Канадския долар нараства значително!!!
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Канадския долар нараства значително!!!
Bank of Canada в момента са изправени пред изключително сериозна дилема. От една страна ускореният тренд на канадския долар, който вече е на паритетно ниво спрямо американския още преди да са пипнали лихвите поставя на сериозно изпитание възможностите пред експорта. Едно вдигане на лихвата ще изстреля тренда към нови рекордни нива. От друга страна инфлацията вече тропа сериозно на вратата и данните за нея само на пръв поглед са все още необезпокояващи. В тази ситуация се изисква прилагането на изключително тънък баланс и точното уцелване на момента.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Тъй! Тъй!
На 20 или няма да го пипнат или ще е най-малкото възможно!
На 20 или няма да го пипнат или ще е най-малкото възможно!

Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Айде и аз сега да внеса малко позитивност за новите и да не си мислят че всичко е трагично. Ние като тръгвахме беше по трагично.
Когато аз тръгвах 1999 година КАД долар се купуваше за 1.44 бг лв.
Горе долу колкото е и в момента.
Тогава обаче можех да си продада апартамента от 70 кв метра в София за 25 000 УСД ( тогава цените бяха в УСД на имотите щото още нямаше Евро )
А с тези 25 000 УСД * 1.3 КАД ( такъв беше курса тогава УСД / КАД ) можех да си купя 32 500 КАД.
Ако днес обаче аз или вие продадете същия ап. от 70 кв. м в София ще получите не 25 000 УСД а 45 000 - 50 000 Евро
Курса Евро / КАД в момента е 1.39 КАД за 1 Евро.
32 500 КАД / 1.39 = 23 381 Евро са нужни за да си купите 32 500 КАД.
С други думи усещате ли накъде бия.
Аз тогава е трябвало да продам цял ап. за да получа 32 500 КАД докато на вас днес ви стига да продадете само 51. 95 % процента от апартамента за да получите 32 500 КАД.
Или ако продадете целия ап. ще имате два пъти повече пари от мен тогава.
Ето това ви е далаверта че сте се забавили. Почти двойна.
Така че не плачете за курса щото той е съшия в лева като през 1999 а се радвайте на продажната цена на имота.
Когато аз тръгвах 1999 година КАД долар се купуваше за 1.44 бг лв.
Горе долу колкото е и в момента.
Тогава обаче можех да си продада апартамента от 70 кв метра в София за 25 000 УСД ( тогава цените бяха в УСД на имотите щото още нямаше Евро )
А с тези 25 000 УСД * 1.3 КАД ( такъв беше курса тогава УСД / КАД ) можех да си купя 32 500 КАД.
Ако днес обаче аз или вие продадете същия ап. от 70 кв. м в София ще получите не 25 000 УСД а 45 000 - 50 000 Евро
Курса Евро / КАД в момента е 1.39 КАД за 1 Евро.
32 500 КАД / 1.39 = 23 381 Евро са нужни за да си купите 32 500 КАД.
С други думи усещате ли накъде бия.
Аз тогава е трябвало да продам цял ап. за да получа 32 500 КАД докато на вас днес ви стига да продадете само 51. 95 % процента от апартамента за да получите 32 500 КАД.

Или ако продадете целия ап. ще имате два пъти повече пари от мен тогава.
Ето това ви е далаверта че сте се забавили. Почти двойна.
Така че не плачете за курса щото той е съшия в лева като през 1999 а се радвайте на продажната цена на имота.

Аз също не вярвам че на 20-ти април Банк оф Канада ще вдигне лихвата. По-вероятно е това да стане някъде през втората половина на годината и най-вероятно със стъпка от 0.25%.MrGeek написа:Bank of Canada в момента са изправени пред изключително сериозна дилема. От една страна ускореният тренд на канадския долар, който вече е на паритетно ниво спрямо американския още преди да са пипнали лихвите поставя на сериозно изпитание възможностите пред експорта. Едно вдигане на лихвата ще изстреля тренда към нови рекордни нива. От друга страна инфлацията вече тропа сериозно на вратата и данните за нея само на пръв поглед са все още необезпокояващи. В тази ситуация се изисква прилагането на изключително тънък баланс и точното уцелване на момента.
Що се отнася до курса щатски към канадски долар - на него влияят доста фактори и нещата зависят и от това какво става при големият брат.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- MrGeek
- Путлер Капут
Ситуацията според мен си е на кантар. Наистина като че ли е по-разумно да не се пипа лихвата, защото това определено ще укроти сегашния тренд и даже американската валута ще възвърне известни позиции. Но пък от друга страна ако инфлационните процеси са подпряли сериозно икономиката, един pullback на тренда вследствие непипането на лихвата ще напомпа още повече инфлационния натиск. Според мен наистина има много тънък баланс в сегашната ситуация, който трябва точно да се хване от централната банка. Номерът е, че ние можем само да гадаем в момента.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Проблема ще е ако го повишат, щото тогава следващия въпрос ще е:
"Кога ще се съберат пак и с колко ще го повишат?"
А тогава всички ще се надпреварват да са готови и да не загубят.
"Кога ще се съберат пак и с колко ще го повишат?"

А тогава всички ще се надпреварват да са готови и да не загубят.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Аха, ще проплаче всичкият народ дето е взимал ипотеки на ръба, при много нисък лихвен процент. Може да е сега а може и по-късно.troll написа: Щото всичките, дето взеха ипотеки последните 2-3 години, ако им кажеш, че трябва да плащат по 100-200 долара повече на месец и уйде дъ хорс ин дъ ривър.
Хахаха мен не ме бърка!Щото като купиш къща с голям даун-пеймънт, на изгодна цена ипотеката ти е толкова ниска, че при високи доходи 200-300CAD отгоре...бълха ме ухапала!troll написа: Щото всичките, дето взеха ипотеки последните 2-3 години, ако им кажеш, че трябва да плащат по 100-200 долара повече на месец и уйде дъ хорс ин дъ ривър.

Точно преди 2-3 години лихвения процент се качваше , голяма част от хората взели ипотека са фиксирали процента и то на по висок отколкото е в момента. Имат по 2-3 години докато им дойде момента за преговори, а какво ще стане тогава никой не знае. 100 -200 долара не биха имали кой знае какво влияние върху месечните разходи, а и такъв скок би имала при скок на лихвата с 2-3 процента, а това няма да стане за една нощ. Въобще драматизма е излишен. Масовото фалиране и неистовото поевтиняване на имотите го чакаме от 2003 .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин

Последните 2-3 години, не значи преди 2-3 години !
Никакъв драматизъм няма! Просто мнение за платежоспособноста на хора, взели ипотеки през последните 2-3 години. Не забелязвам обсъждания за цената на недвижимите имоти.

Впрочем, може да е повече от 100-200 пари увеличението при същия лихвен процент. Само трябва да минеш от 40 годишна амортизация на 25 годишна такава.

Ами то като взимаш ипотека трябва много добре да си направиш сметката!...Да претеглиш плюсовете и минусите един вид... Ако не си наясно с какво се захващаш по-добре не започвай!...

Абсолютно емигрантско изказване! Как го правят тук?Julian_04 написа:Ами то като взимаш ипотека трябва много добре да си направиш сметката!...Да претеглиш плюсовете и минусите един вид... Ако не си наясно с какво се захващаш по-добре не започвай!...
1. Харесваш си къща;
2. Почваш да си търсиш банка;
3. Ако някоя се навие, подписваш и се нанасяш;
4. Теглиш персонален заем и си "оправяш" къщата;
5. Купуваш си по-хубава кола от съседа;
6. Ако не можеш да платиш нещо има кредитни карти;
7. Ако не можеш да платиш кредитна карта има други кредитни карти;
Така
1. подкрепяш страната
2. откриваш работни места
3. правиш бизнес на банките
4. правиш бизнес на кредитните карти
5. винаги имаш пари
6. кеф ти е

А още по кеф ти е когато и следните факти са налице.
- имота е в идеален център
- има страхотна гледка към вода
- съсед ти е прайм министъра
- купил си и съседния апартамент до твоя който даваш под наем като наемателя ти изплаща моргиджа.
- имота е в идеален център
- има страхотна гледка към вода
- съсед ти е прайм министъра
- купил си и съседния апартамент до твоя който даваш под наем като наемателя ти изплаща моргиджа.

Wrong answer! Ето моя начин:troll написа:Абсолютно емигрантско изказване! Как го правят тук?
1. Идваш с пари. (не от заем! нито от продажба на имот в България!)
2. Инвестираш парите си в семеен бизнес. Преимуществата са, че живееш с член от семейството си и си помагате взаимно физически и материално.
3. Намираш си добра работа.
4. Намираш си втора работа в къщи, при която осчедоводяването протича по други схеми.
5. Едновременно с това правиш постъпки за повишаване на професионалния статус (примерно членство в професионален орден!)
6. Купуваш си къща, която не се нуждае от ремонт....на изгодна цена, (е туй не го може всеки, щото за мен няма тайни в тая област и то без да ме съветва някой агент по недвижими имоти) с минимум 25% даунпеймънт, за 25 години заем, седмично изплащане!
7.Не пипаш кредитните карти за да изплащаш задълженията си. Има смисъл да се пипат ако това, което си купил ти носи доход,с който да ги погасяваш - задълженията, дее(пример: билдинг с апартаменти за даване под наем).В случая такъв доход не съществува, защото къщата ти е за живеене.
8. Чак тогава си купуваш нова кола.(по възможност в кеш...Е тука ще ме бие моята счетоводителка...ама не е нужно да сме винаги на едно мнение, Нали?) Колата не е лукс! Тя е необходимост!
Равносметка: Имаш къща, която за 3 години си е повишила стойността с 100К CAD, две нови коли-изплатени, без лоши кредити и изпразнени кредитни карти, добра работа, непипнати имоти в България.

Пожелавам на всички нови имигранти да разсъждават като мен!

Ей това горното все едно Успял го е писъл.
Малко се разминаваме с колата ама то е щото за мен е бизнес разход, барабар с бензина, застраховката, подръжката, автомивките и паркинг такса когато ходя по бизнес сделки.
Ако нямах собствен бизнес и аз я купувах колата в брой.
Малко се разминаваме с колата ама то е щото за мен е бизнес разход, барабар с бензина, застраховката, подръжката, автомивките и паркинг такса когато ходя по бизнес сделки.
Ако нямах собствен бизнес и аз я купувах колата в брой.