Ех Канада..............................?!?!?!?!?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Ех Канада..............................?!?!?!?!?

Мнение от ablood »

Ivan1007 написа:До тук никoй не ми каза за някакви предимства на Canada пред UK.
Климатът! Изключително интересен е. Няма да скучаеш. :D
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Ivan1007 написа:До тук никoй не ми каза за някакви предимства на Canada пред UK. Разбира се, че е много индивидуално, но просто се опитвам да разбера запътилите се към Canada просто ей така ... щото е Canada. В UK до 2012 вероятно ще отпаднат формалните ограничения за работа. Те и сега могат да се заобикалят сравнително лесно, мисля. Никъде не чакат с червено килимче, но да се запътиш към Canada просто заради самата Canada :evil:
Въобще не са формални и не вярвам да паднат въобще. То един авер още се надява да паднат визите за Канада, ама както вървят нещата визи ще видим в следващия живот. А освен това 2012 има още 3 години, а за три години в Канада може човек да разбере нещата на къде вървят и да реши или да вземе гражданство или да се върне и да се пробва в Кралството.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

kill_u написа:Въобще не са формални и не вярвам да паднат въобще. То един авер още се надява да паднат визите за Канада, ама както вървят нещата визи ще видим в следващия живот. А освен това 2012 има още 3 години, а за три години в Канада може човек да разбере нещата на къде вървят и да реши или да вземе гражданство или да се върне и да се пробва в Кралството.
Ограниченията за право на работа в останалите държави членки на ЕС за български граждани би трябвало да отпаднат от 1-ви януари 2012, което е след малко повече от 2 години.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

/off topic
2 години. Прав си!
nov

Мнение от nov »

Ivan1007 написа:До тук никoй не ми каза за някакви предимства на Canada пред UK. Разбира се, че е много индивидуално, но просто се опитвам да разбера запътилите се към Canada просто ей така ... щото е Canada. В UK до 2012 вероятно ще отпаднат формалните ограничения за работа. Те и сега могат да се заобикалят сравнително лесно, мисля. Никъде не чакат с червено килимче, но да се запътиш към Canada просто заради самата Canada :evil:
Не се запътвам просто ей така за Канада безцелно има и други причини, но като цяло въпреки че не съм бил там ми харесва повече от ЮК, в няколко поста преди този съм казал точно защо, а и мисля че приказката с килимчетата не върви мнго защото съм бил все пак 2 пъти на запад и знам за какво става въпрос, а на Вас колега ако UK ви харесва повече ами след 2012 се върнате в ЮК, те и за 2007 викаха че ще отпаднат ограниченията, после предпазните клаузи 2009, да има някакъв резултат? :twisted:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Не се запътвам просто ей така за Канада безцелно има и други причини, но като цяло въпреки че не съм бил там ми харесва повече от ЮК, в няколко поста преди този съм казал точно защо, а и мисля че приказката с килимчетата не върви мнго защото съм бил все пак 2 пъти на запад и знам за какво става въпрос, а на Вас колега ако UK ви харесва повече ами след 2012 се върнате в ЮК, те и за 2007 викаха че ще отпаднат ограниченията, после предпазните клаузи 2009, да има някакъв резултат? :twisted:
Nov,take it easy ,mate!Недей да се навиваш толкова много.И аз бях като теб.Тръгнах за Канада,ама преди това минах през Обединеното кралство за да изкарам пари за емиграцията.И след това като отидох у канала.разбрах каква груба грешка съм направил.И так 6год, на заточение.Но вече грешката е поправена и се чуствам страхотно.Но все пак опитай,сега и да ти говоря няма да ме разбереш.Трябва да го изпиташ на собствен гръб.
Не мога да повярвам на това ,което виждам-лъскави квартални магазинчета и закусвални блестящи от ред и чистота с любезни и усмихнати продавачи.Няма ги избушените подове пропаднали по средата,покрити с прокъсан балатум,изядените прагове, миризмата на вкиснати подправки и равалено месо. Всичко е ново,подържано, чисто и като опънато по конец.А качеството и количеството на стоките е зашеметяващо.Невероятно е!!!!!!!
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Koko написа: Ограниченията за право на работа в останалите държави членки на ЕС за български граждани би трябвало да отпаднат от 1-ви януари 2012, което е след малко повече от 2 години.
Кел файдъ... светът таман ще се свършва.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Guinness написа:Няма ги избушените подове пропаднали по средата,покрити с прокъсан балатум,изядените прагове, миризмата на вкиснати подправки и равалено месо...
Леле пич! В какъв квартал си попаднал?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ablood написа:
Guinness написа:Няма ги избушените подове пропаднали по средата,покрити с прокъсан балатум,изядените прагове, миризмата на вкиснати подправки и равалено месо...
Леле пич! В какъв квартал си попаднал?
Ами това са в по-голямата си част магазините в Монтреал.Защо се правиш,че не си забелязал.Е, да ти нямаш база за сравнение.Нормално.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Guinness написа:Ами това са в по-голямата си част магазините в Монтреал.
Montreal, Canada ли имаш предвид?
Найстина предполагам, че в забутаните квартали същетвуват такива дупки, но аз винаги съм се въздържал да влизам в тях. Явно ти имаш страст внимателно да избягваш сериозните вериги щом "по-голямата си част магазините в Монтреал" ти се виждат като гореописаните. :lol:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Ама ти си много дървена глава.Спориш за неща ,които нито си виждал нито си чувал.
Последните дни бях в източен Монтреал,Кебек,Канада(дали има друг град с това име) и влезнах в едно кафене да си взема кафе.Когато влезнах,някакси отвътре ми идваше да заговоря на български.Със затварянето на вратата сякаш се пренесох в социалистическа ни родина с добре познатата ни сладкарница от края на 70-те.Същите грозни и очукани маси и столове,същите празни рафтове и същата дебела и ''любезна '' продавачка.И това ли ще отречеш или не ти изнася да е истина.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Не мога да повярвам на това ,което виждам-лъскави квартални магазинчета и закусвални блестящи от ред и чистота с любезни и усмихнати продавачи.Няма ги избушените подове пропаднали по средата,покрити с прокъсан балатум,изядените прагове, миризмата на вкиснати подправки и равалено месо. Всичко е ново,подържано, чисто и като опънато по конец.А качеството и количеството на стоките е зашеметяващо.Невероятно е!!!!!!!
И аз много се чудя, къде ли е това, и едното, и другото. То в БГ вече всичко е лъскаво. А като мотив за емиграция ми се вижда доста повърхностно и несериозно.
Embrace your climate change!
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Не мога да разбера защо се правите на щипани моми.
И къде по-точно се споменава ,че това е мотив за емиграция.Просто съм се върнал на мястото където се чуствам добре и ми е гот.Или сигурно и това е пак проява на песимизъм :shock: :shock:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Забравяш че има хора където няма къде да се върнат,просто нямат избор :wink:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ablood написа: Климатът! Изключително интересен е. Няма да скучаеш. :D
НАправо съм влюбен в него от вече 8 години. 8 months winter and 4 months construction season. :D
В интерес на истината не е лошо, но трудно издържам март и април. Свикнал съм да е пролет, а тук си е зима. :twisted:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор