Моля дайте подробности за федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Моля дайте подробности за федералната процедура

Мнение от Linko »

hadministratora, само си задай въпроса: "Какво щеше да стане ако професията ми не беше сред търсените на канадския трудов пазар?" и сам ще откриеш разликата между двете процедури. :)
По квебекската процедура не е задължително да си с професия от търсените докато при федералната ако не е така забравяш за имиграция в Канада.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Linko написа:hadministratora, само си задай въпроса: "Какво щеше да стане ако професията ми не беше сред търсените на канадския трудов пазар?" и сам ще откриеш разликата между двете процедури. :)
По квебекската процедура не е задължително да си с професия от търсените докато при федералната ако не е така забравяш за имиграция в Канада.
Тази разлика е ясна и очевидна и за нея никой не спори. Не мисля, обаче, че има нещо лошо в това. Нали за това в крайна сметка една много сериозна част и от двете процедури се нарича селекция.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

hadministratora написа:Вероятно точно за това все още чакаш. Една от легендите, които съм чувал за френската процедура е, че при промени в условията и при кандидати подали заявление сравнително скоро (и дори не чак толкова скоро) преди промените, служителите във Виена, които оценяват могат да вземат критериите, които са по-изгодни за дадения кандидат или дори комбинация от стари и нови условия. Е, по федералната процедура няма нищо такова (което е и доказателство в полза на твърдението че е по-ясно регламентирана). Ако си подал документи преди Февруари 2008 си по старите условия и това е. А старите условия са FIFO (first in - first out) и се разглеждат всички кандидатури без предварителна селекция.
...Това дали е по-лесна е много индивидуално и в крайна сметка за едни ще е лесна, за други няма да е. За по-ясното регламентиране виж по-горе :) Не мога да се съглася че регламента за Кебек е по-ясен.
...От коя камбанария?!?! И защо действителността да е по-различна?! Аз не съм с нищо по-различен или специален от другите кандидати. Да, имам професия, която я има в списъка и е търсена на канадския трудов пазар. Да, знам езика добре и успях да го покажа на изпита. Но тези двете са резултат на сериозен труд от моя страна, като за първото имам и не малка доза късмет, че съм се оказал квалифицаран в нещо търсено. Така че моята камбанария е като на повечето хора и в нея няма нищо недостижимо за когото и да било.
hadministratora, приятелю нямам ни най-малко намерение да споря с теб, защото всеки има право на собствено мнение по даден въпрос, но прави впечатление самочувствието, с което вземаш отношение по почти всеки въпрос, особено след приключване на процедурата. ;) Не е лошо, че го имаш, но се моли за в бъдеще да не ти изиграе лоша шега. :!: Не всички имат твоя късмет, макар, че са положили не по-малко труд от теб и едва ли са виновни за това. Не би трябвало да упрекваш някой за това, че има по-различна съдба от твоята или че мисли по-различно от теб и има по-различно мнение по даден въпрос... :geek: Дано не съм прозвучал грубо, все пак всеки има право на мнение стига да е добронамерено и ползотворно спрямо и останалите ползватели на форума, а аз не казвам, че ти не си бил добронамерен в постингите си. :!: Успех и в Канадско!!!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Именно. Късметът е много важен момент в цялата процедура.
Ние чакахме доста, въпреки че подадох в Бъфало. Приятел подал в Бъфало мина за 11 месеца.
Друг приятел подал в Букурещ също мина за толкова. И трите случая са отпреди "последните промени"
и имахме най-много точки от въпросните приятели.
Излиза че нито точките определят скоростта, нито секцията.
Аз така и не разбрах защо ме мотаха - никакви допълнителни документи не са ми искали, не са ме
викали на интервю и не съм ходил на изпит по език (нито са ми искали да ходя).

По въпроса за Кебек, казвал съм го, но пак ще кажа - един як шут в гъза
и да ходят по живо по здраво "по свой път на развитие". Аман от обратна дискриминация !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аман от обратна дискриминация !
Това какво ще рече?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Нещо като the reverse discrimination в САЩ – ако отидеш, примерно в DMV, 70 - 80 % от служителите там са „африкан-американ”. Същото се наблюдава и в много други държавни учреждения.
Има “black history month”, white няма.
Ако някой каже, че е черен и е горд с това, му ръкопляскат – държал си на произхода. Ако някой каже, че е бял и се гордее с това – веднага му казват, че е расист.

Навремето Тед Денсън (Сам Малоун - „Cheers”) се появи на едно парти с тогавашното си гадже Упи Голдбърг, гримиран като черен. Ей, разпънаха човека на кръст заради „тази расистка шега”. Въпреки, че аз лично не мога да си представя по-политически коректен избор на гадже – хем черна, хем еврейка.
Миналата седмица Чарлз Баркли са появи гримиран като бял – веднага медиите се възхитиха на страхотното му чувство за хумор.

Същото и за Кебек – те могат да плюват по останалата Канада и да искат да се отделят от нея, сакън някой да изкритикува Кебек – на кръст ще го разпънат.

Едни от най-добрите ми приятели от детинство, независимо че живеят в Монреал, виждат нещата точно като са, за разлика от много други българи списващи тук. Само защото сте избрали да живеете там и евентуално сте се устроили, не трябва това да ви прави слепи.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

В крайна сметка колкото и да съм прост, ми се избистря една картина в главата от вашите писания тука. Федералната процедура я има само за да се отбие номера. Потенциала от емигранти, който влиза в Канада от "по-белите" страни включително и БГ е през квебекарската процедура. Този потенциал отива във федералната част и част от него остава в Квебек. Така, че работата е танту за кукуригу. Ние ви субсидираме, а вие ни осигурявайте емигранти. Другото са рефюжита.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

От всичко, казано дотук, стават ясни няколко неща. Те вероятно са писани и друг път и в други теми, но да ги добавим и тук.
1. Разликите между двете процедури основно са:
-Федерална - има първоначално пресяване, според предпочитаните професии, има изпит по език, подават се документи само до Букурещ, желателно е да се кацне извън Квебек;
-Квебекска - няма пресяване по профеиите(ако попадаш в този списък е бонус), има интервю на френски, документи се подават до Виена и до Букурещ, желателно е кацане в Квебек;
-като времетраене вече са почти еднакви.
2.По другите въпроси:
-Защо смятате, че федералната част издържа Квебек-там не работят ли хората? Според мен т.нар. "социал" е предвиден основно за периода на адаптация докато се ориентираш в обстановката и намериш добра работа(отделен е въпросът, че много се пооловат с него, но това е чисто българска черта-да не бачкаш и да ти дават пари.)
-относно сепаратистките брожения-почти навсякъде има такива, къде в по-малка, къде в по-голяма степен. Здравият разум обаче винаги надделява(поне засега)
-В крайна сметка, като се устрои човек добре, има ли значение къде точно се е случило това. Тука някой се "плюят" бетер канадци на провинциална тематика.

Така че, живейте си живота, правете го по-хубав и не се занимавайте с глупави спорове!
Това е от мен. :))
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Малка корекция!
По федералната процедура се подават документи първо до Сидни, Нова Скотия, Канада. Тук е много важно да ги получиш обратно. Късмета ти трябва да работи на 100%. Едно е да пратиш документи в Европа. Друго е до Сидни. Повтарям : най важното е да се върнат.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

kill_u написа:В крайна сметка колкото и да съм прост, ми се избистря една картина в главата от вашите писания тука. Федералната процедура я има само за да се отбие номера. Потенциала от емигранти, който влиза в Канада от "по-белите" страни включително и БГ е през квебекарската процедура. Този потенциал отива във федералната част и част от него остава в Квебек. Така, че работата е танту за кукуригу. Ние ви субсидираме, а вие ни осигурявайте емигранти. Другото са рефюжита.
Интересен поглед, но да не забравяме, че българите са малък процент от всички имигранти.
Един сенегалец например с по-голяма вероятност ще му е кеф да се засели в Кебек. Конгоанец и т.н. също.
Обаче не и ако е британец, новозеландец и т.н. бих казал кореец, японец също.

А по въпроса - дали работят в кебек хората - ами не ! Не работят. Има мързели които цял живот си откарват на социал.
Това по другите провинции не е възможно. Има по-лесни и евтини начини да се докарат имигранти по другите провинции вместо да се изхранват търтеи.
И преди някой да скочи да се обижда - не казвам че всички са търтеи, а че системата допуска и насъчава съществуването на такива.
Последно промяна от optics на Сря Ное 18, 2009 7:42 pm, променено общо 1 път.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

optics написа:
kill_u написа:В крайна сметка колкото и да съм прост, ми се избистря една картина в главата от вашите писания тука. Федералната процедура я има само за да се отбие номера. Потенциала от емигранти, който влиза в Канада от "по-белите" страни включително и БГ е през квебекарската процедура. Този потенциал отива във федералната част и част от него остава в Квебек. Така, че работата е танту за кукуригу. Ние ви субсидираме, а вие ни осигурявайте емигранти. Другото са рефюжита.
Интересен поглед, но да не забравяме, че българите са малък процент от всички имигранти.
Един сенегалец например с по-голяма вероятност ще му е кеф да се засели в Кебек. Конгоанец и т.н. също.
Обаче не и ако е британец, новозеландец и т.н. бих казал кореец, японец също.
Бе човека пише от"по-белите страни"! Сенегал и Конго определено не са от тях! Ако се смята зика за преграда, не мисля че е основателно. В Квебек(поне доколкото ми е известно) не си задължен непременно да владееш френски! Имам познат, който ще почва 4-та година там и почти не знае френски.Общува си на английски! Никакъв проблем, казва и няма и намерение за се задълбава във френския. Нямам някакви пристрастия но от сума време се опитвам да си обясня защо толкова много хора говорят против Квебек, против Монреал? Повечето ми приятели и познати са именно в Монреал и досега никой не се е оплакал. Не казвам че е перфрктното място, но след като са добре... Защо такива полемики, не разбирам. Така само се объркват хората! В крайна сметка сме БЪЛГАРИ и основното сравнение би трябвало да е с БГ(поне на първо време).
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Сетих се междувременно и за още нещо, което сее давало като съвет из форумите-ако искаш среда по-близка до европейската-избираш Монреал, ако искаш по-американска -Торонто или някой от другите по големи градове извън Квебек. А дали е така...;)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ninushevi написа: Бе човека пише от"по-белите страни"! Сенегал и Конго определено не са от тях! Ако се смята зика за преграда, не мисля че е основателно. В Квебек(поне доколкото ми е известно) не си задължен непременно да владееш френски! Имам познат, който ще почва 4-та година там и почти не знае френски.Общува си на английски! Никакъв проблем, казва и няма и намерение за се задълбава във френския. Нямам някакви пристрастия но от сума време се опитвам да си обясня защо толкова много хора говорят против Квебек, против Монреал? Повечето ми приятели и познати са именно в Монреал и досега никой не се е оплакал. Не казвам че е перфрктното място, но след като са добре... Защо такива полемики, не разбирам. Така само се объркват хората! В крайна сметка сме БЪЛГАРИ и основното сравнение би трябвало да е с БГ(поне на първо време).
Е, анджак де. Що пропусна белите страни дето съм ги написал.
За знаенето - разбира се - има китайци дето са живели по 20 и повече години както тук така и в Кебек и не знаят нищо друго освен китайски.
Основното сравнение... от твойта камбанария е точно така. От тук погледнато никакво сравнение не може да става с България. Освен ако не решите да слушате мухата.
От тукашната камбанария е друг акцента. Има яка обратна дискриминация и това е. Павел ви даде много хубави примери.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ninushevi написа:Сетих се междувременно и за още нещо, което сее давало като съвет из форумите-ако искаш среда по-близка до европейската-избираш Монреал, ако искаш по-американска -Торонто или някой от другите по големи градове извън Квебек. А дали е така...;)
За да знаеш какво искаш първо трябва да знаеш какво значи "европейска" и какво значи "американска".
И пак тия обобщения са пресилени

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

"Европейски" град може И да означава олющени сгради, тесни, неугледни и криви улучки, по които трудно се разминават кола и колело. "Американски" - модерни сгради, широки, просторни и прави улици.

Европейските са кют, да ги гледаш за малко и като турист.

Всеки се прехласва по Венеция, ама колко хора биха се заселили там за постоянно - сред вонята и олющените сгради, дето само в софийските виждат конкуренция. За плъховете като котки, които излизат понякога И в тоалетните чинии, да не говорим.

Когато в Париж построиха квартал Дефанс, беше хит на хитовете.
Всеки си мечате за това което няма.

Аз лично останах страшно разочарован от "европейския" Монреал.

Ама то това е като манджите, не можем всички да харесваме едно и също.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор