И при вас ли е така ? Сервизни услуги ..........

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
yahoo

Re: И при вас ли е така ? Сервизни услуги ..........

Мнение от yahoo »

Silistra написа:...
Това ми прилича на електромагнитна несъвместимост с битовата
техника. Гледали ли са ти на боб ?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bp,
tukashnata ikonomica se poddarja ot konsumacia
ako vsichki zapochnat da si katkat parite kato v evropa i nai veche kato v Iaponia, nie shte zaginem. za tova tuk moje da vidish mnogo creditni milioneri i povecheto mestni koito poznavam jiveitat ot paycheck do paycheck vapreki che vzimat prilichni zaplati.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

bp_de, mалко е напосоки това обяснение - само обобщения.

Silistra е прав, че реалната цена на слушалката е по-голяма, отколкото ако я вземеш с договор. Сигурно и ти си прав за съответния LCD дисплей, щом това ти е работата. Обаче не знам защо ми се струва, че един мобилен телефон трябва да излъчва елекромагнитни вълни, които да са поне малко в повече от космическия шум.

А GM може да имат хиляди кусури, ама за разлика от другите си северноамерикански събратя, скоростни кутии могат да правят. Себестойността на една такава обикновена шевролетска е около 600 долара. Ако тръгнат да я поправят сигурно ще излезне по-скъпо. Пък немските във фолксвагените след няколко години каране се разтичат като презрели дини, ама от това не можем да правим общо заключение че германските продукти са зле.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

speedy написа:
Silistra написа:
Тел. го купих с 2г. договор за 150$ , но реалната цена е друга , има 2г. гаранция на всичко тук сьс закон , но не важала за дисплеи , аз си бях виновен , или за изпуснат тел. вьв вода и т.н.
Мдааа, и тук гаранциите не важат, ако скочиш с телефона в басейна или го използваш за лешникотрошачка.
Daaaaa...kanadskite telefoni sa po-dobri - savsem naskoro spasiavah edin telefon izpusnat vav vanata - mi raboti si pushtinata...

Sega seriozno: za dostata mi godinki v De ponatrupah dosta pokupki - televizorcheta, dvdta, audio, pechki, hladislnitsi, jenski razkrasitelni posobia... tui-onui. NISHTO ne se razvali, ama savsem NISHTO (s izkl. na edin seshoar na Grundig, koito izpusnah ot pochti 2 m na plochkite v baniata i mu vidiah smetkata)...sega maman polzva neshtitsata...zakarani v BG s reisa shreshtu podkup na shofiora ot 30 (triise) leva...i vsichko prodaljav da raboti (da chukna na darvo!)...

Za smetka na tova tuka si smeniah Toshibata 3 pati dokato si nameria takav s ekran koito ne e na petna (smiataite kak sa izglejdali sled kato laik kato mene gi vijda!)
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

bp_de написа:Silistra - mislq 4e obqsnenieto zasto e taka e slednoto:
twa deto e proizwedeno za CA i USA e mnogo ewtino- tam nqma po4ti nikakwi normi koito proizwoditelq da spazwa.
kavi re4i tam ne sa i 4uwli za elektromagnitna sawmestimost, ili za opazwane
na prirodnata sreda( bezolowno zapoqwane,minimum kadmii w elektronikata i
taka natataka)
Да разбирам ли,че оловото и кадмия в спойките на печатните платки са толкова голяма и опасно перо в замърсяването на околната среда,че Европа го взима толкова насериозно?
Sega ste ti kava nesto deto az li4no sam bil swidetel i u4asnik -
naprimer prawixme 1 LCD display za GM -ama wsastnost prawixme 2 - 1 za EU i 1 za USA-
toq za EU GM -Opel-imasche golqma sdux -stot xem trabwa da e ewtin xem da otgowarq na iziskwaniqta w De.
a toq za USA -naprawo pesen- kakwito i boklu5zi da slovisch watre wse taq- wse raboti-prosto nqmapo4ti
nikakwi iziskwaniq.
naprimer elektromagnitna sawmestimost- Mi toq za De trqbwa kato raboti da izla4wa elektromagnitno pole -kavi re4i saizmerimo
s kosmi4askiq 6um :-) -

a toq za USA - kato poglednax kakwo pische w buamgite na FCC ( Federal Communications Commission )
za izdeliq koito ste se polzwat w USA- se smqxs 15 min - kavi re4i nisto za prawene.
А това не означава ли ,че мобилните телефони тук в Канада и САЩ са много по-вредни отколкото тези от Европа?
Ако да,то май е пропоръчително да ги ползваме за възможно по-кратки разговори. :?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Тука също има стоки с по 10 / 20 години гаранция, просто са по-скъпи, така, че правете както беше казал един англичанин навремето:
"аз не съм достатъчно богат, та да си купувам евтини неща...". Да не говорим, че в днешното глобализирано общество чоек може да си копува неща от всяка точка на планетата с няколко щраквания на мишката...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Silistra написа:.........
Абе Вие голям стандарт имате да хвьрляте всин4ко :lol: ,

