Българи в Канада достойни за уважение!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: Българи в Канада достойни за уважение!

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа:Единственния човек за уважение от мен до сега за жалост не е сред живите е бате Климбо-Климент Денчев
Бог да го прости ! :bow:
Да наистина, бог да го прости! И все пак...Ти го уважаваш заради старата му слава (както и аз), която постигна в България, но не и заради изявите му в Канада.А в това, което си постнал, честно да ти призная не намирам нищо изумително.
Айде сега някои хора не ни създавайте стереотипи или измислени кумири, по които да се водим! Климент Денчев се върна в България за да завърши проваленият си в странство живот. Такива примери сигурно има бол, само че няма как да ме накараш да им се възхищавам...Сори!
Климент Денчев разбра истината за Канада и прозря че навсякъде е едно и също с разликата че в България хората са на по високо интелектуално ниво и че системата в Сев.Америка нарочно ги прави слепи за да им слугуват и да не роптаят ,може би вече много хора като Ябълка го осъзнават и затова надигат глава а ти скъпа прочети пасажа,има много скрити неща а за книгата Ябълка ето това мога да ти предложа
http://knizhen-pazar.net/index.php?opti ... 1%82%D0%BE"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Климент Денчев разбра истината за Канада и прозря че навсякъде е едно и също с разликата че в България хората са на по високо интелектуално ниво и че системата в Сев.Америка нарочно ги прави слепи за да им слугуват и да не роптаят
Като сравня последните студентски протести в Монреал с абсолютната липса на демонстрации в България....М-Дааа много си прав! Хората в Канада са слепци, а в България - зрящи. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

apple написа:
anxeli написа:Всички българи които познавам в Канада са достойни за уважение :beers:, бачкат си, гледат си семействата ... За повечето няма статии (рядко в местните бг вестници), а и не им дреме за форумското уважение.
Браво, изказването ти прилича на примитивна политическа тактика за набиране на симпатизанти, нещо като "флиртуване с тълпата"! Мисля, че си готова за политическа кариера! Защо не опиташ? ;)
Ябълке, кога ще се пребориш с бебето в теб? Хем искаш да уважаваш някого, хем никой не е достоен :?: ... Цитираните от теб хора са успяли да достигнат до смислено и щастливо съществуване, видяли са проблемите и от тази и от онази страна на океана и са ги описали увлекателно. Недостойни ли са всички, които са минали по същия път но нямат дар слово или журналист, готов да ги препита?
След време и ти като успееш и напишеш нещо такова, няма да си достойна, да знаеш. Защото газиш с ботуши и тъмни очила по пътя на твоето, дай боже, израстване нагоре, вместо да се оглеждаш за истините и красотата около теб. Все търсиш книжки с приказки май, вместо да вземеш да ги напишеш например :* ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Що се ядете с Ябълка не може да разберем ,ми не можа ли да разбереш Анексли че не всички са колхозници и егоисти ;)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, да ...срещат се и душевни вампири чат-пат. :D :D :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Omega3

Мнение от Omega3 »

Bistraе написа:
myhata II написа:Климент Денчев разбра истината за Канада и прозря че навсякъде е едно и също с разликата че в България хората са на по високо интелектуално ниво и че системата в Сев.Америка нарочно ги прави слепи за да им слугуват и да не роптаят
Като сравня последните студентски протести в Монреал с абсолютната липса на демонстрации в България....М-Дааа много си прав! Хората в Канада са слепци, а в България - зрящи. :lol:
В цял свят цената на газта пада, в Бьлгария се качва. Имаше вьзможност Бьлгария да стане сериозен производител на ток, осраха се. Най ниски средни доходи в Европа. Сьдебна система под всякаква критика за простосмьртните. Протести? Няма.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Omega3 написа:Имаше вьзможност Бьлгария да стане сериозен производител на ток, осраха се.
Пич, ако си мислиш, че от това производство на ток българите ще получават по-ниски цени, или ще влизат данъци в бюджета, заблюждаваш се.
Частен производител, собственост на външна фирма, контрол от корумпирано правителство...
Само ще нагърбят народа да им построи многомилиардна централа даром.
Даже после ще си уредят нови закони да точат субсидии и негативни данъци.
Все едно не сме го играли това вече безброй пъти.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Направих си труда да изчета писанията на двамата достойни, според Апълката, българи в Канада. Признавам, че тук-там прескачах скучничкия „пътепис” на първия. Скучен за човек живеещ във Ванкувър, защото не научава нищо ново, а предполагам скучен и за хора нестъпвали в града, защото има толкова излишни подробности, все едно четеш командите на Том Том. Даже по едно време компас ми се привидя м/у редовете. Така и не разбрах, защо този човек е достоен българин? Аааа, сетих се, може би заради прекрасния му английски: планините Уистлър, Сеймор, един малък остров – Гранвайл... плажове – Китцелано;
Раздвоен съм м/у Гранвайл и Фалс крик – кое ми е по-любимо? Дори за моите шопски уши, свикнали на всякакъв абюз – великотърновки, бургазки, хъ, асковски, да не говорим варненски акцент, уши които са свикнали 20 години да чуват хат, спат, стап, бади, далар, вадка..."фалс" ми дойде малко множко.

Що се касае до одисеята на Д-Канев, като роден Тома Неверни и като наслушал са на десетки истории на български дисиденти в САЩ, съм нещо скептичен. Не само, че някои години не му се връзват, не само заради голямото му приятелство с Филип Димитров, не само, че в САЩ шофьорска книжка не се взима от полицията и при получаването И никакъв полицай не те разпитва, не само, че за една година можеш да научиш английски почти от нула, че и да си приравниш изпитите и ти признаят лекарската диплома не само в Канада, ами и в САЩ, че и да ти дадат право да практикуваш там без гражданство, не само, че ми се вижда доста нереално практикуващ лекар, дори и на часттна практика, да може през месец да си ходи до България, не само, че г-н Канев е сигурно единственият лекар в Северна Америка, който има време и желание да е и винар със собствена изба, не само че...абе много станаха самочетата...
Дано да му е достойно виното и оправдае безплатната реклама в енската газета и петте златни медала в САЩ, които се надявам да не са получени като оскарите на Диктаторът. Още утре отивам до ликър стора да си купя една бутилка. Как какво мезе - ябълки разбира се!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
apple

Мнение от apple »

Виж, Павеле отдавна личнона мене ми е ясно, че не познаваш и не виждаш други достойни за уважение хора около тебе освен самия себе си! Ако искаш похвали се тук с постиженията си и перефектния си английски език. Мола следващите ти постинги да бъдат на този език, за да може и ние да ес насладим и поучим от чистия, граматически и литературно издържан стил, който без съмнение използваш когато се изразяваш на английски. Зарежи го тоя сковаващ езика ти български, толкова е недодялан, нали? Както и да е всеки си има право на мнение. Ето ти малко материал за упражняване на езика, а и дано видиш нещо интересно тук.
Dr. Lubomir Kanov is a Bulgarian psychiatrist, who gradated from a university first in Sofia, and later on in Canada; he lived through the abyss of the Bulgarian investigation, court and prison Bolshevik establishments; in his latest book Between Two Hemispheres he writes that in those establishments he met "monsters" and describes "the Stalinism disease" and "healing from it". Such a statement, namely that "communism is contagious" is given also by G. Tsekov, court pathologist. He also states that "certain things may sound funny nowadays, but they were not funny back then at all".
http://www.decommunization.org/English/ ... octors.htm" Като цяло в този сайт може да си припомнят някои хора какво е било, а по-младите да научат. А иначе вероятно Канев лъже и даже не съществува освен във виртуалното пространство може би, за да подвежда такива наивници като мене... :?: http://www.trivium-films.com/triviumfil ... &cat_id=22" А ето ти и координатите му можеш лично даму се обадиш и да си запишеш час за преглед или за разпит на тема самозванец ли е или не? ;) http://www.ucomparehealthcare.com/drs/lubomir_kanov/" А за винарната на човека ядец ли те хваща или какво?
По повод първата статия вземи напиши ти по-добра и опиши любимия си Ванкувър по-оригинално, без грешки и с по-атрактивни лично направени снимки. Вярвам, че има какво да ни покажеш? :?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

apple написа:Виж, Павеле....
Апле, аз никога не съм твърдял, че съм научил английския само за една година и че само след още 2 съм го проговорил без акцент, за разлика от някои други българи и българки. Също така не изпитвам никаква необходимост да се правя на пишман писател за да шашкам българите по света. Когато един човек пише претенциозно и ти казва, че само след няколко години живот в Канада познава канадците по-добре от самите тях, анализирайки ги от а до я, би трябвало да се постарае поне да произнесе имената на местностите които описва правилно, за да може думите му да хванат дикиш. Що се касае до втория достоен, според твоя лист, аз не се съмнявам дали е доктор, съмнявам се колко добър доктор е, за да има време за страничен бизнес и да си позволява да оставя пациентите си без надзор през месец. Също така се съмнявам, че е физически възможно, дори на човек на който английския е матерен език, да завърши медицина за една година, защото приравняването на бг лекарска диплома практически означава следване от нула. Имал съм познати лекари в САЩ и знам много добре колко години им отне. Тук предполагам, че и Пумпи би могъл да те консултира по въпроса. Пак ти казвам, нагледал съм се на многострадални геновеви достатъчно, за да гледам скептично на всеки дисидент, чиито разказ е малко като съшит с дебели бели конци.
Аз няма с какво да се похваля, не съм обикалял Ванкувър по картата за да пиша пътепис, фотоапаратче нямам за да изтипосам и снимки от града. Не съм психоанализатор за да кажа, защо кануците си подпалиха града. Не съм лежал в затвора, не съм завършил медицина за една година, изба нямам, за което съм страшно джелъс (тук направо ме разкова). С повече от две думи, аз не съм достоен българин, за което публично се извинявам.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Павел написа:Апле,.....дрън,дрън.дрън....дрън,дрън.дрън......
In english ,please!!!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Guinness написа:
Не го е научил още :lol:
Стефан Цанев
apple

Мнение от apple »

myhata II написа:
Guinness написа:
Не го е научил още :lol:
Да допускам и такава вероятност! Силен в критиката, слаб в доказателствата... ;)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павел написа: Раздвоен съм м/у Гранвайл и Фалс крик – кое ми е по-любимо? Дори за моите шопски уши, свикнали на всякакъв абюз – ..........."фалс" ми дойде малко множко.
LOL
Интерпретацията в преводите на БГ понякога е дразнеща Павка, но в сравнение с това което аз слушам тук ти си наистина привилигерован.

Марая Кери = Мария Карей
Принц Чарлз = Ел Принципе Карлос. (майтап нема)
Принц Уилиям = Principe Guillermo (Т'ва Гижермо откъде го изровиха нямам представа)

A пък имената на футболистите как ги произнасят там нямат равни..

Наскоро засякох някакъв филм по ТВ-то за конфликтите в бивша Югославия и често се споменаваше "The Balkans" Някой идиот беше решил че Балканите се превежда като Вулканите и въпреки че нямаше абсолютно никакъв смисъл в контекста на историята всеки път в субтитлите се появяваше "Los Volcanes" като превод на "The Balkans" .

Идиотизмитe в преводите в латинска америка нямат равни...
Последно промяна от ivandaman на Пет Юни 22, 2012 11:18 pm, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
Твърдението ти е смешно мадам! Просто напиши протести в България в Гугъла и виж разни най-разнообразни, най-скорошният по-мащабен е този на еколозите. Не знам какво разбираш под демонстрации - да се палят и чупят търговски обекти примерно и офиси или какво? Ако е това доста си крайна бих казала... Но помним и такива неща през годините както и Катуница миналата година също. Явно не четеш какво става в България. То си е твоя работа това, но недей дрънка глупости поне. Студентите в БГ си протестират често и за различни каузи, но мащабите са други. Все пак населението в БГ и тук е несравнимо като брой. И още нещо за какво да протестират за студентските такси като все още са повече от поносими на фона на тези тук? И те вашите в кебешко са пак поносими ама я свери с другите провинции. То по тая логика местните тук трябва направо да сринат правителството от недоволство... Ама си мълчат, теглят си кредитити и си плащат десетки години.
Публикувай отговор