Тьрся ел. маистор

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Тьрся ел. маистор

Мнение от Kpetrov »

speedy написа: Имам предвид това
Kpetrov написа:допълнителен Бг. тип контакт
Печката и сушилнята използват стандартни NEMA контакти и щепсели.

Вероятността инсталация с български контакт да мине инспекция или, още по-лошо, да се погледне с добро око от пожарникарски следовател е доста малка.
За това да, но то си е моя работа. Който иска да е в норми и да минава инспекции да си слага локални стандарти.
Не съм чул в Европа да горят къщите заради контактите. Нито ще го товаря с по-висок ампераж, нито напрежение. Не смятам да го ползвам когато не съм там също така.
Честотата влияе на оборотите АС двигателите и работата на трансформаторите, но не влияе на нагревателните уреди. По-високата локална честота вдига оборотите.
И какво се почна в сгради под наем, пушек, пожарни и т.н.
Аз не разбрах въпроса да е - Искам да попитам някои знае ли как може да се свьрже бг скара на 220волта и да работи добре БЕЗ ПУШЕК В СГРАДА ПОД НАЕМ. Мерси.
Като печеш патладжани и тиквички пък не пуши въобще. А сега де!
yahoo написа:Това се е получило защото той е свързал скарата между едната фаза и нулата.
Така е, вече го посъветвах да мери между кои проводници има 230-240V. и да дърпа от тях.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

:rofl: Eй сега говорих с брат ми - нещо не съм запомнил като хората.

Някой знае ли дали се продават този тип скари тука?
YOUPPI

Мнение от YOUPPI »

Marto написа::rofl: Eй сега говорих с брат ми - нещо не съм запомнил като хората.

Някой знае ли дали се продават този тип скари тука?
Преди време бях видял в магазин Балкан. Ама нямам идея, дали имат още.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

Обикновено върху панела на готварските печки има 2 контакта за 115 волта(един в ляво и един отдясно). В 99% от случаите те са свързани на различни фази, така че с едно малко упражнение по кабелацията единия може да се модифицира за 230 волта, а другия да си остане на 115. В случая няма никаква опасност от прегряване на инсталацията понеже въпреки по-голямата включена мощност (в случая бг скарата), то тока ще си остане същия или по-малък, защото напрежението е нараснало двойно. Единствения риск е да не пъхнете уред работещ на 115 в в този контакт, ще изгори, разбира се. Затова трябва да се маркира или обезопаси по подходящ начин срещу случайно използване . Другият вариант е с два щепсела, за всеки контакт, изисква се правилно свързване на кабелите за да не стане късо съединение.
Ако някой се интересува за подробности, да ми се обади :)
Fuck the Cola
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

То това с двата контакта хубаво, но те са тукашен стандард и не можеш да включиш нищо българско освен ако не им смениш щепселите на уредите. Аз за това си изкарах един бг контакт за да не може случайно да се включи нищо от локалния бит и кухня. ;)
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
tonny

Мнение от tonny »

Kpetrov написа:То това с двата контакта хубаво, но те са тукашен стандард и не можеш да включиш нищо българско освен ако не им смениш щепселите на уредите. Аз за това си изкарах един бг контакт за да не може случайно да се включи нищо от локалния бит и кухня. ;)
Така и трябва да бъде, с различен тип контакт. Затова са различните стандарти, при нас е тип "Шуко" и ако ще прави такива магарии е най-добре да си сложи такъв тип контакт за да няма после, абе жената/детето от къде да знае включила еди какво си и сега отивам за нов...лаптоп например.
Линейното напрежение си е направо 240V, и би следвало скарата да пуши малко повече от нормалното.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kpetrov написа:Аз за това си изкарах един бг контакт за да не може случайно да се включи нищо от локалния бит и кухня. ;)
Не, че и аз не съм прокарал 90% нови кабели и тръби у дома, ама само да ти напомня, макар предполагам знаеш: Ако не си го направил 100% по тукашните стандарти на практика застраховката ти е невалидна.
нищо, че ти прибират парите. Ако стане пожар, следователят ще отвори всички контакти, ключове, че и някои стени. Ако намери нещо не-перфектно, даже и в другия край на къщата, незасегнат от пожара, застраховката се анулира.

Даже, ако намери включено някъде такова

Изображение

...дето го продават навсякъде, вкл Dolarama няма да получиш и цент.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Блъда,
Разбрах, че мойта е невалидна, но не разбрах за твоята ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Леле,що разправия за $100.То са майстори ,то са вадене на жици и контакти,то е дрън,та пляс.
Ето колко просто е всичко.А такива и подобни има има стотици.

Изображение

http://www.costco.ca/Swissmar-8-Person- ... 80933.html"

Айде със здраве да меташ кифтетета! :party: :party: :party: :drinks: :drinks: :drinks:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

optics написа:Блъда,
А бе гледам да правя всичко както трябва, ама може и да ми намерят кусур. Още повече имам сума ти недовършени неща в мазето.

Аз за това си направих съвсем минимална застраховка и си прекарах навсякъде пожарогасителна система с разпръскватели.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ablood написа:
А бе гледам да правя всичко както трябва, ама може и да ми намерят кусур. Още повече имам сума ти недовършени неща в мазето.

Аз за това си направих съвсем минимална застраховка и си прекарах навсякъде пожарогасителна система с разпръскватели.
Системата с разпръскватели само в мазето или и в жилищната площ?
Просто като информация, за застраховката сигурен ли си, че ако пожара не е тръгнал от нестадартната поправка застраховката е невалидна?
Е, то ясно, че могат да те прекарат по всякакви параграфи!
Леле,що разправия за $100.То са майстори ,то са вадене на жици и контакти,то е дрън,та пляс.
Някои хора просто обичат да си майсторят. Някои сглобяват срари таралясници за десетки хиляди дорари, като могат да си купят чисто нова за половин цена. Някои и едни яйца немогат да си изпържат, но правят други неща, които за мен пък са безмислени. Хора всякакви и с различни интереси.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И на трите етажа съм прекарал разпръскватели. Няма празно. Сега вече елиминирах и опасността отвън, махайки хартиения покрив.

Не мога да съм 100% сигурен. Така са ми казвали. Застрахователи различни.... но правилото е едно и също - те съществуват за да печелят пари. Не да раздават.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ablood написа:И на трите етажа съм прекарал разпръскватели. Няма празно. Сега вече елиминирах и опасността отвън, махайки хартиения покрив.

Не мога да съм 100% сигурен. Така са ми казвали. Застрахователи различни.... но правилото е едно и също - те съществуват за да печелят пари. Не да раздават.
Застрахователите ясно, просто ми беше интересно за разпръсквателите навсякъде.
Сигурно си свалял всички тавани и си ги правил наново после!
То в такъв случай от пожар прехвърляш опасноста към наводнение, което си е по-добе в някои отношения де.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Прав си - колкото повече вода, толкова повече опасност от наводнение.

Имайки впредвид обаче, че съм сложил на достъпно място спирателни кранове наводнението трудно може да стане катастрофално.

Пък и децата толкова често разплискват количества вода от ваната, че съм решил да сменя гипсовия таван с нещо друго не-органично:

Изображение
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Погледни тук как форумият всезнайко прави невалидни затраховките на своите клиенти.
ablood написа:На тази клиентка набързо и замостих контактите към работещите кабели, но следващия път ще си купя един мултицет със стрелка и ще си приготвя лампа.

Разбрах, благодаря.
Публикувай отговор