Еееееееееххххххххххх Германия , провинция на Канада.. :lol:

То и на пералнята се скьса ремакьт ама сам си го смених :beer: :beer: :beer:
Тука манталитета е такъв.Консуматорско общество.То къщата трябва да си я буташ и строиш на ново на всеки 15-20 години че изгнива и почва да се криви.Пък и всичко е китайско и ще ти е по ефтино да го купиш ново отколкото да платиш на някои 50 долара на час да ти го оправят( толкова поискаха за да ни оправят скапаня принтер в офиса).А за плотера един взе толкова за да го измие от вътре.Цели 2 часа го бърса с някакви парцали.Ефекта беше че след това николко дни магеше отвратително и шефа прави скандали по телефона.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

BabaPena написа: Daaaaa...kanadskite telefoni sa po-dobri - savsem naskoro spasiavah edin telefon izpusnat vav vanata - mi raboti si pushtinata...
Ама какви канадски телефони те са китайски :).
BabaPena написа:.........s izkl. na edin seshoar na Grundig, koito izpusnah ot pochti 2 m na plochkite v baniata i mu vidiah smetkata...
Ама колко си висока?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

9 декември - ще слагам зимни гуми на колата.

Отивам 15 мин преди отварянето на уолмарт - коско точно от този МАСОВ размер, баш сега нямат, елате след нова година; а за качеството на монтьорските услуги в гумата съм чувал страхотии (макар, че какво може да окепазиш на едни гуми+ротация, ама де да знам, ако забравят някой болт?!).

Та, редя се на опашка, отварят, чакам на опашка, идва ми реда, отиват да проверят има ли гуми (нищо че има компютър пред него) - има, УРА (нищо, че предния ден ми казаха, че "да има, докарайте колата утре в 8").

Пита се, кога си тръгнах от уолмарт? ами след един час, ама без колата. За нея да се обадя след 7-8 часа, тогава ще се опитат да кажат по-точно кога да ида да си я взема ("по-всяка вероятност, да се надяваме, днес да стане"), щото сега им било много натоварено, всички си сменяли гумите, а те имали само... 2-ма гумаджии....
АААААРРРРРРРРРГГХХХХХХ!!!!

това е само от днес по темата за сферата на "услугите"!
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

edelwais написа:9 декември - ще слагам зимни гуми на колата.
preporuchvam ti da proverish dali naistina sa gi slojili kato si ia vzimash
na edin kolega v canadskata guma "uj " mu gi smenili
no sled sedmica dve kato zavalial sniag se okazalo che sa mu ostavili all season :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

abe kvo si igraete s teia zimni gumi?
osven ako jiveete v divata provincia, moje da minete s all season, stiga da karate vnimatelno.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

no sled sedmica dve kato zavalial sniag se okazalo che sa mu ostavili all season :beer:
Аз пък никак не мога да се оплача от сервиза на Гумата или Уолмарта. Не си и помислям да ги наближа. :dent:

Виж, магазините им стават да си купиш течност за чистачките. Поне до -30 градуса не замръзва.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

KolioBalkanski написа:abe kvo si igraete s teia zimni gumi?
osven ako jiveete v divata provincia, moje da minete s all season, stiga da karate vnimatelno.
1. миналата година се счупих от буксуване по баира до вкъщи, сложих зимни само на предните, има ОГРОМНА разлика (даже и по равното)

2. Няма кво да се правя на джигит - карам малко дете + ако се натреса някъде, ще се ръсна минимум 500 (толкова ми е дедъктабъла) + ще си скъсам нервите да се занимавам със застрахователи + повишена застраховка + .... ()

3. по празниците ще обикаляме насам-натам - да пъпля до Бостън наример не ме кефи кой знае колко

4. някой каза тука, че приели закон (или нещо такова), че ако нямаш зимни гуми на колата в Кебек, застраховката ти не важи... някой знае ли нещо за това? още нямам писмо от застрахователя (ама и те няма да си счупят краката да те информират...)

та заради това...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

a, verno che v quebec imate i zastrahovatelni posledici
ako tolkova iskate zimni, vzemete si ot junk-yarda oshte edin chift djanti i na tiah si slojete zimni i sami si gi smeniaite.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Rainmaker написа:
edelwais написа:9 декември - ще слагам зимни гуми на колата.
Rainmaker :lol: следвайки съвета ти, инструктирах (по-) добрата половинка да провери дали са ги сменили: оказа се, че са ги сменили. обаче не както пише на work order-a! (добре де, ако не могат да четат, има и схемичка, нарисувано е кое как: задните гуми - в багажника, предните гуми - отзад, отпред - 2 нови гуми ). та вместо 2 нови - сложили 4 нови!!!

Айде пак разправии, айде още 2 часа затрити...
Ама сега нямам търпение да изляза да пробвам по снега :)
Заключено