По квебекската процедура не е задължително да си с професия от търсените докато при федералната ако не е така забравяш за имиграция в Канада.
Тази разлика е ясна и очевидна и за нея никой не спори. Не мисля, обаче, че има нещо лошо в това. Нали за това в крайна сметка една много сериозна част и от двете процедури се нарича селекция.Linko написа:hadministratora, само си задай въпроса: "Какво щеше да стане ако професията ми не беше сред търсените на канадския трудов пазар?" и сам ще откриеш разликата между двете процедури.
По квебекската процедура не е задължително да си с професия от търсените докато при федералната ако не е така забравяш за имиграция в Канада.
hadministratora, приятелю нямам ни най-малко намерение да споря с теб, защото всеки има право на собствено мнение по даден въпрос, но прави впечатление самочувствието, с което вземаш отношение по почти всеки въпрос, особено след приключване на процедурата.hadministratora написа:Вероятно точно за това все още чакаш. Една от легендите, които съм чувал за френската процедура е, че при промени в условията и при кандидати подали заявление сравнително скоро (и дори не чак толкова скоро) преди промените, служителите във Виена, които оценяват могат да вземат критериите, които са по-изгодни за дадения кандидат или дори комбинация от стари и нови условия. Е, по федералната процедура няма нищо такова (което е и доказателство в полза на твърдението че е по-ясно регламентирана). Ако си подал документи преди Февруари 2008 си по старите условия и това е. А старите условия са FIFO (first in - first out) и се разглеждат всички кандидатури без предварителна селекция.
...Това дали е по-лесна е много индивидуално и в крайна сметка за едни ще е лесна, за други няма да е. За по-ясното регламентиране виж по-гореНе мога да се съглася че регламента за Кебек е по-ясен.
...От коя камбанария?!?! И защо действителността да е по-различна?! Аз не съм с нищо по-различен или специален от другите кандидати. Да, имам професия, която я има в списъка и е търсена на канадския трудов пазар. Да, знам езика добре и успях да го покажа на изпита. Но тези двете са резултат на сериозен труд от моя страна, като за първото имам и не малка доза късмет, че съм се оказал квалифицаран в нещо търсено. Така че моята камбанария е като на повечето хора и в нея няма нищо недостижимо за когото и да било.
Това какво ще рече?Аман от обратна дискриминация !
Интересен поглед, но да не забравяме, че българите са малък процент от всички имигранти.kill_u написа:В крайна сметка колкото и да съм прост, ми се избистря една картина в главата от вашите писания тука. Федералната процедура я има само за да се отбие номера. Потенциала от емигранти, който влиза в Канада от "по-белите" страни включително и БГ е през квебекарската процедура. Този потенциал отива във федералната част и част от него остава в Квебек. Така, че работата е танту за кукуригу. Ние ви субсидираме, а вие ни осигурявайте емигранти. Другото са рефюжита.
Бе човека пише от"по-белите страни"! Сенегал и Конго определено не са от тях! Ако се смята зика за преграда, не мисля че е основателно. В Квебек(поне доколкото ми е известно) не си задължен непременно да владееш френски! Имам познат, който ще почва 4-та година там и почти не знае френски.Общува си на английски! Никакъв проблем, казва и няма и намерение за се задълбава във френския. Нямам някакви пристрастия но от сума време се опитвам да си обясня защо толкова много хора говорят против Квебек, против Монреал? Повечето ми приятели и познати са именно в Монреал и досега никой не се е оплакал. Не казвам че е перфрктното място, но след като са добре... Защо такива полемики, не разбирам. Така само се объркват хората! В крайна сметка сме БЪЛГАРИ и основното сравнение би трябвало да е с БГ(поне на първо време).optics написа:Интересен поглед, но да не забравяме, че българите са малък процент от всички имигранти.kill_u написа:В крайна сметка колкото и да съм прост, ми се избистря една картина в главата от вашите писания тука. Федералната процедура я има само за да се отбие номера. Потенциала от емигранти, който влиза в Канада от "по-белите" страни включително и БГ е през квебекарската процедура. Този потенциал отива във федералната част и част от него остава в Квебек. Така, че работата е танту за кукуригу. Ние ви субсидираме, а вие ни осигурявайте емигранти. Другото са рефюжита.
Един сенегалец например с по-голяма вероятност ще му е кеф да се засели в Кебек. Конгоанец и т.н. също.
Обаче не и ако е британец, новозеландец и т.н. бих казал кореец, японец също.
Е, анджак де. Що пропусна белите страни дето съм ги написал.Ninushevi написа: Бе човека пише от"по-белите страни"! Сенегал и Конго определено не са от тях! Ако се смята зика за преграда, не мисля че е основателно. В Квебек(поне доколкото ми е известно) не си задължен непременно да владееш френски! Имам познат, който ще почва 4-та година там и почти не знае френски.Общува си на английски! Никакъв проблем, казва и няма и намерение за се задълбава във френския. Нямам някакви пристрастия но от сума време се опитвам да си обясня защо толкова много хора говорят против Квебек, против Монреал? Повечето ми приятели и познати са именно в Монреал и досега никой не се е оплакал. Не казвам че е перфрктното място, но след като са добре... Защо такива полемики, не разбирам. Така само се объркват хората! В крайна сметка сме БЪЛГАРИ и основното сравнение би трябвало да е с БГ(поне на първо време).
За да знаеш какво искаш първо трябва да знаеш какво значи "европейска" и какво значи "американска".Ninushevi написа:Сетих се междувременно и за още нещо, което сее давало като съвет из форумите-ако искаш среда по-близка до европейската-избираш Монреал, ако искаш по-американска -Торонто или някой от другите по големи градове извън Квебек. А дали е така...