Цени на авточасти и автоуслуги в Монреал !
- ablood
- Обратна връзка:
И аз вече трети Kараван сменям. Имал съм един единствен дефект: втория Караван (четвърт милион км) скъса ангренажен ремък и имах малоумието да отида в Canadian tire.
Платих за: Вкарване в сервиза($18+tax), един час търсене на проблема( $64+тах), центровка и смяна на свещи, кабели, капачка(около $350+тах), нов един час търсене на проблема( $64+тах), смяна на ремъка, заедно с задължителна водна помпа и още какво ли не... Общо платих ревейки $1510.00
Никога в Canadian tire, освен за промоционална смяна на масло!
Платих за: Вкарване в сервиза($18+tax), един час търсене на проблема( $64+тах), центровка и смяна на свещи, кабели, капачка(около $350+тах), нов един час търсене на проблема( $64+тах), смяна на ремъка, заедно с задължителна водна помпа и още какво ли не... Общо платих ревейки $1510.00
Никога в Canadian tire, освен за промоционална смяна на масло!
Добре де къде ги сменяваш тези неща .......имам в предвид това, че преди известно време бях писал за това дали можеш да си сменяш разни дребни части по колата или дребни ремонти и ми бяха написали, че ще ме суровакат с значителни глоби. Има ли някъде място където можеш да си откараш колата и да си смениш туй-онуй, като си го купиш предварително разбира се?JoroF написа: Сменял сьм стартера -90$ ,изчука няколко пьти ,но си работеше .
аз си го смених
Гьрне сьм сменял и трьби някакви ,скоби -45$
аз си го смених
Спирачно цилиндьрче и трьба 25$
аз си го смених
Масло в трансмисията и филтьр и гарнитура кьм50$
аз сьм си го сменявал
Свещи ,кабели ,спирачни накладки,не помним колко бяха ,пак сьм си ги сменявал аз .
Мисля да си взема малко програмки към лаптопа /имам познати в бранша/само ще трябва да се разтърся от къде може да се купят кабели и различни накрайници в Монреал според автомобилите за да мога да си правя самодиагностика.............
Тези проблеми със автосервизите ЯВНО са навсякъде......
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)

Това дето си цитирал ,без маслото в трансмисията ,е сменяно в подземния паркинг и никои не доиде да ми дига стоики че си работим.А ако толко искаш да диагностицираш тук се продават скенери ,като доидеш ще си купиш.Около 350$ скенер за коли до 1996 и след това ,има си всички накраиници .Ти гледаи да си купиш кола да я караш а не да я диагностицирашrolyd написа:Добре де къде ги сменяваш тези неща .......имам в предвид това, че преди известно време бях писал за това дали можеш да си сменяш разни дребни части по колата или дребни ремонти и ми бяха написали, че ще ме суровакат с значителни глоби. Има ли някъде място където можеш да си откараш колата и да си смениш туй-онуй, като си го купиш предварително разбира се?JoroF написа: Сменял сьм стартера -90$ ,изчука няколко пьти ,но си работеше .
аз си го смених
Гьрне сьм сменял и трьби някакви ,скоби -45$
аз си го смених
Спирачно цилиндьрче и трьба 25$
аз си го смених
Масло в трансмисията и филтьр и гарнитура кьм50$
аз сьм си го сменявал
Свещи ,кабели ,спирачни накладки,не помним колко бяха ,пак сьм си ги сменявал аз .
Мисля да си взема малко програмки към лаптопа /имам познати в бранша/само ще трябва да се разтърся от къде може да се купят кабели и различни накрайници в Монреал според автомобилите за да мога да си правя самодиагностика.............
Тези проблеми със автосервизите ЯВНО са навсякъде......
THE LAST LINE OF DEFENSE
Да ти кажа честно аз взема ли кола /а тя със сигурност няма да е нова порди факта, че пари в началото ще са от жизнена необходимост/ и предвид ниските температури там представям си как ще изглежда отдолу и по свръзките ........... колко ли ръжда ще трябва да се прави и колко ли болтове ще бъдат скъсаниJoroF написа: Ти гледаи да си купиш кола да я караш а не да я диагностицираш

Тук в БГ си продадох Рено Сеник 1999г. перфектно подържано ...... а сега взех едно Ауди 80 90г. за придвижване до работа и обратно и му смених за две седмици четири чарколяци и то поради износване........

