Как мога да изпратя стария си БГ паспорт до Отава ?
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Аз още не съм стигнала до гражданството (остава ми още малко), но как стоят нещата според мен:
Емигрантската виза не ти доказва, че си стоял 3 години.
Имиграционните много добре знаят кой кога е влязъл, кога е излязъл, къде е ходил, и кога се е върнал. Имат си в компютрите досиетата на всеки от нас.
PR картата е документа, с който се доказва статута ти, а при нужда (и ако PR картата ти не е в теб) е достатъчно да кажеш имената си ,датата на влизане в Канада и настоящия адрес, и всичко им лъсва на компютрите (от опит!).
Обърнете PR картата, и вижте, че на гърба пише датата на кацане и името на летището.
Аз си смених паспорта преди няколко месеца в Бг, като в паспортна служба категорично ми отказаха да ми го върнат продупчен. Казаха, че щом няма валидна виза, те са длъжни да го задържат. А емигрантската виза е зачертната и не е валидна.
Имиграционните много добре знаят кой кога е влязъл, кога е излязъл, къде е ходил, и кога се е върнал. Имат си в компютрите досиетата на всеки от нас.
PR картата е документа, с който се доказва статута ти, а при нужда (и ако PR картата ти не е в теб) е достатъчно да кажеш имената си ,датата на влизане в Канада и настоящия адрес, и всичко им лъсва на компютрите (от опит!).
Обърнете PR картата, и вижте, че на гърба пише датата на кацане и името на летището.
Аз си смених паспорта преди няколко месеца в Бг, като в паспортна служба категорично ми отказаха да ми го върнат продупчен. Казаха, че щом няма валидна виза, те са длъжни да го задържат. А емигрантската виза е зачертната и не е валидна.
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites 

Абсолютно си права!p4eli4ka написа:Аз още не съм стигнала до гражданството (остава ми още малко), но как стоят нещата според мен:
Тук посолските хора правят изключение за продпу4ените паспорти. Вече доколкото знам по закон нямат право да ти го върнат - преди можеше , но сега не. Точно както е казала колежката по-горе, ако няма валидна виза го прибират на общо основание.
А имиграционните не ги мислете, те знаят по-добре от нас кога сме влизали и излизали....
pchelichke,
не е въпроса за визата или не, въпроса е за евентуално доказване с печати, че си влизала/излизала я от Бг, я от друга държава. Ходи обяснявай на имиграционните тогаз, не че няма да ти дадат паспорт , но ще те мотат дълго време, докат те си направят техните си проверки. АКо не си много нетърпелива няма да ти направи впечатление, но обикновено като се проточи над година и половина процедурата, някои хора се изнервят.
не е въпроса за визата или не, въпроса е за евентуално доказване с печати, че си влизала/излизала я от Бг, я от друга държава. Ходи обяснявай на имиграционните тогаз, не че няма да ти дадат паспорт , но ще те мотат дълго време, докат те си направят техните си проверки. АКо не си много нетърпелива няма да ти направи впечатление, но обикновено като се проточи над година и половина процедурата, някои хора се изнервят.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
освен това има глоба ако не върнете паспорта до определения срок ,при мене , срока беше три месеца след изтичане на паспорта , с молба , в която се вписва датата на връщане . сега глобата не е кой знае какво - 20 лева , но въпросът е защо да се плаща .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
Аз писах ,че ще го върна 2015 и сега ме е яд ,че не писах 2050 поне. Преди няколко години (2005) ти даваха една декларация в която попълваш кога мислиш да го върнеш. По същото време на една приятелка пък и бяха отказали да й оставят паспорт. Трябва да съобщиш,че искаш да запазиш стария паспорт като подаваш за нов, а не когато отидеш да си вземеш новия.
Последно промяна от IRA на Сря Мар 26, 2008 11:33 am, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Ivet
- Обратна връзка:
Какво точно искаш да знаеш? Къде се намира, как се стига с кола или с градски транспорт?balbi написа:Аз имам едно питане относно маршрута до посолството... МОже ли някой да ме упъти?
Благодаря предварително!
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=bg&g ... iwloc=addr
От Монреал:
http://maps.google.com/maps?daddr=325+S ... 897888&z=9
Let it go...