Край на социалната помощ в Квебек
Re: Край на социалната помощ в Квебек
Споко, Ира, няма да ти спрат социала! Само правят подобрения в системата - ще предлагат преквалификация на хората с малки деца и тези над 55 години, за да се измъкнат от мизерията. И май няма да могат да отказват. И все пак с 500 на месец не е живот.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аз да се сомоцитирам. Та това което казваш , потвърждава горното ми мнение.IRA написа:Четох линка и на английски и на френски. Край на социал не виждам, дори сорови мерки не виждам. Къде го прочетохте?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
На какъвто и език да го прочета извода е че е много мижава работа. Очаквах далеч по-сериозни мерки. Не съм против социала, но искам активно и целодневно да започнат да ги ангажират докато си намерят работа. Тогава тези които им трябва време за да работят на черно ще напуснат клона. На икономиката и трябват работници плащащи данъци, а не лентяи живеещи на чужд гръб.
Аз предпочитам лентяи, отколкото висока престъпност. Нямам против да се използват данъците ми, за да се намали криминалният елемент по такъв начин.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ако мислиш, че сумите за социал ще им стигнат за цигари/алкохол/наркотици и ще си стоят кротко "на село" без никакви криминални прояви си в заблуда. А като почнеш да плащаш 6+ цифрени суми данъци съвсем друга песен ще запееш. Системата е опорочена и има нужда от цялостна реформа. Пак повтарям - не съм против социала за тези които наистина се нуждаят.
е, аз не съм специалист по социала, виждам вие познавате отвътре и системата, и ползвателите й: все наркомани, алкохолици и крадци ...
Тя и сега не им стига. Тъй или иначе им я намаляват с 129 долара, при това ако не ходят на курсове за търсене на работа, ако ходят същото като преди. А тия дето работят на чеrно муха ги ухапала, ще ги прежалят тия 129 долара , тъй или иначе ще си получават останалите 600. На всичко отгоре това важи само за новите кандидати !
p.s Познавам системата и затова си позволявам да комнтирам мерките. Това си е чиста проба популизъм целящ да върне по консервативните почитатели на партията на Мороа.
p.s Познавам системата и затова си позволявам да комнтирам мерките. Това си е чиста проба популизъм целящ да върне по консервативните почитатели на партията на Мороа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
6 цифрени суми данъци в Квебек се плащат при доход грубо над $250,000 на годинаyahoo написа:А като почнеш да плащаш 6+ цифрени суми данъци съвсем друга песен ще запееш.

аз пък си мислех, че всички дето пишат в бгканада са или на социал или от този 1%

Някои вече гризнаха дървото. След като затвориха прословутата арабска агенция на Сове, някои от "клиентите и" вече са получили покана за внасяне на данъци за минали периоди. Имам познат, който вече върна получени от правителството пари, плюс глоба и лихви.apple написа: А че не е лесно да си професионален социаладжия, не е! То си е стрес да бачкаш на черно и да трепериш като лалугер да те не сгащят и спрат кранчето.
При положение, че Квебек и Монреал са с най-висок процент на администрация за Канада, няма да е лошо и оттам да поодрежат.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Аз пък си мислех, че противниците на социала имат допир със социаладжии само във форума. В реалният живот не е ли позорно и унизително да имаш такива познати?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
За специалист - не съм. Получавал съм само първите 5 месеца пари за учене на френски, които ще връщам тъпкано цял живот тук. А какви са тези които толкова години или не търсят работа или никой не ги иска на работа? Все недъгави или необразовани? Този който свикне да мързелува с години рано или късно посяга и на тези неща за да му разсеят скуката. После трудно се спира, а като го налегне нуждата от повече пари една крачка ще го дели от криминалните прояви.krimon написа:е, аз не съм специалист по социала, виждам вие познавате отвътре и системата, и ползвателите й: все наркомани, алкохолици и крадци ...
Абе скуката май наляга повече богаташките синчета и щерки, които са задоволени отвсякъде. И са свикнали толкова да им се угажда за всичко и да не ценят нищо, че дори и човешкият живот не е никаква ценност за тях.
На другият полюс са озверелите от глад.
Няма как получаващият социал и работещ на черно да се приближи до който и да е от двата полюса.
На другият полюс са озверелите от глад.
Няма как получаващият социал и работещ на черно да се приближи до който и да е от двата полюса.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Според това:miteto написа:6 цифрени суми данъци в Квебек се плащат при доход грубо над $250,000 на годинаyahoo написа:А като почнеш да плащаш 6+ цифрени суми данъци съвсем друга песен ще запееш.И тва ако си на чек, ако си корпорация сумата е още по-висока защото данъците са по-ниски... Ако някой е наистина в тоя такс бракет, значи е от "единия процент" в Канада и няма ко да го мислим
Става дума за доход от рода на $350К. Йо, рискпек!yahoo написа:Верно е че като за качествена частна детска градина не плащам много - само $40 на ден, но това си прави над $10,000 годишно чисти пари равнени на над $18,000 от заплатата ми при данъчната ставка в която съм. Получавам $1200 от федералните и точно ги давам за данък училище. Ако бях в БК щях да плащам към $17,000 по-малко данъци и детската градина щеше да ми излиза почти безплатно. Това обаче няма никаква връзка с ограничаването на свободата ми за избор на училище по езиков признак - за едни данъкоплатци да може, а за други да е забранено и да трябва да се бъркат още по-дълбоко в джоба за да реализират това което на другите им е разрешено.Павел написа:Него конкретно мога и да не знам колко плаща...
- Bistra
- Напуснал форума
А имотите къде ги слагаш? Или те не са данъци? Принципно си прав, де , че са прекалено нулите. Някой се поизхвърли. Чак пък такава честност в данъкоплатството не съм виждала. Всеки търси легални методи да си намали данъците.miteto написа:6 цифрени суми данъци в Квебек се плащат при доход грубо над $250,000 на година

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")