Québec hausse le prix des coupes de cheveux en Outaouais

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Странджата

Re: Québec hausse le prix des coupes de cheveux en Outaouais

Мнение от Странджата »

Зъбите си ги вадим с 4х4!Косата ,на всеки 5 г скин,после дет метъл...и пестим на всеки 10г за по едно Сивик!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

sim написа:И труда на лекари, зъболекари, адвокати струва пари, ама никой не ги пита колко години са учили, от какво са се лишили, по-лесно е да им преброим колите пред къщите!
Признак на простодушие е да завиждаш на високо-квалифицираните за по-високите им доходи, забравяйки годините и усилията, които имат да наваксват.

Също така е арогантно високо-квалифициран и прилично платен човек в северна Америка да твърди, че взимал пари за да имал какво да сложи на масата вечерта. :fubar:
Последно промяна от ablood на Нед Юли 21, 2013 8:30 am, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
sim

Мнение от sim »

Не ми се изпада в полемика, изразих мнението си обобщавайки прочетеното, детайлите са излишни.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Излишно е коментирането на детаил от съфорумник, които твърди, че не искал да изпада в полемика.
sim

Мнение от sim »

Детайл е червеното изречение, което си цитирал и явно разбираш буквално. Казано иначе, някои хора искат да имат на масата си черен хайвер, а други се задоволяват само с боб с наденица т.е. различните хора се целят различно високо и тези, успелите, вместо да ги поздравим, ние им обясняваме, че хайвера им е "кисел".
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

sim написа:Детайл е червеното изречение, което си цитирал и явно разбираш буквално.
Виждал съм няколко пъти в Канада случаи в които хора не успяват да си насмогнат на разходите, удрят лимита на кредита си и остават за известно време без ток, бензин, или дори нещо което да сложат на масата.

Тази седмица работих цял слетобяд за една стара клиентка, за която знам, че вече дължи 2 наема и вероятно няма да успее да ми плати. Естествено заради парите, които съм взел от нея последните години изключвам шанса да и откажа, или да поискам авансово плащане. Кофти период не значи кофти човек.

Къщата за родителите ми я купих от банката на контрактор, които се е пропил, загубил клиентите си, не си е плащал данъците и ипотеката известно време и...

Така, че - да! Чета го така, както е написано.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа: Също така е арогантно високо-квалифициран и прилично платен човек в северна Америка да твърди, че взимал пари за да имал какво да сложи на масата вечерта. :fubar:
Блъди, както винаги поведението ти е издребняващо. Оригиналното изречение е:
Точно обратното, спомагам за това някой да си запази зъба, а този някой от своя страна спомага 6-7 души (смятам зъботехника и себе си) да имат какво да сложат на масата си за вечеря.
Аз виждам своя си принос много повече в първата част на изречението, а не във втората. Пояснението в скобите е защото някой друг дребнавец може да се заяде как 5 души стана на 6-7. Самата идея "слагат нещо на масата си" е определено образно казана, а не в буквалния смисъл.
Не знам с какво те прави по-щастлив заяждането с мен, но ако ти трябва на теб и семейството ти аз съм на среща ;)
sim

Мнение от sim »

Ablood, ние явно мислим в различни посоки. Това да искаш да имаш стандарт, който не можеш да си позволиш, да изхарчиш 200, когато имаш само 100 в джоба си и после да обвиняваш световната криза, последната буря или китайците е предмет на друга тема.
Нищо лично, само изразявам мнение.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

sim написа:Ablood, ние явно мислим в различни посоки. Това да искаш да имаш стандарт, който не можеш да си позволиш, да изхарчиш 200, когато имаш само 100 в джоба си и после да обвиняваш световната криза, последната буря или китайците е предмет на друга тема.
Нищо лично, само изразявам мнение.
Това същото можеш да кажеш за страдащите от недостиг български пенсионери, които си позволяват разточителството да спят в самостоятелна стая, да се глезят с модерен транспорт (вместо пеша), да ядат 3 пъти на ден (нерядко месо), че даже и се забавляват с телевизия, глезят се съвременни дрехи, топла вода, осветление и всякакви подобни не-жизнено важни неща, само защото околните ги ползват.

Така, че когато тръгнеш да обвиняваш някого в разточилетлство не трябва да удряш чертата според ТВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ за твърде/недостатъчно.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Разточителството си е разточителство, независимо от големината на дохода на лицето и социалния му статус.
Да похарчиш $200 при налични $100 е разточителство, както и това да похарчиш $20 при налични $10, така и това да похарчиш $20К при налични $10К.
И такъв тип поведение води само до едно - затъване, банкрут, фалит и тям подобни.

А това защо доходите (пенсията) на тоя и оня са такива а не онакива и до колко е правилно или резонно това, е друга тема.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
sim

Мнение от sim »

Ablood, ти от софрата на човека, отиде при неплатежоспособните канадци и накрая отскочи и до бълг. пенсионери. Знаеш ли какво искаш в крайна сметка да дискутираш (това са 3 различни теми), защото на мен определено ми е трудно да ти проследя мисълта, което обезсмисля дискусията ни.
Апропо, не ми вменявай изводи и заключения (за разточителството на пенсионерите), които никога не съм правила.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да харчиш повече отколкото печелиш за даден период от време може да бъде причинено от:

1. Липса на самодисциплина (нерядко поради силен комплекс за малоценност)

2. Рязък спад в доходите, без възможност да се свият толкова бързо разходите

3. Рязък скок на разходите без достатъчно възможности за компенсиране

Наистина масовата причина за затъване са подвеждащите оферти на търговците, използващи алчността на глуповатите клиенти. Връзваш се с телефон за уж $0 и кола за $199/мес, а се оказва, че като покриеш разходите по тях не остават да си платиш наема. Аз обаче съм виждал хора с пропаднали планове, здравни/семейни/правни проблеми и подобни, които наистина се гърчат за да намерят какво да сложат на масата. За това се дразня, когато заможен човек използва този израз.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

sim написа:Апропо, не ми вменявай изводи и заключения (за разточителството на пенсионерите), които никога не съм правила.
Не съм писал, че имаш предвид пенсионерите, а, че би могло да се отнася и за тях, ако излезеш от релсите на личните си ограничения.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

И други сме виждали и познаваме хора, които са се "гърчили" за да има какво да сложат на масата, или може да сме от тях самите, но въпреки това разбираме кога израза се използва като метафора и кога буквално.
Буквалното му приемане винаги и независимо от конкретиката на случая, е първосигнална реакция и показва липса на много неща.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:И други сме виждали и познаваме хора, които са се "гърчили" за да има какво да сложат на масата, или може да сме от тях самите, но въпреки това разбираме кога израза се използва като метафора и кога буквално.
Буквалното му приемане винаги и независимо от конкретиката на случая, е първосигнална реакция и показва липса на много неща.
:y: :y: :y: :y: :y:
Публикувай отговор