Монреал или Торонто ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

JOY написа:
speedy написа:
JOY написа: Да вдигнат ръка Торонтовчани,които живеят в собствена къща (не кондо)!!!
От моите познати, общо взето няма такива които да не живеят в къща.
:lol: Под наем?
не знам защо обръщате такова голямо внимание на хората,които са си "купили"къщи? да купиш къща тук не е да извадиш парите и да ги наринеш.Като я "купиш",и влезеш в нея,започва 30 годишно изплащане,и чак след това е твоя.Мисля,че не е биг дил да вземеш къща и да започнеш да я плащаш.Всяко семейство със 2-ма работещи би получил заем за къща.

ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ,МНОГО МОЛЯ АКО ГРЕшА НЕщО ФИНАНСОВИТЕ СПЕЦОВЕ САМО ДА СИ КАЖАТ ТЯХНОТО МНЕНИЕ,БЕЗ ДА МЕ НАПАДАТ.ПЛИЙЗ
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

goliama mechka написа:
JOY написа:
speedy написа:
JOY написа: Да вдигнат ръка Торонтовчани,които живеят в собствена къща (не кондо)!!!
не знам защо обръщате такова голямо внимание на хората,които са си "купили"къщи? да купиш къща тук не е да извадиш парите и да ги наринеш.Като я "купиш",и влезеш в нея,започва 30 годишно изплащане,и чак след това е твоя.Мисля,че не е биг дил да вземеш къща и да започнеш да я плащаш.Всяко семейство със 2-ма работещи би получил заем за къща.

ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ,МНОГО МОЛЯ АКО ГРЕшА НЕщО ФИНАНСОВИТЕ СПЕЦОВЕ САМО ДА СИ КАЖАТ ТЯХНОТО МНЕНИЕ,БЕЗ ДА МЕ НАПАДАТ.ПЛИЙЗ
az ne sam finansov spec ama moga da ti kaja che se pecheliat pari ot kashtite - nai vehce bankite no poniakoga i horata
tuk tova e edna goliama igra.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
survivor

Мнение от survivor »

Joy, balgarite v Qc mnogo se otpuskat zaradi socialnata politika i obiknoveno mnogo se motayat po chakane na COFI, samoto Cofi, posle ucheneto stava neminuemo. Da ne govorim za lesniya social i kolko hora poznavam, koito sa na social i uzh iskaha da uchat, ama zapisvat po 1-2 kursa samo, zashtoto kak taka - ako ne se spravyat shte ostanat bez social. I v krayna smetka se poluchava taka, che tuk povecheto balgari v Montreal s godini ne mogat da se opravyat, nyama kakvo da se zalagvame.
speedy

Мнение от speedy »

JOY написа:
speedy написа:
Тц. В собствени. Със заем, но собствени. Аз като говоря, не приказвам... Което, впрочем, няма кой знае какво значение за първоначално установяване.

Според мен, за новодошли има три основни критерия - в този ред:

1. Език - ако искаш да живееш и да работиш, без език не става. Ако знаеш добре френски - Монреал, английски - Торонто. Идеята да отидеш на място и тепърва да се захващаш с езика ми звучи като планирана загуба на време и пилеене на пари.

2. По-голям град - цените са по-високи, има повече хора, но местните са по-възприемчиви към говор с акцент. Едно е Монреал или Торонто, друго Шикутими или Съдбъри.

3. Приятели или поне познати на място.
Последно промяна от speedy на Пон Ное 15, 2004 12:10 pm, променено общо 1 път.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Rodos написа:Предимства на Торонто:
- по-нов, по-модерен, по-чист, по-рационален град - може би най-добрия в цялата северна Америка, според мен дори и по-красив, въпреки "европейската слава" на Монтреал
Това направо ме разби! ха-ха, най-добрият град на планетата!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

Varna pich,Varna ,moge i Monaco.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Торонто
bateto

Мнение от bateto »

B.P. mototo ti me kefi,no i ot nas zavisi tryabva da zapochnem da uvagavame sebe si i da imame po golyamo samochuvstvie.Az i zaradi tova sam takav kritikar.
vanko22

Мнение от vanko22 »

Izviniavam se ,che se namesvam,no iskam da popitam Joy.Zashto sled kato v Montreal standarta na jivot uj e po visok,v Toronto jiveiat mnogo poveche hora?A otnosno hranata kaji na koi telefon da ti se obadia shtoto si pregledah smetkite za hrana i te naistina sa sredno po 400 na mesec.Da ne govorim za detskite zashtoto mislia che i tam ne si prava.A za kompleksa na kwebekarite-tova e publichna taina.Na kakvo mislish che se duljat tezi separatistki meraci za otdeliane ot Canada.Ne samo pokupkata na kushta opredelia standarta na jivot.V Toronto mnogo po-lesno se namira rabota, ako ti se raboti de.I ne na posledno miasto razbira se klimata e po blagopriaten v Toronto.Nadiavam se da ne sum obidil nikoi s moia posting.Prosto tova sa moi lichni vpechatlenia.
bateto

Мнение от bateto »

Az kolkoto po veche stoya v Kebek se ubegdavam ,che kebekata nyamat kompleksi ,a po skoro visoko samochuvstvie i kolkoto po veche obikalyam po hamerikata se ubegdavam ,che ima zashto to da ne im lipsva .Samo,che te tova sa go osaznali i zatova se panat ,da ne govorim za kontinentalnata civilizaciya deto e tragnala ot tuk.Kakto bi kazal G.Dimitrov ,ako beshe jiv-dokato nie s Ivan si govorim i pishem na balgarski ,Hans si govori na nemski samo s konete.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

vanko22, защото всички мангали се изипват там.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Joy

Мнение от Joy »

Ох...Прегледах си мнението и виждам,че съм била доста крайна с оценката си за стандарта на живот,но пък и виждам,че предишната оценка на монреалския ме е предизвикала...Нека да бъдем обективни поне като даваме оценки-поне доколкото е възможно!

