това е отговор и за сашката.Aries написа:Досегашните ти постове винаги са се отличавали с трезвост, но този ме хвърли в оркестъра!bgmontreal написа:
Апартамента, който купи баща ми малко преди да тръгна сега е 10 (десет) пъти по-скъп.
Моя апартамент е 20тина пъти по-скъп.
Интересно, това 10-кратно нарастване за какъв период на време се отнася.
Щото 100 квадрата преди 10 години струваха 25000 долара, сега в най-добрия случай можеш да им вземеш 35000 долара (и то по скоро в мечтите и обявите на канторите за недвижими имоти). Като сложим 5% лихва и каква стана тя - апартамента, който си купил преди 10 години сега би трябвало (при 5%) да струва над 41000. Ако сложим нормална 9% печалба на година и резултата е 60000.
Това, което аз виждам е, че даже да съумееш да продадеш този имот за заветните 35000 долара пак си на около 3,5% годишна доходност. Е, тук банките дават повече.
Що се отнася до отдаване на имоти под наем все ми се струва, че в Канада и САЩ този вид бизнес е по рентабилен (иначе отдавна всички свободни апартаменти биха се изкупили от външни инвеститори).
Да не говорим за "удоволствието", когато наемателя ти се изнесе с неплатени сметки за ток и телефон и влизайки в апартамента установяваш, че парите за ремонт ще излезат комай колкото парите, които си взел от наемите.
Какво ще направиш? Ще тръгнеш да се съдиш? При нашата "експедитивна" правораздавателна система това ще ти отнеме има-няма 2-3 годинки. И накрая пак няма да си прибереш парите.
Не знам къде си купувате апартаментите, но преди 9.5 години, баща ми взе (по мое настояване разбира се

Моя апартамент в Лозенец да не говорим.
За сашката отдавна знам, че си говори наизуст, но останалите?
Важното е да търсиш и да четеш, защото апартаменти в Овча Купел вървяха по 5000, но и сега са 10-15К
Изобщо тази не е лесна! Аз докато взех триплекса тук бая разучавах, защото може да изгориш здраво. Както е имало спад и в БГ 96-98 година - тогава и в Лозенец е имало за 15-20К, а сега са над 65К.
айде със здраве и нека аз да съм грешния и подадения на емоции.
то времето ще покаже