Знаете ли че...?!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Знаете ли че...?!

Мнение от Bistra »

Ама, защо трябва да ни убеждават? Зер всеки, който е живял по панелните комплекси, не го е преживял? Родителите ми имаха апартамент в Люлин-4.
Живеехме на последния 8-ми етаж и имахме проблем с хлебарките, които се въдеха в подпокривното пространство. Проблемът беше по-голям през лятото, защото поради собственоръчно направени подобрения, като запушване на всички дупки във вентилационните и водопроводни шахти, пътят към жилището ни им беше отрязан през зимата...Ама през лятото те пълзеха по фасадата и ела да видиш, ако случайно имаш неблагоразумието да забравиш балконската врата отворена вечер, какво се случва!
Баща ми залагаше отрова в подпокривното пространство и те ядяха, а на сутринта слизаха по стълбището на входа и умираха, покривайки цялата мозайка с гъст черен килим. Толкова бяха много, че чистачката, която метеше стълбището, отказваше да ги чисти и майка ми се принуждаваше да мете вместо нея нашата площадка + стълбите до междинна площадка.
Да уточнявам ли, че другите съседи "не бяха засегнати" от борбата, която водехме и съответно не плащаха за отрови? От това предполагам никой не е изненадан като се има предвид, колко сме сплотени българите и колко си помагаме. :party: :rock:
...И трябвало да страдаме по онова време. :fubar: Пари да ми дават, не се връщам!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

kiro написа:Това е български документален филм, произведен от държавно студио, критикуващ държавното строителство. Всеки може сам да реши за себе си.
Това с каква цел е създаден филма тогава, не пречи на хора като теб да го използват и за други цели днес. В случая - за евтината манипулацийка, че строителството през соца от КЕЧ-а е било всичкото такова.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra, моля опиши ни как минава един ден от живота на панелния таласъм. Мерси!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В панела хлебарките си бяха домашно животно.
Върха на сладоледа обаче беше когато в хола излових мишка !
На петия етаж !
Единственото място откъдето може да е дошла е водопроводните тръби, покрай които имаше място как да се промъкне мишка между етажите.
Добре, че беше единичен случай, нито се повтори нито други съседи са имали случаи.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Някое съседско дете до ден днешен тъгува за хамстера си.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Да не си мислите, че в Канада в люлката на цевилизацията няма домашни любимци като хлебарки мишки или каквото и да е там?!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

В къщи няма. :$
Освен ако не броиш за мишки двете ми чинчили, ама аз тях си ги отглеждам по собствено желание. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:В къщи няма.
Тука няма "няма"!!! Нямането е съвсем временно явление. Всички имат, не може само ти да нямаш... или, ако днес нямаш това съвсем не значи, че утре няма да имаш! За това всички магазини са пълни с капани, отрови, лепки за мишки, башка безбройните фирми за третиране против мишки, плъхове и всяккви други гризачи, но като гледам наглите катерички как са навсякъде около нас и трябва да ти е ясно колко са ефективни всичките тези средства, способи както и повечето професионални фирми наречени "килъри". За тука (Канада) съм перефразирал поговорката: "Когато мишката играе в комшията, скоро ще бъде и у вас!".
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ама те и комшиите нямат. :$
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Ама те и комшиите нямат. :$
Те комшиите точно на теб ще кажат, как пък не... После да кажеш, че тези у вас от тях са дошли... Тука това е като "Отче наш" за проприатерите и не само за тях разбира се... :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivalin написа: Всички имат, не може само ти да нямаш...
И аз никога не съм имал.
Купих къщата със семейство мишки и веднага ги хванах.
Всяка пролет слагам лепенки и подобни зад печката, в мазето...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

ablood написа:
ivalin написа: Всички имат, не може само ти да нямаш...
И аз никога не съм имал.
Купих къщата със семейство мишки и веднага ги хванах.
Всяка пролет слагам лепенки и подобни зад печката, в мазето...
Никога не си имал разбира се тя къщата си ги е имала, само дето си ги изловил още като си се нанесал (те тука си вървят с къщата, просто са бонус, за тях не плащаш те не са включени в цената) и сега слааагаш лепенки зад печката и в мазето, интересно защо ли...?! За спорта или от страх да не би да дойдат от комшиите ли, що ли...?! :lol: :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не съм имала нито мишки, нито хлебарки. Само зайци в двора, а на съседа под стълбите живее един мармот.
Чувала съм, че има полски мишки, които късна есен си търсят убежище за през зимата. Затова през този сезон от годината сме с повишено внимание по отношение на вратите водещи към двора и улицата. Просто не ги оставяме отворени и до момента не сме имали посетители. При продажбата къщата ни беше предадена в идеално състояние. Дори шкафовете бяха измити.
В блоковете има предполагам. Ама това е съвсем разбираемо като се има предвид, че наемателите са сбирътък от хора с различна култура. Затова и казах, че 1500$ на месец са си точно парите за една ипотека. Междувпрочем аз никога не съм плащала толкова много. В началото беше към 1220 и това е най-високата месечна сума, която ми е излизала от джоба.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ivalin, да си чувал за "превенция"?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Не съм имала нито мишки, нито хлебарки. Само зайци в двора, а на съседа под стълбите живее един мармот.
Чувала съм, че има полски мишки, които късна есен си търсят убежище за през зимата. Затова през този сезон от годината сме с повишено внимание по отношение на вратите водещи към двора и улицата. Просто не ги оставяме отворени и до момента не сме имали посетители. При продажбата къщата ни беше предадена в идеално състояние. Дори шкафовете бяха измити.
В блоковете има предполагам. Ама това е съвсем разбираемо като се има предвид, че наемателите са сбирътък от хора с различна култура. Затова и казах, че 1500$ на месец са си точно парите за една ипотека. Междувпрочем аз никога не съм плащала толкова много. В началото беше към 1220 и това е най-високата месечна сума, която ми е излизала от джоба.

бах маа му и порода канадски полски мишки.мижава работа
нашите са толкова големи,че даже и през отворена врата не могат да минат
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Публикувай отговор