Kak po postata, na men mi iskaha originali, praviha kopia i slagaha pechat "viarno s originala". Malko riskovano mi se struva da pratia originali po postata.survivor написа:Formulyarite po Internet, dokumentite po poshtata.
Burokraciata v universiteta Laval
Да, да сложи оригиналите и после 6те 4ака6 от умрял писмо... Копия могат да се направят в Минист. на Емиграцията, но внимавай трябва да се подпе4атат вси4ки страници а не само първите ина4е 6те ти ги върнат. Естествено функционерката от минист. (с няколко годи6ен стаж) не може6е да си обясни за6то ми искат на вси4ки пе4ати. Пък и ние нали сме емигранти можем и по няколко пъти да се връ6таме.ivandi написа:Kak po postata, na men mi iskaha originali, praviha kopia i slagaha pechat "viarno s originala". Malko riskovano mi se struva da pratia originali po postata.survivor написа:Formulyarite po Internet, dokumentite po poshtata.

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Да споделя и моя съвсем пресен опит от вчера в Universite de Montreal - казаха ми, че трябва да направя по три копия, на които ще сложат печат вярно с оригинала, но на самото гише дамата ми поиска само оригиналите, каза че копията не й трябват, сканира ги и ми ги върна. Цялата процедура по подаването на документите отне само 2 минути.
За Уни Лавал знам няколко различни ситуации. При мен: нося оригиналите, служителката ги копира и заверява на място, 10-ина минути, че я затрупах с листчета, и то формат А4
. Един приятел сърбин: копия, нотариално заверени безплатно в едно от кметствата, никакви проблеми. Двама познати араби: задължително оригиналите, въпреки наличието на заверени копия, като служителката им прибира оригиналите, докато им се разгледат досиетата и се вземе решение. на единия търсиха дипломата 3 месеца, човекът се беше изприщил, но все пак я намериха накрая, на другия я забавиха само месец-месец и 1/2... Така че много зависи на какъв служител ще попаднеш, и най-важното: дали си арабин
Ако ние се оплакваме, те какво да кажат, ако гледаме такива случки?

Обичам да преча
Ани ти не си ли разбрала 4е тука6ните Québécois не правят никаква разлика между нас и арабите. За вси4ки тях ние сме под един об6т знаменател : 4УЖДЕНЦИ или ПЕРСОНА НОН ГРАТАanito написа:... и най-важното: дали си арабинАко ние се оплакваме, те какво да кажат, ако гледаме такива случки?
Kebekarite ne prawiat razlika, wsi4ki sme nekebekari i to4ka. No w instituciite prawiat, i ne sa samo tezi slu4ai...maria29 написа:Ани ти не си ли разбрала 4е тука6ните Québécois не правят никаква разлика между нас и арабите. За вси4ки тях ние сме под един об6т знаменател : 4УЖДЕНЦИ или ПЕРСОНА НОН ГРАТАanito написа:... и най-важното: дали си арабинАко ние се оплакваме, те какво да кажат, ако гледаме такива случки?
A i oswen towa :, wsi4ki sme nekebekari, no 4ernite i murgawi4kite puk hepten, ako si nepredubedena, ne moje6 da go otre4e6.
Обичам да преча
Ани извинявай, аз помислих 4е говори6 за по-европейски изглежда6тите араби. А за това 4е има дискриминация поради цвета на кожата съм напълно съгласна. Една моя колежка цветнокожа ми каза във връзка с това: Ти си chanceuse 4е си като тяx (Québécois) макар да има дискриминация и към теб, тя не е такава както към нас.."anito написа:...i oswen towa :, wsi4ki sme nekebekari, no 4ernite i murgawi4kite puk hepten, ako si nepredubedena, ne moje6 da go otre4e6.