Нова тема ...за съветите на filipne

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
emodonkov

Re: Нова тема ...за съветите на filipne

Мнение от emodonkov »

todorovi написа:Да, звучи логично споделеното за агенциите. Аз съм виждала на повечето обяви за работа от нескрития пазар, че пише отдолу, че обявата е само за директно наемане на персонал, да не се свързват с тях агенции :wink:
Но както се вижда от по-горния профил на нашето семейство, ние не сме от големите "специалисти". Ако имате съвет как да се реализираме по-бързо в Монреал и какво да търсим, ще ви бъдем благодарни :)
Тодорови, много тенденциозно сте пуснали темата - не ви хареса мнението на филипне и дай сега да го подложим на масова критика. На всичко отгоре си спамите по темата - уж беше за съветите на филипне а изведнъж - давайте съвети как да се реализираме в Канада.
Manage the expectation
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Който е способен и мотивиран сам ще си намери пътя от търкането на подове до желаната кариера и ще успее да се задържи.

Който е неспособен (още по-лошо надценяващ се) само ще се лъже да тормози агенти, да тропа по врати, пуска СиВи-та...
Дори и да извади луд късмет с готино, вакантно място за което са забравили да пуснат обява, скоро системата сама ще го изхвърли.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Дойде момента "закрилника на лековерните filipne" (цитат Линко) , който "отговори не дава" (отново Линко), противно на прорукуванията да даде каквито има съвети.

Преди да започна искам да направя следните уточнения :

1. Мненията ми са мои лични , базиращи се както на личния ми опит така и на информация от познати и приятели. Всяко обобщение е лично мое, базирано на по-горе посочените неща. Всеки да си прави изводите и да си преценява кое му е полезно и кое не.

Това, че правя обобщения не би следвало да е изненада за никого, като се има в предвид факта, че всеки човек обобщава за себе си и представя това обобщение като своя позиция. Така е устроено човешкото мислене.

2. Съществуват понякога доста големи различия в различните провинции и градове както и при различните професии. Ще се постарая да, където е възможно да отбелязвам вероятното наличие на такива различия.

3. Това е тема, която има за цел предоставяне на полезна информация и дискутиране по нея. "Позитивните" заяждания нямат място тук.

4. Това какъв съм аз няма нищо общо с темата.

5. Всеки имащ да каже нещо конструктивно по въпроса е добре дошъл.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Изписа 5 точки, без да кажеш АБСОЛЮТНО НИЩО!?! :?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ЧАСТ 1 Пролеми с които новият имигрант ще се сблъска при търсене на работа

Мисля, че е особено важно да се познават условията при които един нов имигрант започва търсене на работа.
Доброто познаване на тези параметри способства за избора на максимално адекватна стратегия.

Ще се опитам да дам някои от тези параметри. Всеки е добре дошъл да добави или коментира изброените:

1. Новия имигрант няма канадски опит. Нещо, кото се иска почти навсякъде, освен ако има прекалено голяма нужда от даден вид служители а предлагането на такива с канадски опит е недостатъчно.

2. Огромната част от свободните места (повечето източници посочват 80 %, но процента варира според професията, града, провинцията, състоянието на икономиката, търсенето) не се обявяват никъде.

3. Новият имигрант не разполага с почти никакъв network. Освен, може би някой приятел или познат от БГ.
Което го поставя в много неизгодна позиция спрямо неговите местни конкуренти - родените тук или по-отдавана пристигналите имигранти.

4. Новият имигрант е подложен на културен и езиков стрес. Езиковият стрес (освен ако имигранта няма префектни езикови познания и опит с канадския аннглийски и/или френски) се дъслжи на непривикналото към местните говори "ухо". Той е по-голям в град като Монреал поради необходимостта да се знаят и говорят два езика - амглийски и френски.

5. Новият имигрант има много слаба ако не и никаква представа и опит за процеса на търсене на работа - създаване на network, търсене на обяви, писане на резюме, регистриране в търсачки, провеждане на телефонни и на място интервюта и т.н.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:Изписа 5 точки, без да кажеш АБСОЛЮТНО НИЩО!?! :?
Очвидно е било за нищо, поне що се отнася до теб. Иначе има за цел да спести излишни упреци ,,,
leaf

Мнение от leaf »

За да работиш като полицай в Торонто не е необходимо да си канадски гражданин.
Може да си перманент резидент.
Подробности на сайта на полицията.

http://www.torontopolice.on.ca/careers/minreq.php
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

filipne, по-горе не казваш нищо по-различно от това, което се казва в другата тема, и което ivanko13 е обяснил много добре. Така и не видях някъде да даваш съвет как въпреки тези неща новите имигранти да успеят да се реализират в желаната от тях професионална сфера. Какъв в крайна сметка е твоят съвет на дългогодишен имигрант в Канада за това как трябва да се подходи с търсенето и намирането на работа в Канада?

Нали за това е темата?!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

leaf написа:За да работиш като полицай в Торонто не е необходимо да си канадски гражданин.
Може да си перманент резидент.
Подробности на сайта на полицията.

http://www.torontopolice.on.ca/careers/minreq.php
Да ама е нужно да си имал опит в някоя охранителна фирма или да си изкарал некакви курсове поне
А и се прави криминал чек на цялата ти фамилия ,баща майка брат и каквото се сетиш,та значи само некой от тях да има нещо ,забравяш !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valioiko написа:filipne, по-горе не казваш нищо по-различно от това, което се казва в другата тема, и което ivanko13 е обяснил много добре. Така и не видях някъде да даваш съвет как въпреки тези неща новите имигранти да успеят да се реализират в желаната от тях професионална сфера. Какъв в крайна сметка е твоят съвет на дългогодишен имигрант в Канада за това как трябва да се подходи с търсенето и намирането на работа в Канада?
Нали за това е темата?!
Значи Валентин имаш ли кинти чакаш и си търсиш нормална работа
Нямаш ли кинти ,пак чакаш ,ама ставаш в 6 ч сутринта и на Кофти Тайма с бояджийте яко докато ти се отвори парашута,ако ти издържи келя ,ще дочакаш някой ден ,ако ли не обратно пак в Стара Загора !!
Така по разбираемо ли е сега ?!?
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Значи на мухата не му е изържал келя и затова - айде обратно у Филибето. Каза си го най-после момчето. :)
Сигурно не е лесно всеки ден от 6,00 ч. на Кофти Тайма докат си чакаш бензиностанцията. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
todorovi

Мнение от todorovi »

emodonkov написа:
todorovi написа:Да, звучи логично споделеното за агенциите. Аз съм виждала на повечето обяви за работа от нескрития пазар, че пише отдолу, че обявата е само за директно наемане на персонал, да не се свързват с тях агенции :wink:
Но както се вижда от по-горния профил на нашето семейство, ние не сме от големите "специалисти". Ако имате съвет как да се реализираме по-бързо в Монреал и какво да търсим, ще ви бъдем благодарни :)
Тодорови, много тенденциозно сте пуснали темата - не ви хареса мнението на филипне и дай сега да го подложим на масова критика. На всичко отгоре си спамите по темата - уж беше за съветите на филипне а изведнъж - давайте съвети как да се реализираме в Канада.
По принцип не отговарям на личностни нападки, но този път ще се защитя :P .
Няма нищо тенденциозно в темата.
Къде в мой пост пише, че не ми харесва мнението на филипне? Човекът поиска нова тема, за да даде съветите си и аз я направих :wink:
А за личната информация - не е точно спам по темата, върни се малко назад и виж постът на Коко, в който той иска от мен по-конкретна информация за сферата, в която ние търсим работа, за да може да се дадат по-точни насоки. На всички ни стана ясно, че за различните провинции и различните професионални области, ситуацията е различна :!:

Благодаря на leaf и на myhata за инфото как се става полицай в Торонто :beer:
army

Мнение от army »

filipne написа:ЧАСТ 1 Пролеми с които новият имигрант ще се сблъска при търсене на работа

Мисля, че е особено важно да се познават условията при които един нов имигрант започва търсене на работа.
Доброто познаване на тези параметри способства за избора на максимално адекватна стратегия.

Ще се опитам да дам някои от тези параметри. Всеки е добре дошъл да добави или коментира изброените:

1. Новия имигрант няма канадски опит. Нещо, кото се иска почти навсякъде, освен ако има прекалено голяма нужда от даден вид служители а предлагането на такива с канадски опит е недостатъчно.

2. Огромната част от свободните места (повечето източници посочват 80 %, но процента варира според професията, града, провинцията, състоянието на икономиката, търсенето) не се обявяват никъде.

3. Новият имигрант не разполага с почти никакъв network. Освен, може би някой приятел или познат от БГ.
Което го поставя в много неизгодна позиция спрямо неговите местни конкуренти - родените тук или по-отдавана пристигналите имигранти.

4. Новият имигрант е подложен на културен и езиков стрес. Езиковият стрес (освен ако имигранта няма префектни езикови познания и опит с канадския аннглийски и/или френски) се дъслжи на непривикналото към местните говори "ухо". Той е по-голям в град като Монреал поради необходимостта да се знаят и говорят два езика - амглийски и френски.

5. Новият имигрант има много слаба ако не и никаква представа и опит за процеса на търсене на работа - създаване на network, търсене на обяви, писане на резюме, регистриране в търсачки, провеждане на телефонни и на място интервюта и т.н.
Абсолютно си прав.
Бих добавил, че времето за реализация/на такива имигранти/ средно отнема от 2-5 години и е в пряка зависимост от няколко фактора:
1.Степен на владеене на езика
2.Лична амбиция
3.Семеен статус
4.Финансова независимост
5.Гъвкавост/флексабилити/
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

todorovi написа:
Благодаря на leaf и на myhata за инфото как се става полицай в Торонто :beer:[/quote]

Моля,ако ви интересува нещо друго с удоволствие пак ще ви отговоря !! :beer:
Стефан Цанев
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

todorovi написа: Съпругът - любимата ви в този форум професия за обсъждане "полицай" /не катаджия :wink: /. Т.е. там ще започва от начало. Вероятно ще учи нещо. Иначе има желание да работи по професията си след като станем канадци след съответното обучение разбира се. Не знам дали има възрастово ограничение за кандидатстване в полицията? Иначе и той има висше образование бакалавър по Стокознание. Езици - английски - средно ниво; френски - начинаещо.
Ако все пак решите да смените Монреал с Торонто, твоят мъж може да започне от парт тайм курсовете в School of Emergency Management в Джордж Браун колеж и така степ бай степ.... Просто една насока....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено