galya17 - това е много интересно. Може ли да споделиш какъв код има отдолу в десния ъгъл? Моят е "Perm 115b". Ако си кажеш и ти твоя, мога да ти съградя обосновано предположение каква е ситуацията при вас

Напоследък изчетох доста неща по въпроса.
Mi6o76 Първа разлика: при TCFQ изпитът е един за всички нива. Първата част е тест и колкото повече правилни отговори отбележиш, толкова по-високо ниво пише после в сертификата. Втората част - на колкото по-сложни въпроси успееш да отговориш, толкова по-високо ниво ти "приписват". Като оценките от двата етапа са си отделни - можеш да имаш С2 разбиране и А1 изразяване.
При ДЕЛФ за отделните нива има отделни изпити. Тъпото е, че ако не успееш да защитиш В1, не ти дават А2. Трябва да се явиш на ДРУГ изпит за да си докажеш А2. Доколкото ми обясниха по телефона, можело нещо да се измисли в деня на самия изпит ако има съвпадение на груписе да се избира между В1 и В2, или между А1 и А2, ама между А, В или С не може - задължитнелно трябва да ги защитаваш в отделни изпити отделните букви.
Втора разлика: TCFQ има само два елемента - разбиране устно и изразяване устно. Докато на DELF имаш задължително и две писмени части... а пък по мое скромно мнение писмената част от езика си е яко трудна. Та незнам ако си овладял говоренето като за В1/2, а писмения ти е зле... как се отразява това на крайния резултат в ДЕЛФА.
Трета разлика: на документа от TCFQ има срок на валидност. Мисля че 2 години беше. Докато ДЕЛФ-а няма такъв срок. Можеш да се фукаш с него и на внуците си

Но ако всичко върви добре, след 2 години няма да има нужда да доказваш че знаеш френски, щото ще си канадец вече!
Поради гореизборените, много хора, включително аз самия, предпочетоха да се явят на TCFQ.