s madami ili klenovo listo na ogledaloto) :D
zastrahovka 300$ na mesec :(
aide i po-malko da hodim v garajite che naistina boli :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Molson написа:Lubo ne si prav,
za edni v kanada e LUX, a za drugi ne.
b BG e po sashtia nachin. kvo se chudish siakash ne si jivial i v BG i v CA.
От познатите ми сигурно повече от 90% в Канада имат коли, независимо дали бачкат или седят на социал (някои разнасят пици), проблема не е в цената на колата и подръжката, а по скоро в това, че хората ги марзи да си изкарат книжки по една или друга причина първата година, но който си е изкарал книжка почти веднага си копува кола, па макар и за $500 - $1000...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

aide de...nikoi ne e napisal podoben spisak za BG
moje da mahnete kolata no slojete neobhodimosti (tok, voda...itn)

az slojih 300 za kola zashtoto tuk na povecheto kolite sa im na izplashtane...ako ne sa to togava pone triabva da se zadeliat kam 300 za zakupuvane na nova...
mnogo hora plashtat poveche
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
todor73

Мнение от todor73 »

taka e, az pochti ne sqm vijdal chovek da se zadqrji poveche ot mesec s knijka, bez da si e kupil kola. kato si spomnia i toku se poiavi nekoi vqv foruma i vikne vzeh shof. knijkaaaaaa, iavno e goliam problem. :D
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Кола си купих преди да взема книжка и като гледам тука спокойно мога да си карам и без книжка-никой не те спира.
Джета '92 в Бг особено сега на по-високите цени на 2-ра ръка струва минимум 3500 лв-аз я взех тук за около 1700 лв.
А вземането на книжка изглежда е проблем,ако не си платил където трябва -оценяването на практическия изпит е строго субективно-само ти и изпитващият сте в колата и доколкото съм чувал-всички които не са взели уроци ги късали 1-вия път-може и да не е вярно поправете ме...
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Lub0 написа:
Molson написа:Lubo ne si prav,
za edni v kanada e LUX, a za drugi ne.
b BG e po sashtia nachin. kvo se chudish siakash ne si jivial i v BG i v CA.
От познатите ми сигурно повече от 90% в Канада имат коли, независимо дали бачкат или седят на социал (някои разнасят пици), проблема не е в цената на колата и подръжката, а по скоро в това, че хората ги марзи да си изкарат книжки по една или друга причина първата година, но който си е изкарал книжка почти веднага си копува кола, па макар и за $500 - $1000...
Az sam ot tezi, koito ne smiatat da si kupuvat kola dokato ne se zapo4ne dostata4no platena rabota. A tezi, koito sa na social i imat kola ili raznasiat pitsi s neia ili sajeliavat 4e ia imat. Kolata si e razhod i v BG i v CA. Kato pe4eli6 dostata4no kolata ne e lux nito v BG nito v CA. Ako 4aka6 na sociala samo kolata 6te e za smetka ili na hranata, ili na ne6ta kato kabel, net i t.n. ili i na dvete. Kolata e razbira se edno neobhodimo udobstvo, no ne mi se kupuva niakoia brakma deto 6te mi skasa nervite, da ne govorim za parite...Takava imah v BG, znam za kakvo stava duma! Dosta hora, koito sa s koli hodiat na rabota ili do niakade drugade s gradskia transport ta i karti si kupuvat!
To Live Is To Die
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Надали има корупция, късат ги първият път, защото не се оглеждат и прочие или с други думи казано: карат като в БГ и прочие.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Което прави плащането на урока наложително,щото аз в Бг и камиони съм карал -като имам огледала рядко се озъртам като обран евреин по кръстовищата :lol:
Ами с градския транспорт си пътувам до работа,но колата си е удобство-магазини ,разходки...и за толкова пари за колкото съм я купил на скрап да я дам -няма да ме заболи сърцето,дето се вика-мога 3 такива да си позволя да си купя още утре,а съм само беден новоимигрант с малка заплата.
Досега-3 месеца не съм имал проблеми с колата,само дето в една и съща вечер ми беше свършил бензина и спуках гума :lol: :lol: :beer:
та някои хора ги виках в полунощ на помощ-добре че има такива!!!
Alina

Мнение от Alina »

Тоше, ама не теб само туй МАКСИ ти е в устата бе :lol: :lol: :lol:

Май много го любиш, а :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от Alina на Пон Юли 19, 2004 12:04 pm, променено общо 1 път.
Alina
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

Тоя дето дава 45$ за И-нет е луд за връзване. Даже при скъпчиите Веll DSL-a e 30 (35+tx), Videotron също поне за 3 месеца, а може да се спазариш и за 6 (плашейки ги с Веll). Добър сравнително DSL - около 2 М/Сек имат и Radioactif.com пак за 29.99
И за телефонията мамите хората, или пък плащате излишни опции. Ако сте си мълчали (или мучали :wink:) при включването, те са ви натоварили по подразбиране. Иначе е макс. 27$. Значи общо 62, а не 100.
todor73

Мнение от todor73 »

И за телефонията мамите хората, или пък плащате излишни опции. Ако сте си мълчали (или мучали :wink:) при включването, те са ви натоварили по подразбиране. Иначе е макс. 27$.

25.95$ za telefon ako triabva da bqdem po-tochni. :D
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

todor73 написа:И за телефонията мамите хората, или пък плащате излишни опции. Ако сте си мълчали (или мучали :wink:) при включването, те са ви натоварили по подразбиране. Иначе е макс. 27$.

25.95$ za telefon ako triabva da bqdem po-tochni. :D
абе вие да не сте индианци, че не плащате ДДС, което в Квебек е 15.025%?

с роднини и близки извън Монтреал не говорите ли?

Телефон + интернет доста често е мечта под 100!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Bell/Sympatico v Ontario e 44.95 plus taxa

a za telefonite - vie ne govorite li be?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

V Balgariya moyata ne raboteshe i harcheshe 300 na 100 osobeno na glavnata ,a tuk raboti i izkarva po 1000 na mesec.Mnogo sam dovolen.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

da,
тука hi-speed интернет е към 50$, кабелна 72 програми+3 дигитални -оше 70$, и телефон с опциите за идентификация на името и адреса+някои други екстри -пак 50$. без тия неща не си струва, няма да клеча на някой dial-up или на бел някакви си дсл. а кабелната или взимай целия пакет или карай на стайна антена. :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено