ЗДРАВОСЛОВНО търпение
Re: ЗДРАВОСЛОВНО търпение
О, да определено, търпенето тука и там не е едно и също, радвамсе че съм в Канада и понякога сънувам че съм си пропуснал интервюто преди 5 години и се събуждам стреснат.
Dead Eyes See No Future
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Аааа да....Rall написа:О, да определено, търпенето тука и там не е едно и също, радвамсе че съм в Канада и понякога сънувам че съм си пропуснал интервюто преди 5 години и се събуждам стреснат.

Сега си спомням че и аз в първите няколко години в Канада от време на време сънувах кошмари "че ме връщат в БГ"...
и наистина чувствето беше много тягостно... с времето обаче (за щастие) спрях да ги сънувам...
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Re: Търпението - кога, колко, как?
Rall написа: Та почвам значи от ремъка понеже е най-тънкана, ако не е той отивам на алтернатор и т.н.
Отивам в канадиън таиър и искам ремък. ...............................
Rall, историята е без съмнение забавна, но трябва да се отбележи че подобни случки са по-скоро изключение, докато в някои други геогравски ширини си е правило...
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

този, който е успял да прочете по-горният постинг, значи има здравословно търпениеdesiR написа:Отварям тази тема вследствие на многобройните спорове във форума за това как трябва да бъдем търпеливи към канадските институции - по време на процедурата и после тук, в Канада. Предварително уточнявам, че се смятам за доста търпелив човек, който има респект към ВСИЧКИ правила в живота (не само към официалните). И все пак, намирам за важно да се направят някои конкретни уточнения за нещо, което бих нарекла ЗДРАВОСЛОВНО търпение, което те предпазва от загуба на шанс или право. Този вид търпение изключва досаждането на всяка цена и безкрай, докато постигнете своето. Това търпение означава да останем вежливи, да не нарушаваме правилата, но да имаме ЯСНА преценка на ВСИЧКИ обстоятелства в дадена ситуация и когато това се налага да нарушим обета за "безкрайно търпение" . Ето 3 конкретни пресни примера по моята теза:
1. Ние сме в България и чакаме покана за интервю. Всички от нашия "випуск" я получават, интервютата наближават, но от възпитание и уважение към институциите, ние решаваме, че няма да ги безпокоим. В крайна сметка, под приятелски натиск пишем имейл с хиляда извинения и плахия въпрос дали евентуално няма някакви проблеми, защото вече сме имали проблем с пощите. Оказва се, че поканата е изпратена преди около месец и това е последния ден за потвърждение на интервюто. Всички знаем какъв щеше да е изхода, дори тук наскоро четох за реален случай, в който хората са изпуснали шанса си по подобен начин.
Извод: Първо, дори да имаш пълно доверие на институциите, понякога има ДРУГИ обстоятелства! И когато вече си имал някакъв проблем в комуникацията (какъвто е случая с пощите), здравословно е следващия път да бъдеш бдителен в тази посока. И също е здравословно да попиташ какво става ВЕДНЪЖ!!! не непрекъснато, защото иначе губещия си ти! И да - загубата не е "завинаги", но е с достатъчно големи последствия.
2. Този случай обединява "опита" на няколко мои познати тук, в Канада. Сменяш адреса си, пускаш тази информация навсякъде за теб и съпруг и си спокоен, че всичко е ОК. След доста време чакаш важно писмо, на което трябва да реагираш в ОПРЕДЕЛЕН срок. НО! писмото пристигнало на стария адрес, където вече няма кой да се погрижи да ти го предаде. Пак губещия си ти, защото си решил да бъдеш докрай търпелив. И в най-добрия случай ти остава "правото" да повториш съответната процедура, надявайки се, че този път всичко ще е ОК. Разбира се, преди това трябва да се погрижиш пречките от първия неуспех да бъдат елиминирани, да отделиш още време и ресурс АКО!!!! изобщо едно повтаряне на всичко вече те устройва...
Извод: Както знаем, никоя крайност не е полезна и подобно поведение те вкарва в неприятни заблуди. ЕДНО обаждане навреме не е нахалство и липса на възпитание!
3. Ти си в SAAQ и чакаш за шофьорски изпит. Първоначалните регистрации са минали добре, бързо, остава само последното повикване. Минават 2 "удивителни" часа, в които ти не изпускаш светлинното табло, където трябва да се появи твоето номерче, но... нищо. Няколко пъти питаш охраната - има ли гише, където да разбереш дали всичко е наред, а тя ти отговаря "Запазете спокойствие и изчакайте, това е нормално!" След още известно време, гледайки как всички дошли СЛЕД теб, вече си тръгват, пак се осмеляваш да питаш, пояснявайки, че ако и това е нормално, ще си чакаш. Охраната вече не е сигурна в отговара си, но въпреки това като робот си повтаря едно и също - седнете и чакайте! Ти престъпваш правилата и отиваш на което и да е гише, където се разбира, че всъщност НЕ Е НОРМАЛНО да чакаш близо 3 часа за изпит и че "системата незнайно как те е пропуснала", а SAAQ вече затваря!!! Започват да ти се извиняват и да ти предлагат рандеву за друг ден, но теб това не те устройва! Така че, единствения ти избор е да рискуваш и да се явиш на изпит в извънредни обстоятелства - имаш ограничено до минимум време (при положение, че останалите нямат такова ограничение) и максимум стрес, защото в сградата оставате 3-ма човека и персонала те заобикаля през няколко минути, за да види до къде си стигнал. Да, те са направили изключение от правилата си за края на работното време, НО! ако ти не си се осмелил да попиташ какво става - край! Никой не е виновен, но твоят ден е провален, а и успешното минаване на изпит при гореописаните условия е под въпрос. Така че като те скъсат, пак няма никой виновен!
Съжалявам, ако постът ми е дълъг, но смятам наистина, че е важно да знаем къде са границите на здравословното търпение, така че да не губим шансове, права, време и други ресурси!
Имам още цяла торба с примери в тази насока и съм убедена, че има и други хора като мен, така че когато казваме "Карай по-спокойно, тук за всичко трябва да се чака" - това е така, но и не съвсем... Ключът е в баланса и преценката!
Желая ви успех

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Bistra
- Напуснал форума
Аз пък намирам това точно мнение за доста добре структурирано.Надделяват на моменти емоциите, но не е ли така при всички от нас?
Аз го изчетох без никакви проблеми! (а не съм хич търпелива на моменти)
Ама, то за да напишеш такова мнение не е равнозначно на пътуването ти от пазар "Ситняково" до "Женския" за да си купиш чушки и домати с 15 стинки по-евтини.

Аз го изчетох без никакви проблеми! (а не съм хич търпелива на моменти)
Ама, то за да напишеш такова мнение не е равнозначно на пътуването ти от пазар "Ситняково" до "Женския" за да си купиш чушки и домати с 15 стинки по-евтини.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Проблема ни е че си носим багажа и подозираме всеки че нещо ни работи, лъже, мрази и т.н. умишлени поразии. Приемете че тук, както и навсякъде, почти всяка неуредица или неудача се дължи на обикновената човешка глупост. Някой нещо е пропуснал, забравил, от незнание или мързел не си е свършил работата. Нищо лично, затова пак нищо лично няма, ако се усъмните - поинтересувайте се навреме, но без предубеденост и злъч. Ще съжалите. Не можеш да се сърдиш на някого за глупостта му. Ако е до некомпетентност или немърливост може да подадете оплакване след това. Но не си струва нервите
!

Циганите - на Сатурн !
anxeli написа:Проблема ни е че си носим багажа и подозираме всеки че нещо ни работи, лъже, мрази и т.н. умишлени поразии. Приемете че тук, както и навсякъде, почти всяка неуредица или неудача се дължи на обикновената човешка глупост. Някой нещо е пропуснал, забравил, от незнание или мързел не си е свършил работата. Нищо лично, затова пак нищо лично няма, ако се усъмните - поинтересувайте се навреме, но без предубеденост и злъч. Ще съжалите. Не можеш да се сърдиш на някого за глупостта му. Ако е до некомпетентност или немърливост може да подадете оплакване след това. Но не си струва нервите!

- Independent
Пресен пример. Нося телефон за поправка. Питам колко време ще отнеме, на което ми се отговаря "две седмици". Ама не се безпокойте, веднага след като пристигне, ще ви звъннем да си го вземете. Минават две седмици и аз звъня да питам какво става. Каката по телефон "а, две седмици е възможния минимум, обикновено е три. Ама не се безпокойте, като дойде, веднага ще ви звъннем". Минават три седмици, тоя път се обаждам и настоявам да проверят какво става с този телефон, защото с него си върша работата. Каката проверява и вика "ама той е пристигнал преди десет дни, защо не сте си го взели досега"! Аз бясна отивам до магазина, оплаквам се на продавача. Той поглежда бележката и вика "ааа, ама аз помня, лично говорих с тази жена да дойде да си вземе телефона". Абе "тази жена" съм аз и определено никой не ми се е обаждал, не е оставял съобщения и въобще по никакъв начин не се е свързвал с мен да ми каже, че телефона е готов. Не, вие говорете с нея. Аррррргх, щях да го удуша на място! Да не говорим, че според техните правила, ако не върнеш заместващия телефон в определен срок, те чарджат с 250 кинта.
Но най ме ядоса, че се опита да ме излъже, а след като не успя, да ме изкара ненормална.
Та търпение, търпение, ама понякога трябва да се настъпят яко. Ако и от настъпване не разбират, трябва да се наритат отзад, че да си свършат работата.
Но най ме ядоса, че се опита да ме излъже, а след като не успя, да ме изкара ненормална.
Та търпение, търпение, ама понякога трябва да се настъпят яко. Ако и от настъпване не разбират, трябва да се наритат отзад, че да си свършат работата.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аз не съм казала, че не са нагли и няма да се опитат да те ъъъ разкарат
. Твърдо и убийствено снизходително, гледайки ги в очите настояваме за справка
. Това ги изкарва от самодоволния им заспал баланс и най-често върши работа. Или поне разбираш към кой друг заплес по веригата да се отнесеш
...
За скорошните ми перипетии с канада пост няма да ви разказвам, дълго и скучно е. Но никакви нерви
, иначе ще ни хване деменцията предварително!