-
Две коли съм имал до сега в Канада, и двете на по 10 години(американски): първата с едно леко петънце ръжда на тавана боядисано от продавача, а втората с 3-4 петънца пак боядисани видими само когато колата е много чиста. Качвал съм ги на подемник и двете, ходовите им части бяха без забележка от към ръжда.rolyd написа:
колко ли ръжда ще трябва да се прави и колко ли болтове ще бъдат скъсани![]()
Ей това съм си харесал за диагностика ама го чакам да излезе на по-добра промоция и да сменя настоящата каручка http://www.canadiantire.ca/AST/browse/4 ... antool.jsp. За всички автомобили след 1996 кабела е един.
- MoHTpeal_boy
Предната кола си я правих сам когато нещо се развалеше , има гаражи в които може да си наемеш лифт 7$/час както и инструменти ако нямаш и дерзаеш- демек правиш си всичко там.Поради факта , че колата беше много стара не ми се даваха пари по никви измислени сервизи защото мога да си направя всичко сам , сега си купих чисто нова и изобщо не ми пука има си застраховки и всякви други глупости.
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
-
Може би просто си имал късмет, защото гледам тук-там едни автомобили и ръждицата си личи и на кофти снимки............el Tabernaco написа: Две коли съм имал до сега в Канада, и двете на по 10 години(американски): първата с едно леко петънце ръжда на тавана боядисано от продавача, а втората с 3-4 петънца пак боядисани видими само когато колата е много чиста. Качвал съм ги на подемник и двете, ходовите им части бяха без забележка от към ръжда.
Ей това съм си харесал за диагностика ама го чакам да излезе на по-добра промоция и да сменя настоящата каручка http://www.canadiantire.ca/AST/browse/4 ... antool.jsp. За всички автомобили след 1996 кабела е един.
Възможно е за Канада ламарините да са поцинковани, знае ли човек.....но тези старите ми се виждат ръждивички...... не че е чак такъв проблем с малко работа ще заприлича на човек ...опа на кола...

Имаш в предвид, че кабела е един, но буксите са различни или ?

-
Явно в автодиагностиката те няма, та да обясня някои работи. Всички американски(японски) автомобили след 1996 г. (европейските след 99г) поддържат така наречения OBD II интерфейс (само да кажа че съм попадал и на голф94 със същата букса, ама интерфейса не е същия). Та значи може да използваш всяка джаджа която намериш на пазара (например в Канадиан тайър за 150$) за да си видиш грешките в компютъра.rolyd написа:Имаш в предвид, че кабела е един, но буксите са различни или ?
Аз карам Понтиак Монтана и през лятото ми светва чек енджина и като включа тестера ми казва че сместа ми е прекалено обогатена. И значи ко прайш в такава ситуация:
1 - отиваш в Тайъра плащаш 300$ за естимации търсене на проблеми и т.н. и си тръгваш със същия проблем или
2 - чакаш зимата и чек енджина изгасва...
Иначе ако говорим за цени на ремонти аз да ти кажа: в момента уча френски (демек още сме новобранци тук), жена ми също, плащам сравнително висок наем (май че не познавам някой да плаща повече от мен) и пак мога да си позволя да плащам да ми поправят колата. А ако говорим за цени мога да кажа няколко:
- смяна на спирачни дискове + накладки (предни) + масло + въздушен и маслен филтър - 300$ това за Монтаната;
- смяна на гарнитура на капака на агренажната верига + водна помпа + термостат - 520$
- 4 зимни гуми (със снежинки на тях щот иначе не важат) 460$
- сега гледам са ми заминали 3-те амортисьора (300$ само частите) и ми лопа левия шарнир пък той нитован за носача и трябва да сменям и двата = 120 $. Айде сега сложи още толкоз за труд и т.н.
И пак не ми дреме, щот държавата помага.
Пък ти ако си решил да ставаш механик тук, може да ти е само като предимство да си ремонтираш сам колата, ако пък не - то си е чиста загуба на време.
Айде късмет, пък кат дойдеш на сам обади се и може да пием по една ракия.
Не съм се занимавал професионално с извършване на тестове, тъй като работя в друг бранш, но да ти кажа това не е проблем........ важно е софтуера, който имаш да върши работа и след това много бързо се разучава стига да си имаш опитно зайче /автомобил под ръка/.Ascao написа:Явно в автодиагностиката те няма, та да обясня някои работи.rolyd написа:Имаш в предвид, че кабела е един, но буксите са различни или ?
Аз карам Понтиак Монтана и през лятото ми светва чек енджина и като включа тестера ми казва че сместа ми е прекалено обогатена. И значи ко прайш в такава ситуация:
1 - отиваш в Тайъра плащаш 300$ за естимации търсене на проблеми и т.н. и си тръгваш със същия проблем или
2 - чакаш зимата и чек енджина изгасва...
Пък ти ако си решил да ставаш механик тук, може да ти е само като предимство да си ремонтираш сам колата, ако пък не - то си е чиста загуба на време.
Айде късмет, пък кат дойдеш на сам обади се и може да пием по една ракия.
Първото нещо което трябва да ти дойде наум при светване чек енджина и обогатената смес ...........е ламдасондата.Провери нея ......... и евентуално някой датчик /дебитомер примерно/ защото с компютъра не можеш да изчистиш грешка при условие,че някое от тези нещица не ти работи ....

За загубата на време също не съм съгласен стига мястото да позволява предпочитам да си сменявам по-дребните чаркове сам отколкото да се доверявам на чужд човек /визирам повечето псевдо майстори в БГ/ макар, че и сервизните техници трябва хляб да ядат ....... уважавам им труда /защото познавам и доста добри такива/.
А за ракията няма проблеми ...... поне в началото ще има

- Kan_Tangra