Ох...Прегледах си мнението и виждам,че съм била доста крайна с оценката си за стандарта на живот,но пък и виждам,че предишната оценка на монреалския ме е предизвикала...Нека да бъдем обективни поне като даваме оценки-поне доколкото е възможно!
Стандарта на живот е различен за различните слоеве на обществото! Къде той би бил по-голям,в Монреал или в Торонто,зависи от спецификата на работа! Има професии,за които съществуват благоприятни райони за работа (професии свързани с туризъм,например,нефтена промишленост,електроника и т.н.) и други професии,които са горе-долу еднакво котируеми навсякъде,т.к. са свързани с обслужващата сфера. Та,що се отнася до първите,всички се сещаме,че къде е повече работата е нещо много относително...Там,където работата е свързана с американската икономика е много вероятно подобни фирми да има много повече в Торонто,отколкото тук и тези професии да са по-добре платени от аналогичните тук.В същото време е точно обратното с други професии.
Торонто е стратегически важен град заради близостта си до Щатската граница и доста американски мегаполиси,а следователно има и съсредоточаване на американо-канадски бизнес именно там.
И да се върнем на стандарта и на къщите...Нека да кажем,че въпреки заема,ако имаш нещо в главата когато купуваш недвижимост ще си направиш добра сметка дали тя ще ти е по джоба и колко голяма да бъде за да е по джоба...Също така,каква част от сумата да платиш за нея сам. Значи,къщи (по-точно бунгала),каквито емигрант в Монреал е в състояние да купи на първата си година живот,емигрант в Торонто ще си позволи много по-късно. Такава,каквато емигрант тук е в състояние да купи след 5-6 години,са много малко хората в Торонто,които могат да си позволят.
Естествено става въпрос за цена на живот,при сравнително еднакво заплащане на труда.
От там твърдението ми за по-висок стандарт. И не съм съгласна,че жилището и колата не правят стандарта ти! Точно това го прави в най-голяма степен! От там нататък,смятахме,смятахме в други теми кой колко харчи на месец и какво се получава....Ако живееш в Монреал с 5-6000 дол. презадоволено и дори богато,в Торонто едва преживяваш...Сумата за задоволен живот там е значително по-висока.
Между другото...Ванко,вече втора тема се открива за цените на храната и тук цял форум ме изкарва едва ли не луда че харча толкова малко за храна а те удрят хилядарката...Как така се намират хора да кажат чак когато стане друг въпрос,че и те всъщност по толкова харчат?

Ето ти си първия от когото чувам,че и в Торонто всъщност е възможно с толкова да се храни човек,от което ми се прокрадват съмнения и рано или късно ще се убедя сама каква е истината...