За скорошните ми перипетии с канада пост няма да ви разказвам, дълго и скучно е. Но никакви нерви

Циганите - на Сатурн !
- Bistra
- Напуснал форума
Ами, не знам какво е здравословно и какво не, ама още се стряскам насън от кошмари при последната си визита в София. Висим на опашка пред община "Лозенец" в осмърдян коридор, без да има къде да седнеш и изчакаш да свърши почивката на служителките. От време на време някой по - "нездравословно" търпелив те прережда. Ако, решиш да му кажеш нещо, отнасяш една "звучна".
Влизаш. Служителка с отнесен поглед ( ще речеш, че току що е изпушила един джойнт) си чопли ноктите. "Нездравословно" те обслужва прехвъляйки те от гише на гише. Накрая си отиваш облекчен, че си издържал теста. Там си търпелив и не се оплакваш, макар че те разиграват като маймуна. Или понеже са наши да ги търпим - тук обаче, Не!
Абе, хора събудете се! Тук и най-малкия проблем можеш да разрешиш с няколко телефонни обаждания. Верно има си срок за обработка и т.н. и т.н., ама всички са любезни и никой не отказва съдействие.
Аз наскоро имах проблем с колата и той беше решен в рамките на 2-3 седмици без да изпитам най-малкото неудобство или дискомфорт.Ами ако се беше случило там?
Щях да съм вече с жълта книжка.
Не казвам да не се грижиш правата ти да са защитени. Ама по-спокойно!Ако си нервен и се разправяш правиш недобро впечатление, защото си просто единствения.
Наскоро бях свидетел в един супермаркет как един Мосю си изпусна нервите, защото беше пререден на опашката. Ами, резултатът беше, че от персонала извикаха полицията и после той търпеливо трябваше да обяснява защо е толкова изнервен.
Така, че моят съвет е, ако трябва да чакате някъде: Мушнете си в ушите слушалките с приятна музика. От време на време се информирайте докъде са стигнали нещата с най-ослепителната си усмивка и всичко ще е ОК.
Ако, чакате на телефон: Задължително "hands free"!!!Успех!
Влизаш. Служителка с отнесен поглед ( ще речеш, че току що е изпушила един джойнт) си чопли ноктите. "Нездравословно" те обслужва прехвъляйки те от гише на гише. Накрая си отиваш облекчен, че си издържал теста. Там си търпелив и не се оплакваш, макар че те разиграват като маймуна. Или понеже са наши да ги търпим - тук обаче, Не!
Абе, хора събудете се! Тук и най-малкия проблем можеш да разрешиш с няколко телефонни обаждания. Верно има си срок за обработка и т.н. и т.н., ама всички са любезни и никой не отказва съдействие.
Аз наскоро имах проблем с колата и той беше решен в рамките на 2-3 седмици без да изпитам най-малкото неудобство или дискомфорт.Ами ако се беше случило там?
Щях да съм вече с жълта книжка.

Не казвам да не се грижиш правата ти да са защитени. Ама по-спокойно!Ако си нервен и се разправяш правиш недобро впечатление, защото си просто единствения.

Наскоро бях свидетел в един супермаркет как един Мосю си изпусна нервите, защото беше пререден на опашката. Ами, резултатът беше, че от персонала извикаха полицията и после той търпеливо трябваше да обяснява защо е толкова изнервен.