Стандарта на живот е различен за различните слоеве на обществото! Къде той би бил по-голям,в Монреал или в Торонто,зависи от спецификата на работа! Има професии,за които съществуват благоприятни райони за работа (професии свързани с туризъм,например,нефтена промишленост,електроника и т.н.) и други професии,които са горе-долу еднакво котируеми навсякъде,т.к. са свързани с обслужващата сфера. Та,що се отнася до първите,всички се сещаме,че къде е повече работата е нещо много относително...Там,където работата е свързана с американската икономика е много вероятно подобни фирми да има много повече в Торонто,отколкото тук и тези професии да са по-добре платени от аналогичните тук.В същото време е точно обратното с други професии.
Торонто е стратегически важен град заради близостта си до Щатската граница и доста американски мегаполиси,а следователно има и съсредоточаване на американо-канадски бизнес именно там.
И да се върнем на стандарта и на къщите...Нека да кажем,че въпреки заема,ако имаш нещо в главата когато купуваш недвижимост ще си направиш добра сметка дали тя ще ти е по джоба и колко голяма да бъде за да е по джоба...Също така,каква част от сумата да платиш за нея сам. Значи,къщи (по-точно бунгала),каквито емигрант в Монреал е в състояние да купи на първата си година живот,емигрант в Торонто ще си позволи много по-късно. Такава,каквато емигрант тук е в състояние да купи след 5-6 години,са много малко хората в Торонто,които могат да си позволят.
Естествено става въпрос за цена на живот,при сравнително еднакво заплащане на труда.
От там твърдението ми за по-висок стандарт. И не съм съгласна,че жилището и колата не правят стандарта ти! Точно това го прави в най-голяма степен! От там нататък,смятахме,смятахме в други теми кой колко харчи на месец и какво се получава....Ако живееш в Монреал с 5-6000 дол. презадоволено и дори богато,в Торонто едва преживяваш...Сумата за задоволен живот там е значително по-висока.
Между другото...Ванко,вече втора тема се открива за цените на храната и тук цял форум ме изкарва едва ли не луда че харча толкова малко за храна а те удрят хилядарката...Как така се намират хора да кажат чак когато стане друг въпрос,че и те всъщност по толкова харчат? :roll: Ето ти си първия от когото чувам,че и в Торонто всъщност е възможно с толкова да се храни човек,от което ми се прокрадват съмнения и рано или късно ще се убедя сама каква е истината...
bateto

Мнение от bateto »

Naprimer moyata nova profesiya e ednakvo platena i v Mtl. i v To.,rabota kolkoto shtesh i na dvete mesta.Kato razhod obache ,ako giveya v To.za naem na gilishte,zastrahovka kola i detska gradina v To. ste se izrasvam edna hilyadarka otgore ,ako vzema da izplashtam sobstvenno gilishte za analogichno kachestvo oshte pone 500d. otgore,stoto v To sa s 30% po skapi.Kato pribavimi neudobstvata koito predlaga po golemiyat grad -po golemi razstoyaniya ,po natovareno dvigenie,ne se pushi po zavedeniyata plyusovete sa za Mtl.Da ne govorim ,ako iskash da uchish neshto,taksite vsichki znaem kade kakvi sa.
Inache Toronto si e super grad po amerikanski standarti,mirishe otdalech na pari,za razlika ot amerikanskite si sabratya na yug/sega ochakvam Mechkata da me zahape/,grad s savremenni tehnoparkove i chisto proizvodstvo,nyama pushaci i komini,nyama mizerni rayoni ,kakto v Detroit,Chicago,Huston naprimer/hayde Mechka/.
Vsashtnost sled kato poobikolih malko kontinenta si dadoh otgovor na vaprosa zashto v To. naemite sa tolkova visoki,ami to imalo zashto prosto gilishtnoto stroitelstvo,infrastrukturata i biznesa sa na mn. visoko nivo, a kachestvoto struva pari.
Za Mtl. ot moyata gledna tochka po veche +,samo edin -po veche stud i po veche snyag.
Veliko

Мнение от Veliko »

A sega poznajte ot 3 pyti, zashto w Mtl naj-jakite pera w budzheta na Torontonians sa w poriadyci po-niski? Ako biaha ednakwi, koj shte se zaselwa w Mtl? A za otdelianeto na Quebec e druga tema, ama maj shte ja zakysat dosta ako se otdeliat. Te i zatowa si stojat w Canada.
bateto

Мнение от bateto »

Az lichno i pri ravni razhodi po pera v Mtl. i To. bih predpochel Mtl.Tuk duha malko po drug ,po mi pasva,a faktora za izbor na mesto na givot e cyal kompleks ot + i -,a ne zavisi samo ot saotnoshenieto prihod ,razhod.
To. mnogo mi haresva ,no ne bih go smenil s Mtl.,kompromis moga da napravya za Ottawa.
Заключено