Канадско образование---работа?
-
врьзки .ама и да си представил добре и да си оставил добро впечатление на хората с които работиш ,че не се знае кои ще ти потрябва .аз основно сьм си намирал работа чрез личен контакт .а как си намерих работа парт таим в един диларшип на Краислер,ако ви кажа няма да ми повервате и то без лиценз
THE LAST LINE OF DEFENSE
-
-
- ZanzibarHero
Под "връзки" разбирам или
- Някой да ти каже къде има отворена, необявена още, позиция. Това се доближава до описаната в книгите "Networking" техника.
или
- Някой да те препоръча за точно определена позиция, директно на този, който може да те назначи.
С тези нива на имиграция, особено в големите градове, никой не обявява добри работни места. Т.е. всичко е на режим "скрит пазар".
- Някой да ти каже къде има отворена, необявена още, позиция. Това се доближава до описаната в книгите "Networking" техника.
или
- Някой да те препоръча за точно определена позиция, директно на този, който може да те назначи.
С тези нива на имиграция, особено в големите градове, никой не обявява добри работни места. Т.е. всичко е на режим "скрит пазар".
да, за връзките знаем.
има още един начин обаче и предполагам , че някои тук го знаят...
ама защо ли го премълчават???....
защо някой не му даде рефенции, че човека е работил нещо във фирмите ви.... или че ви е бил колега ... вместо да го замайвате със светлото бъдеще, което го очаква в Канада
след 5 години труд.....
има още един начин обаче и предполагам , че някои тук го знаят...
ама защо ли го премълчават???....
защо някой не му даде рефенции, че човека е работил нещо във фирмите ви.... или че ви е бил колега ... вместо да го замайвате със светлото бъдеще, което го очаква в Канада

- ZanzibarHero
За целта май трябва да е работил във "фирмите ни" или да сме били колеги. Бих го направил за не повече от десетина души с които съм работил и учил (има и 1-2 българи между тях). Живот и здраве след няколко години ще мога да кажа същото за повече хора.zorina написа: защо някой не му даде рефенции, че човека е работил нещо във фирмите ви.... или че ви е бил колега ... вместо да го замайвате със светлото бъдеще, което го очаква в Канадаслед 5 години труд.....
Понеже авторът на темата няма тукашни колеги, правилно са го ориентирали към подобряване на СВ-то. Според мен също на 10-15 ЦВ-та трябва да има обратна връзка, иначе СВ-то не е в ред.
За дипломите - естествено че помагат, аз лично за първата си работа използвах за референти от един професорите ми и шефа на стажа ми.
Както е отбелязала IRA, може и без диплома, всеки си решава.
Познавам строителен инженер, който избра да учи в местен колеж защото не говореше добре френски. Веднага след като изкласи започна като техник, до 2-3 години ще е инженер и тук ако иска.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин