За това да, но то си е моя работа. Който иска да е в норми и да минава инспекции да си слага локални стандарти.speedy написа: Имам предвид товаПечката и сушилнята използват стандартни NEMA контакти и щепсели.Kpetrov написа:допълнителен Бг. тип контакт
Вероятността инсталация с български контакт да мине инспекция или, още по-лошо, да се погледне с добро око от пожарникарски следовател е доста малка.
Не съм чул в Европа да горят къщите заради контактите. Нито ще го товаря с по-висок ампераж, нито напрежение. Не смятам да го ползвам когато не съм там също така.
Честотата влияе на оборотите АС двигателите и работата на трансформаторите, но не влияе на нагревателните уреди. По-високата локална честота вдига оборотите.
И какво се почна в сгради под наем, пушек, пожарни и т.н.
Аз не разбрах въпроса да е - Искам да попитам някои знае ли как може да се свьрже бг скара на 220волта и да работи добре БЕЗ ПУШЕК В СГРАДА ПОД НАЕМ. Мерси.
Като печеш патладжани и тиквички пък не пуши въобще. А сега де!
Така е, вече го посъветвах да мери между кои проводници има 230-240V. и да дърпа от тях.yahoo написа:Това се е получило защото той е свързал скарата между едната фаза и нулата.