Как мога да изпратя стария си БГ паспорт до Отава ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Аз още не съм стигнала до гражданството (остава ми още малко), но как стоят нещата според мен:
Емигрантската виза не ти доказва, че си стоял 3 години.
Имиграционните много добре знаят кой кога е влязъл, кога е излязъл, къде е ходил, и кога се е върнал. Имат си в компютрите досиетата на всеки от нас.
PR картата е документа, с който се доказва статута ти, а при нужда (и ако PR картата ти не е в теб) е достатъчно да кажеш имената си ,датата на влизане в Канада и настоящия адрес, и всичко им лъсва на компютрите (от опит!).
Обърнете PR картата, и вижте, че на гърба пише датата на кацане и името на летището.
Аз си смених паспорта преди няколко месеца в Бг, като в паспортна служба категорично ми отказаха да ми го върнат продупчен. Казаха, че щом няма валидна виза, те са длъжни да го задържат. А емигрантската виза е зачертната и не е валидна.
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

p4eli4ka написа:Аз още не съм стигнала до гражданството (остава ми още малко), но как стоят нещата според мен:
Емигрантската виза не ти доказва, че си стоял 3 години.
Имиграционните много добре знаят кой кога е влязъл, кога е излязъл, къде е ходил, и кога се е върнал. Имат си в компютрите досиетата на всеки от нас.
PR картата е документа, с който се доказва статута ти, а при нужда (и ако PR картата ти не е в теб) е достатъчно да кажеш имената си ,датата на влизане в Канада и настоящия адрес, и всичко им лъсва на компютрите (от опит!).
Обърнете PR картата, и вижте, че на гърба пише датата на кацане и името на летището.
Аз си смених паспорта преди няколко месеца в Бг, като в паспортна служба категорично ми отказаха да ми го върнат продупчен. Казаха, че щом няма валидна виза, те са длъжни да го задържат. А емигрантската виза е зачертната и не е валидна.
Абсолютно си права!
Тук посолските хора правят изключение за продпу4ените паспорти. Вече доколкото знам по закон нямат право да ти го върнат - преди можеше , но сега не. Точно както е казала колежката по-горе, ако няма валидна виза го прибират на общо основание.
А имиграционните не ги мислете, те знаят по-добре от нас кога сме влизали и излизали....
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Аз имам едно питане относно маршрута до посолството... МОже ли някой да ме упъти?
Благодаря предварително!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

pchelichke,
не е въпроса за визата или не, въпроса е за евентуално доказване с печати, че си влизала/излизала я от Бг, я от друга държава. Ходи обяснявай на имиграционните тогаз, не че няма да ти дадат паспорт , но ще те мотат дълго време, докат те си направят техните си проверки. АКо не си много нетърпелива няма да ти направи впечатление, но обикновено като се проточи над година и половина процедурата, някои хора се изнервят.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
tochica

Мнение от tochica »

освен това има глоба ако не върнете паспорта до определения срок ,при мене , срока беше три месеца след изтичане на паспорта , с молба , в която се вписва датата на връщане . сега глобата не е кой знае какво - 20 лева , но въпросът е защо да се плаща .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

при мен няма срок, подписах декларация, че ше го върна, "когато се оправя с канадските власти" :D А туй е доста разтегливо понятие
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз писах ,че ще го върна 2015 и сега ме е яд ,че не писах 2050 поне. Преди няколко години (2005) ти даваха една декларация в която попълваш кога мислиш да го върнеш. По същото време на една приятелка пък и бяха отказали да й оставят паспорт. Трябва да съобщиш,че искаш да запазиш стария паспорт като подаваш за нов, а не когато отидеш да си вземеш новия.
Последно промяна от IRA на Сря Мар 26, 2008 11:33 am, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

balbi написа:Аз имам едно питане относно маршрута до посолството... МОже ли някой да ме упъти?
Благодаря предварително!
Какво точно искаш да знаеш? Къде се намира, как се стига с кола или с градски транспорт?

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=bg&g ... iwloc=addr

От Монреал:

http://maps.google.com/maps?daddr=325+S ... 897888&z=9
Let it go...
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

balbi написа:Аз имам едно питане относно маршрута до посолството... МОже ли някой да ме упъти?
Благодаря предварително!

Тъкмо си разпечатах маршрута, понеже смятам другата седмица да ходим да заверяваме пълномощно. Ако искаш може да се комбинираме! :beer2:
Публикувай отговор