Така, че моят съвет е, ако трябва да чакате някъде: Мушнете си в ушите слушалките с приятна музика. От време на време се информирайте докъде са стигнали нещата с най-ослепителната си усмивка и всичко ще е ОК.
Ако, чакате на телефон: Задължително "hands free"!!!Успех!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
- Напуснал форума
[quote="Bistra"] Наскоро бях свидетел в един супермаркет как един Мосю си изпусна нервите, защото беше пререден на опашката. Ами, резултатът беше, че от персонала извикаха полицията и после той търпеливо трябваше да обяснява защо е толкова изнервен.
Айде да посмалиш малко,че доста станаха лъжите.И за какво са извикали полиция,ако е скочил да набие някой-добре,но само затова че се е развикал на някой , който го е прередил-много полицейски филми гледаш.
Най-съм се смял на твоето твърдение,когато за някаква неплатена фактура на твои познати им правили обиск в тях и в офиса им,че и ти си била там и си гледала докато им бъркали в казанчето на кенефа.
Първо няма съдия който да издаде разрешително за обиск заради една неплатена фактура от Щатите.
Второ-няма капитан,който да води обиска и да те остави да присъстваш на мястото на обиска,ако не си дирекнто свързана с фирмата.Ти каза че си била на гости,онези влезли и почнали да ровят в казанчето на кенефа,а ти си се смеела.Това е невъзможно,при такива операции се ПОКАНВАТ,гостите да напуснат и да остане ЕДИН от собсвениците.Кажи ми в кой град се е случил този обиск,за да разбера името на капитана,да му се смея аз тогава.
Намали малко филмите,че като те чете човек,ще си помисли,че живее в друга Канада.
Айде да посмалиш малко,че доста станаха лъжите.И за какво са извикали полиция,ако е скочил да набие някой-добре,но само затова че се е развикал на някой , който го е прередил-много полицейски филми гледаш.
Най-съм се смял на твоето твърдение,когато за някаква неплатена фактура на твои познати им правили обиск в тях и в офиса им,че и ти си била там и си гледала докато им бъркали в казанчето на кенефа.
Първо няма съдия който да издаде разрешително за обиск заради една неплатена фактура от Щатите.
Второ-няма капитан,който да води обиска и да те остави да присъстваш на мястото на обиска,ако не си дирекнто свързана с фирмата.Ти каза че си била на гости,онези влезли и почнали да ровят в казанчето на кенефа,а ти си се смеела.Това е невъзможно,при такива операции се ПОКАНВАТ,гостите да напуснат и да остане ЕДИН от собсвениците.Кажи ми в кой град се е случил този обиск,за да разбера името на капитана,да му се смея аз тогава.
Намали малко филмите,че като те чете човек,ще си помисли,че живее в друга Канада.
- Bistra
- Напуснал форума
В същата живея като теб. И аз като те чета си мисля същото за тебе , ама както и да е!
Отговарям ти по точки, въпреки че не съм длъжна(нали така):
1. Мосюто ритна в яда си количката на прередилата го дама, без да нарани никого разбира се.
2. На обиска присъствах, защото бях служителка във фирмата.Не съм била на гости.
Още въпроси или това ти стига?
.....
Eто един нагледен пример за нездравословно търпение.Не правете като мен!

Отговарям ти по точки, въпреки че не съм длъжна(нали така):
1. Мосюто ритна в яда си количката на прередилата го дама, без да нарани никого разбира се.
2. На обиска присъствах, защото бях служителка във фирмата.Не съм била на гости.
Още въпроси или това ти стига?

.....
Eто един нагледен пример за нездравословно търпение.Не правете като мен!

С бг никакво сравнение не може да има, не мисля че някой се оплаква, просто предупреждение, че и тук не всичко върви гладко понякога, и макар че ти говорят нещо с любезна усмивка, пак може (доста често
) да е врели-некипели
...

Циганите - на Сатурн !
Разликата с БГ е в това, че там са некадърни и нямат никакво желание да те обслужат, докато тук са просто некадърни.anxeli написа:С бг никакво сравнение не може да има, не мисля че някой се оплаква, просто предупреждение, че и тук не всичко върви гладко понякога, и макар че ти говорят нещо с любезна усмивка, пак може (доста често) да е врели-некипели
...
-
- Напуснал форума
Аха,уж само се развикал,а сега ритнал и количката.Брей за един ритник чак полиция,не дойде ли и пожарна,а не отцепиха ли квартала.Полицията след колко време дойде,че ти видя и дори как го разпитват.да не би да са били пред магазина.Като те четат хората ще си помислят-баси,за един ритник по количка ще го арестуват даже.И като дойде после някой и като му вкарат две-три крошета в зъбите и като дойде полицията след 20-30 мин.,тогава разбира,че живее в друга Канада.Bistra написа: 1. Мосюто ритна в яда си количката на прередилата го дама, без да нарани никого разбира се.
Онези от фирмата нали ти бяха приятели,сега им стана служителка.Айде кажи си освен неплатената фактура,какво друго е имало.Щото за една неплатена фактура,никога,ама никога няма да пратят 5-10 човека за обиск.Полицията няма толкова ресурс.
Това което пишеш са откровени измислици,като онази,че Япония е била Английска колония

айде бе,за един ритник по количка-разпит в полицията,за неплатена фактура-обиск от 5-10 полицая,найш кога.