Само в парите ли е причината?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Само в парите ли е причината?

Мнение от VanBC »

DaniH написа:Скъпи съфорумци, от няколко време ме терзае :?: , който, убедена съм, и вие сте си задавали, а именно - каква е цената един българин да не имигрира, а да си остане в родината?! И дали само в парите е причината или има и други неща като например мръсотия, простотия, скука, досадни роднини, лиса на професионални възможности... Не знам, вие как мислите? А там, за където сме се запътили - дали и там няма да се сблъскаме с подобни неща? ...
Мръсотия, простотия и скука има навсякъде, дори и на Бахамите :wink: . Професионалната реализация е само начин за изкарване на повече пари. Парите не са цел, а средство - средство за постигане на това към което се стреми човек. А това към което се стреми е съсвсем различно за различните хора! За едни целта е да си седят пред хладилника с вграден телевизор и да набиват пуканки, за други - да отгледат деца отличници, за трети - да обиколят света ... :beer: :beer:.
ivandi

Мнение от ivandi »

DaniH написа:след 4 год. чакане, на финала на процедурата - аз съм объркана...
Napravo ti zavijdam na tarpenieto - 4g. Az za po malko ot godina na dva puti biah na kantar dali da se otkaja. A vaprosa dali da dojdesh ili ne spored men e izlishen. Vaprosa e kato dojdesh, dali da reshish da ostanesh ili ne. Az oste ne sum reshil, no v nikakuv sluchaj ne sujaliavam che dojdoh. Goliamo predizvikatelstvo e da pochnesh jivota si otnachalo - bez priateli, bez nikoj na kogoto mojesh da razchitash. Dali si struva, vseki reshava za sebe si.

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

DaniH написа:Скъпи съфорумци, от няколко време ме терзае :?: , който, убедена съм, и вие сте си задавали, а именно - каква е цената един българин да не имигрира, а да си остане в родината?! И дали само в парите е причината или има и други неща като например мръсотия, простотия, скука, досадни роднини, лиса на професионални възможности... Не знам, вие как мислите? А там, за където сме се запътили - дали и там няма да се сблъскаме с подобни неща? Или просто ще бъдем мобилизирани и ще сме готови на повече компромиси?! За каква цена не бихте имигрирали!? Сигурно ви приличам на объркан човек - и си е така - след 4 год. чакане, на финала на процедурата - аз съм объркана... Лятото се видях с моя братовчедка, която от 4 год. живее в Квебек, тя просто не е същата, детето й (12г.) казва, че е квебекарче, говори с майка си на френски, изобщо... Вие загубихте ли патриотизма си, като имигрирахте, защото тези хора са го загубили на 100%?
Bih te posavetval kato imate vazmojnost da doidete-elate.Napravete si gustoto da znaete,che ste napravili goliama krachka v jivota si,che ste vzeli trudno reshenie bez da znaete kakav shte bade rezultata.Da znaete,che shte triabva da se borite mnogo iako bez izobshto da znaete kakav shte bade rezultata.I izobshto dali shte ima rezultat.No spored men niama da vi haresa tuk.Taka,che kakto kazva Kolio ne si zatvariate vratichkata kam BG.Dobre e da znaesh,che imash poveche ot edna vazmojnost.
Za patriotizma-kogato doidoh tuk razbrah,che sam patriot.Sliap (moje bi),no e istinski.
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

sando написа:.. tuka opredeleno ne ni e po surce, viarno po spokoino e , no kakvo ot tova kato niamash priateli da piinesh edna bira da si razpraviate stari sluchki ...
Това за липсата на приятели го срещам много често в този форум :o Аз например не съм много общителна пък винаги ще намеря с кой да пия бира ако имам желание. И с някои от познатите си даже вече мога и стари случки да си разправям :lol: Мисля че липсата на познати и приятели в Канада опира повече до необщителност , прикритост и дежурната завист между българи (колкото и да ми е неприятно да спомена този факт :roll: )
От кебекарите съм научила едно - давайте го по-весело, животът е кратък - вземете kolkoto можете повече от него :-)
Good luck!
Аватар
mitko pitko

Мнение от mitko pitko »

ИДВАЙТЕ!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Аз със сигурност ще тръгна мила Дани.Най-вече заради себе си.И защото не желая повече съседат ми над нас да ме буди сутрин в 07 часа преди да тръгне за работа врътвайки бързо хита КАК БОЛИ на Азис.Един доста силен мотив поне за мен.Когато попитам приятелите ми как са?Те да ми отговарят че едвам свързват двата края ,а същите да ходят всяка вечер да вечерят на ресторант и да са горди ,че 4 годишната им дъщеря върти вече кючеци.Едно е ясно БГ тръгна в доста грешна посока-инфлацията расте,но не и заплатите.Тук не се чувствам сигурна за себе си камо ли за бъдещото си поколение.А от 2005 вече ще има сериозни такси и за преминаване по магистралите което автоматично ще качи и много други цени.Е какво да правя с патриотизма си?Да си седя вкъщи ли?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

sofiya написа:
sando написа:.. tuka opredeleno ne ni e po surce, viarno po spokoino e , no kakvo ot tova kato niamash priateli da piinesh edna bira da si razpraviate stari sluchki ...
Това за липсата на приятели го срещам много често в този форум :o Аз например не съм много общителна пък винаги ще намеря с кой да пия бира ако имам желание. И с някои от познатите си даже вече мога и стари случки да си разправям :lol: Мисля че липсата на познати и приятели в Канада опира повече до необщителност , прикритост и дежурната завист между българи (колкото и да ми е неприятно да спомена този факт :roll: )
От кебекарите съм научила едно - давайте го по-весело, животът е кратък - вземете kolkoto можете повече от него :-)
Good luck!

istinata e che nasheto semeistvo e s mnogo malko dete i naistina tova sa trudnosti po 10, a naistina mozesh da piesh bira s mnogo hora, no ne e sustoto, prosto temite pochti vinagi gravitirat okolo parite, rabotata i koi kogo precakal.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Tuk e gore-dolu kato v US-samo pari e main topic.Vchera si govorim s edin kolega i toi mi razkazva za gadjeto si.Kak edi-koga si bila otishla v tiah etc.Az mu kazvam "I sega kakvo,veche niama nasam-natam iz barovete s razlichni jeni?".
Negovia otgovor-"A ne,iskam tazi da ia zadarja.Tia e edi-kakva si i pecheli $28/chas!!!"
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

България винаги ще ми липсва ,но има едно но
ако се върна в България и запо4на на ново Канада винаги ще ми липсва .Винаги 4овек иска това което няма а после когато се сдобие с ме4таното--------не му се радва и се вика ----е за тва ли бе толкова ме4тане и бъхтене.
A long time ago
in a galaxy far ,far away
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

bliasaka написа:Tuk e gore-dolu kato v US-samo pari e main topic.Vchera si govorim s edin kolega i toi mi razkazva za gadjeto si.Kak edi-koga si bila otishla v tiah etc.Az mu kazvam "I sega kakvo,veche niama nasam-natam iz barovete s razlichni jeni?".
Negovia otgovor-"A ne,iskam tazi da ia zadarja.Tia e edi-kakva si i pecheli $28/chas!!!"
E ТИЯ ЯВНО СА ЕГАТИ ОЛИГОФРЕНИТЕ, ЩОМ И ВРЪЗКИТЕ ИМ СЕ ОПИРАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО ТОВА КОЙ КОЛКО ПЕЧЕЛИ, МАНИ МАНИ,
DUN

Мнение от DUN »

Moeto vpechatlenie e che v povecheto sluchai prichinata za ostavaneto v Canada sa samo parite i taka mectania pasport. Tuk sas sigurnost veroiatnostta da se sblaskate s mrasotia, prostotia, skuka, lipsa na profesionalni vazmognosti e mnogo goliama, a sashto taka i s mnogo drugi problemi za koito dori i ne podozirate che sashtestvuvat.
Zatova ako mogete si ostavete shiroko otvoreni vratite za vrashtane v Bulgaria.
dakel1

Мнение от dakel1 »

Аз от както сам тук мога да кажа, 4е имам много приатели и познати ве4е-явно вси4ко опира до контактност и желание за комуниказия с хората! Така 4е не страдам, бирата ,пардон виното има с кой да си го пия...., но мили хора в България направете си добре сметката дали сте издаржите на натоварването в на4алото тук, особено ако не сте свикнали да варсите няколко неста едновременно.Стресат и умората могат да ви вгор4ат животат , ако нямате силна мотивазия и здрава психика! Моля за извинение , но много се затруднявам с писането на кирилиза- не сам свикнал ! :wink:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

"...Не всичко е пари, приятелю,
не всичко е пари..."
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

IvHaydu написа:"...Не всичко е пари, приятелю,
не всичко е пари..."
da,това е приказка,която съм чувал от хора,които ги имат достатъчно,и разбират че не всичко е пари.Ама се съмнявам че за мен е тъй
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Номерът е да си докарате приятелите тука, или пък вие да отидете при приятели които са заминали преди вас. Колкото до разговорите за пари, зависи с какви колеги ще се събере човек, ние например си говориме само за секс по цял ден.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено